Ευρωπαία ΑΕΚ με μπαλάρα και…υποσχέσεις

Ευρωπαία ΑΕΚ με μπαλάρα και…υποσχέσεις
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την ευρωπαϊκή προοπτική που έμενε ορθάνοιχτη στην Ουκρανία και το επίπεδο ποδοσφαίρου που έπαιξε η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιτέλους είδαμε μπάλα. Μπαλάρα για την ακρίβεια, γιατί υπήρχαν στιγμές του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ζόρια που δεν παίχτηκε απλά καλό ποδόσφαιρο από τους «κιτρινόμαυρους», καθώς κατά διαστήματα κρύφτηκε το τόπι. Αφήστε άλλους να μιλούν για τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο και δείτε πόσο όμορφο και απλό είναι το άθλημα, όταν περνά μέσα από την ευφυΐα συγκεκριμένων παικτών. Προφανώς και οι Ουκρανοί δεν ήταν δεν είναι μία ομάδα που μπορεί να ανήκει στις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Προφανώς και είναι μία ομάδα που δεν γεμίζει το μάτι και φάνηκε πως είναι αρκετά αδύναμη για να μπορέσει να απειλήσει. Αλλά πείτε μου εσείς: ήταν πιο ακίνδυνη από τον ΟΦΗ που έκανε την ΑΕΚ να κοψοχολιάσει μέχρι το φινάλε ή από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε δύσκολη τη ζωή της; Για να μην πάω στον Ατρόμητο του Κάναντι και το πώς η ΑΕΚ βρέθηκε να μην μπορεί να κάνει φάσεις. Πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο εξαρτώνται και κρύβονται από τη λογική με την οποία μπαίνεις μέσα στο γήπεδο.

Εργο Καρέρα, η ΑΕΚ έγραψε ιστορία

Αυτή τη φορά – μολονότι ο Καρέρα δεν βρισκόταν στην Ουκρανία – πρέπει να αποδεχθώ πως είχε σχεδιάσει άψογα το παιχνίδι. Πως ήξερε ποια ήταν τα σημεία που έπρεπε να βοηθήσει την ομάδα του, να καλύψει τα κενά της και τις αδυναμίες της. Παράλληλα όμως, ήξερε και πάρα πολύ καλά πώς να χτυπήσει τους Ουκρανούς. Όταν, λοιπόν, μία ομάδα που βρίσκεται σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν και υπό την αφόρητη πίεση που βρίσκεται η ΑΕΚ μετά από συνεχόμενους αγώνες, πετυχαίνει την πιο ευρεία νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία της, τότε δείχνει πως κάτι σπουδαίο έγινε.

Είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει ποτέ στα…ψιλά. Είτε αντίπαλος είναι η Ζόρια, είτε είναι η Γιουβέντους, το νόημα είναι πως η ΑΕΚ κατάφερε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, όχι απλά να δείξει αντανακλαστικά και να μείνει ζωντανή στην Ευρώπη που ήταν ο βασικός και αντικειμενικός στόχος σε αυτή τη διαδικασία, αλλά παράλληλα να πείσει τον εαυτό της για τις ικανότητες αυτές τις ομάδες και να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους της, για όσα μπορεί να κάνει στην πορεία της σεζόν.

Δεν ισχυρίζομαι, ότι η ΑΕΚ ξαφνικά έγινε μεγαθήριο. Δεν υποστηρίζω πως έχει λύσει όλα τα προβλήματα της. Αλλά δεν μπορώ και να αρνηθώ, ότι η ΑΕΚ έκανε μία πολύ σημαντική νίκη και έδειξε πώς μπορεί να παίξει και ποδόσφαιρο πολύ υψηλών αξιώσεων. Κυρίως, διότι από τη μέση και μπροστά διαθέτει ποδοσφαιριστές τεράστιας αγωνιστικής ποιότητας, οι οποίοι – τώρα που αρχίζουν και αποκτούν χημεία μεταξύ τους – ή ξεπερνούν τα ψυχολογικά τους, μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο φανταστικό και να σμπαραλιάσουν κάθε άμυνα που θα βρουν στο διάβα τους.

Η μεγάλη επιστροφή του Λιβάγια

Επί μήνες στην ΑΕΚ συζητάμε για το θέμα του Λιβάγια. Για το πως ο Κροάτης είναι μπλοκαρισμένος, για το πως βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση με ανοιχτό το θέμα του συμβολαίου του και τη διαχείριση που του κάνει ο Καρέρα, που πολλές φορές τον άφησε στον πάγκο. Ισως περισσότερες από ότι του αξίζει πραγματικά. Φαινόταν σταθερά όμως, ότι ο Λιβάγια ανέβαζε σταδιακά την απόδοση του. Ηταν θέμα χρόνου να λυθεί και το έκανε χθες με πολύ θεαματικό τρόπο.

Δύο γκολ…μιάμιση ασίστ και το παιχνίδι έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Ο Μάνταλος συνέχισε να κινείται σεληνιασμένος σε φοβερά επίπεδα απόδοσης. Ο Τάνκοβιτς επιβεβαίωσε πως πρόκειται για…κίλερ που μπορεί να δώσει λύσεις όχι μόνο στη θέση του αριστερού εξτρέμ με την οποία αποκτήθηκε, αλλά και κοντά ή πίσω από τον επιθετικό. Η ΑΕΚ πήγε με την πλάτη στον τοίχο στην Ουκρανία, αλλά τελικά να σας πω την αλήθεια, νομίζω πως ιστορικά αυτό είναι και το σημείο που την  κάνει πάντα να βγάζει τον καλύτερο εαυτό της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X