Παγώνη: «Με μέτρο φέτος τα Χριστούγεννα, δεν ξέρω αν θα γιορτάσουμε το Πάσχα»

Οδηγός: Τα νέα μέτρα για 20+1 τομείς και δραστηριότητες -Τι αλλάζει σε συγκοινωνίες, συναθροίσεις, παιδότοπους

Αγνωστο το αν θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για το αν θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα και το Πάσχα χωρίς μέτρα για τον κορωνοϊό μίλησε η Mατίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς.

Αμφιβολίες για το αν θα γιορτάσουμε το Πάσχα του 2021 λόγω κορονοϊού, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.
«Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο, όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά μέχρι τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» είπε η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Για τα περιοριστικά μέτρα, η κυρία Παγώνη σημείωσε πως «αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο».

«Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Προειδοποίησε πως «θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση».

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι το σύστημα δέχεται πίεση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X