Αναποδιά ακόμα και τώρα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το νέο πρόβλημα που προκάλεσε στην ΑΕΚ ο Covid-19

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φετινή χρονιά ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ιδιαίτερη εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί με τον κορωνοϊό. Η ΑΕΚ ωστόσο έμελλε να χτυπηθεί περισσότερο από όλους τους άλλους διεκδικητές του τίτλου σε ένα πολύ κομβικό σημείο.

Όλοι οι προπονητές περίμεναν πως και πως τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες προκειμένου να δουλέψουν και να βελτιώσουν πράγματα και αδυναμίες που είχαν εντοπίσει στον τρόπο του παιχνιδιού της ομάδας τους.

Για παράδειγμα ο Πέδρο Μαρτίνς -παρά τις απουσίες των διεθνών- για να δουλέψει πάνω στη φυσική κατάσταση αφού ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι δεν έκανε ουσιαστικά προετοιμασία. Ή για να ενσωματώσει τους Μπρούμα, Πέπε, Τιάγκο Σίλβα και Βινάγκρε. Ο Πάμπλο Γκαρσία που ανέλαβε πριν από λίγο καιρό την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ για να γνωρίσει καλύτερα τους παίκτες του και για να μπορέσει να περάσει τα θέλω του, στον νέο τρόπο παιχνιδιού (και κυρίως της διάταξης).

Ο Μάσιμο Καρέρα θα χρησιμοποιούσε αυτό το χρονικό διάστημα για να βελτιώσει την τακτική της ΑΕΚ, την κυκλοφορία της μπάλας, την επιθετική ανάπτυξη και την ανασταλτική λειτουργία. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με την επιστροφή των παικτών που έλειχαν λόγω των τραυματισμών. Και αν οι δύο πρώτοι τεχνικοί θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν στην «Ένωση» εδώ και μερικές μέρες δεν μπορούν να κάνουν ούτε… προπόνηση.

Ο Δικέφαλος ήταν μία ομάδα που για μήνες ήταν «καθαρή». Όμως ένα κρούσμα του Μιχάλη Μπακάκη και ένα ταξίδι που «υποχρέωσε» την ομάδα να είναι για 48 ώρες τουλάχιστον συνωστισμένη σε αεροπλάνα και πούλμαν, προκάλεσαν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Αυτή τη στιγμή ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οκτώ παίκτες είναι για τουλάχιστον δέκα μέρες νοκ άουτ. Μπακάκης, Μάνταλος, Σβάρνας, Χνιντ, Σάκχοφ, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα και Βασιλαντωνόπουλος, προβλήθηκαν από τον coid-19 και μέχρι να επιστρέψουν θα χρειαστεί χρόνος. Ο Νεντελτσιάρου είναι με την Εθνική Ρουμανίας, οπότε οι απουσίες είναι εννιά! Προσθέστε και τις απουσίες ανθρώπων από το επιτελείο που ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό και ειδικό ρόλο στην καθημερινότητα της ημέρας και μπορείτε να διαπιστώσετε το μέγεθος του προβλήματος.

Όλοι ευχόμαστε στο αυριανό τεστ αν μην προκύψουν άλλα κρούσματα. Να καταφέρει η ομάδα να συνεχίσει σε «κανονικούς» ρυθμούς, προκειμένου να μπορέσει ο Καρέρα να περάσει σταδιακά αυτά που θέλει στην ομάδα. Δεν γίνεται όμως να περάσει απαρατήρητο πως δεν υπάρχει διαθέσιμο στόπερ! Από την καθημερινότητα «δένει» περισσότερο η «χημεία» των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους. Από τις προπονήσεις και φυσικά τα παιχνίδια. Η γκαντεμιά σε όλη της το μεγαλείο!

Ο νέος «Γολγοθάς»

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΚ θα δώσει εννιά αγώνες εκ των οποίων οι έξι είναι εντός έδρας και οι τρεις εκτός. Από αυτά τα τρία ματς το ένα στην Τρίπολη, το άλλο στη Ριζούπολη (δηλαδή όχι απλά εντός Αττικής, αλλά εντός… έδρας) και το άλλο στην Αγγλία με τη Λέστερ, η σημασία του οποίου θα ξεκαθαρίσει αργότερα. Μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορο για τις «αλεπούδες», ενδέχεται να είναι αδιάφορο και για την ΑΕΚ (για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλο).

Σε αυτό το διάστημα των 29 ημερών (δηλαδή ούτε μήνα) η «Ένωση» θα παίζει Πέμπτη – Κυριακή, δηλαδή ανά τρεις μέρες. Χρόνος για να δώσει έμφαση ο Καρέρα στην τακτική δε θα υπάρχει. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό σε όλους ότι σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή δε θα έχει η… εικόνα και το πόσο καλά παίζει η ομάδα, αλλά το αποτέλεσμα. Γιατί μόνο με θετικά αποτελέσματα θα μείνει η ΑΕΚ στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου και αν καταφέρει σε αυτό της πρόκρισης στην επόμενη φάση στο Europa League.

Ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα

Για την υπόθεση του Μάρκο Λιβάια και από το Enwsi.gr και από την εκπομπή στον Ellada 94,3 έχουμε πει από την Παρασκευή πως πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν παίκτη με την ποιότητα του Κροάτη και στην «Αγιά Σοφιά». Ο Λιβάια είδαμε όλοι στο ματς με τον ΟΦΗ και τη Ζόρια πως όταν είναι στα καλά του, δύσκολα αντιμετωπίζεται. Φτάνει να μην «κολλάει» το μυαλό του γιατί τότε μπορεί να κάνει κακό στην ομάδα, όπως τότε με τις κλωτσιές στον Λάζοβιτς ή με τα όσα έκανε στην Πορτογαλία.

Θεωρώ πως όλα είναι στο χέρι του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αν ο «Τίγρης» μιλήσει με τον Κροάτη πιστεύω ότι θα τελειώσει το θέμα. Το έχω ξαναγράψει πως ο Κροάτης θέλει να μείνει εδώ για πολλούς λόγους. Η ΑΕΚ δεδομένα δε θα του δώσει 1,3, αλλά με 1 καθαρό πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία. Δε θα ανακατευτώ βεβαίως στα οικονομικά γιατί δεν μου πέφτει λόγος στο πόσα θέλει κάποιος όταν μιλάμε για ελεύθερη αγορά. Γιατί σε ένα συμβόλαιο τριετίας τα 100 χιλιάρικα διαφορά είναι μία 300άρα και τα 300 διαφορά το χρόνο σχεδόν ένα εκατομμύριο.

Σε ότι αφορά στον Νέλσον Ολιβέιρα η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση. Αν θέλει να πορευτεί με τον Πορτογάλο στην «Αγιά Σοφιά» ή όχι. Αν τον θέλει πρέπει το θέμα να λήξει άμεσα. Αν στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι με το ένα «καθαρό» που παίρνει μπορούν να βρούνε άλλον παίκτη που να κολλάει καλύτερα έχει δύο δρόμους. Ή της πώλησης με ένα αντίτιμο το Γενάρη, ή με την εξεύρεση λύσης για το ερχόμενο καλοκαίρι. Εγώ πάντως δεν βλέπω -με τα τωρινά δεδομένα- Ολιβέιρα και του χρόνου στην ΑΕΚ.

Ίσως και να προτιμούσα έναν άλλο επιθετικό πίσω από τους Ανσαριφάρντ και Λιβάια συν έναν ακόμα ακραίο, αφού και το συμβόλαιο του Αλμπάνη λήγει και κουβέντα δεν βλέπω να γίνεται άμεσα.

ΥΓ: Τέτοιο αστείο πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Απόλλωνα αν το έπαιρνε η ΑΕΚ θα είχε γίνει της κακομοίρας. Τώρα πέρασε στα ψιλά. Και με το σκορ στο 1-2. Λες και κάποιος φοβόταν πολύ μην στραβώσει το ματς. Είναι δε το δεύτερο παιχνίδι μετά από αυτό με τον ΟΦΗ που το VAR σε αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν κάνει τη δουλειά του. Ευτυχώς που τα λέει ο Κλάτενμπεργκ γιατί εμείς είμαστε εμπαθείς και προκατειλημμένοι…

ΥΓ 2: Τεράστιο άγχος έχει ο «ερυθρόλευκος» οργανισμός για τα κρούσματα covid-19 στην ΑΕΚ. Μιλάμε για τον ίδιο οργανισμό που περίμενε τους δημοσιογράφους από τη Γαλλία για να πληροφορηθεί ποιοι είναι θετικοί στον κορωνοίό. Ούτε στον Άρη δεν είχαν τόσο άγχος. Μετά όμως και οι Θεσσαλονικείς το είπαν καλά το ποίημα. Αλήθεια στο λιμάνι γιατί δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση για τις γραμμές στο ματς με τον ΟΦΗ; Τα καρέ και τα frame ήταν καλά;

ΥΓ 3: Γιατί στο αστυνομικό ρεπορτάζ επιμένουν ότι οι ποδοσφαιριστές που έδωσαν το «παρών» σε πάρτι ξενοδοχείου δεν ήταν τρεις, αλλά εφτά; Ήρεμα ρωτάω, απορία εκφράζω…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X