Το θέμα Λιβάγια θα κλείσει με μια… Μελισσανιδιά!

Το θέμα Λιβάγια θα κλείσει με μια… Μελισσανιδιά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προβλέπει την εξέλιξη που θα έχει στο μέλλον η υπόθεση Λιβάγια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την ΑΕΚ φτάσαμε στο τελευταίο μαξιλαράκι διακοπής πριν τις γιορτές. Η 8η αγωνιστική μας έκανε σοφότερους σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κυρίως γιατί ήρθε να τελειώσει μία και καλή τις ψευδαισθήσεις που μπορεί να είχαν πάλι ορισμένοι, για το πώς παίζεται το παιχνίδι και το ποια κατάσταση θα πρέπει να υπερκεράσει η ΑΕΚ προκειμένου να βγει πρωταθλήτρια.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ συνέχισαν με νίκες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και πλέον η κατάσταση αρχίζει να διαμορφώνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Θετικό αναμφίβολα, μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία των τραυματισμών, πως η ΑΕΚ έμεινε κοντά στις πρώτες θέσεις και βρίσκεται μόλις τρεις πόντους πίσω από την κορυφή, έχοντας τα ίδια ματς με τον Ολυμπιακό και τον Αρη και δύο πίσω από τον ΠΑΟΚ με ένα ματς λιγότερο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Θα τα δούμε όλα αυτά, γιατί από την ώρα που θα ξεκινήσει ξανά να κυλάει μπάλα για την ΑΕΚ – καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 22 του μήνα κόντρα στη Λάρισα – από κει και πέρα θα υπάρχει ένα πρόγραμμα χωρίς ανάσα.

16 ματς σε 70 ημέρες!

Αναλογιστείτε μόνο πως ως το φινάλε της χρονιάς υπάρχουν εννέα παιχνίδια που θα κρίνουν πάρα πολλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ αν προσθέσουμε και τα παιχνίδια και τα επτά παιχνίδια που είναι προγραμματισμένο να γίνουν μέσα στον Ιανουάριο – δίχως καν σε αυτά να περιλαμβάνω και το ματς που αναβλήθηκε με τον Αρη – τότε φτάνουμε σε έναν εκπληκτικό αριθμό 16 αναμετρήσεων σε διάστημα 70 ημερών.

Αρα, λοιπόν, όσο περισσότεροι παίκτες είναι υγιείς, διαθέσιμοι και σε καλή αγωνιστική κατάσταση, τόσο το καλύτερο για την ΑΕΚ. Οπως επίσης, θα είναι πολύ καλό για την ΑΕΚ να κλείσει με κάποιο τρόπο τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους Λιβάγια, Ολιβέιρα και Αλμπάνη. Κυρίως όμως, με τον Κροάτη, που αποτελεί μία ειδική περίπτωση για την ΑΕΚ. Εάν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και δεν υπήρχαν αυτά τα ζητήματα που έφερε η πανδημία στην ΑΕΚ και τα προβλήματα με τον κορωνοϊο, πιστεύω πως αυτή η διακοπή θα ωφελούσε προκειμένου να μπει το θέμα του Λιβάγια στην τελική ευθεία.

Με σφραγίδα Μελισσανίδη

Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνει τώρα, γιατί οι επαφές πλέον είναι εξαιρετικά δυσχερής υπόθεση και πρέπει να υπάρχουν όλα τα μέτρα προφύλαξης. Αλλά από την άλλη, εκτιμώ πως φτάνουμε σιγά-σιγά στο τέλος της διαδρομής. Η πεποίθηση μου είναι πως αυτή η υπόθεση θα κλείσει με μία…Μελισσανιδιά! Δηλαδή για να κάνω την απαραίτητη «μετάφραση», με μία κίνηση που θα έχει την προσωπική σφραγίδα του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Γνωρίζοντας την εξαιρετική προσωπική σχέση που διατηρούν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και ο Λιβάγια, εκτιμώ πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να αμβλυνθούν όλες οι διαφορές και να βρεθεί η λύση που θα επιθυμούν όλοι για αυτή τη διαδικασία. Ο Λιβάγια στα τελευταία παιχνίδια, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του κόντρα στην Ζόρια στο ματς της Ουκρανίας ,έδειξε ξανά πόσο σημαντικός είναι για τη λειτουργία της ΑΕΚ.

Θέλουν και οι δύο

Ετσι κι αλλιώς βέβαια, πάγια άποψή μου είναι πως ένα κλαμπ πρέπει να αποφασίζει αν θέλει να προχωρήσει ή όχι με ένα παίκτη, όχι μέσα από 2-3 παιχνίδια αποσπασματικά, αλλά από τη συνολική εικόνα που έχει και τη συμπεριφορά του. Την καθημερινότητα στις προπονήσεις, τη συμβολή του μέσα στην ομάδα, την αγωνιστική του αξία, τις απολαβές του. Κάθε οργανωμένος σύλλογος στην εποχή που βρισκόμαστε πρέπει να προσμετρά όλα τα δεδομένα και να αποφασίζει πως θα προχωρήσει.

Εχω την αίσθηση, ότι στην ΑΕΚ ήδη έχουν αποφασίσει πως θέλουν να προχωρήσουν μαζί με τον Λιβάγια και στην ομάδα που θα μπει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – την επόμενη σεζόν στην «Αγία Σοφία». Ποντάρουν πάνω του, πιστεύουν στην αγωνιστική του αξία, θέλουν να είναι η φανέλα με το 10 για την ΑΕΚ και των επόμενων ετών. Επίσης, ο Λιβάγια φαίνεται – και το έχει εκφράσει ήδη με διάφορους τρόπους – πως έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του.

Περί Ολιβέιρα και Αλμπάνη

Πιστεύω, πώς το θέμα στην περίπτωση του, δεν είναι τόσο το οικονομικό, όσο η κατάλληλη προσέγγιση. Ο χρόνος και ο τρόπος που θα μπορέσει να βρεθεί η καλή χημεία και να κλείσει το θέμα μεταξύ του Μελισσανίδη και του Λιβάγια. Οπως μας έχει δείξει μάλιστα το παρελθόν, διαπραγματεύσεις με τέτοιο βαθμό δυσκολίας είναι…βούτυρο στο ψωμί του Μελισσανίδη. Γι’ αυτό, εκτιμώ πώς ένα θέμα που απασχολεί την ΑΕΚ εδώ και πάρα πολλούς μήνες θα κλείσει μόνο με μία…Μελισσανιδιά, με μία κίνηση που θα φέρει τη σφραγίδα του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ και θα καθαρίσει την μπουγάδα.

Για τον Ολιβέιρα, δεν αποκλείω πλέον την παραμονή με νέο συμβόλαιο, δεν αποκλείω την πώληση στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, αλλά σίγουρα εκεί θα είναι μία κουβέντα με περισσότερο τεχνοκρατικό χαρακτήρα. Οσον αφορά τον Αλμπάνη – για να κλείσω με τις ανοιχτές υποθέσεις της ΑΕΚ – νομίζω πως είναι μείζον θέμα να αποφασίσει η ΑΕΚ, εάν ο Αλμπάνης έχει περιθώρια εξέλιξης και μπορεί και αξίζει να μείνει στην ομάδα, ώστε να αποτελεί κομμάτι των επιλογών του προπονητή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X