Στο μικροσκόπιο οι 15 κιτρινόμαυροι του ματς με Ζόρια

Εικόνες από το Ζόρια-ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 15 κιτρινόμαυροι του ματς με την Ζόρια:

Παναγιώτης Τσιντώτας: Στην φάση του γκολ που πετυχαίνουν οι Ουκρανοί , δεν έχει καθόλου οπτικό πεδίο και αυτό ακριβώς φωνάζει στους συμπαίκτες του μόλις η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Κατά τα άλλα ήταν πολύ σταθερός και όσες φορές χρειάστηκε, αντέδρασε με τον τρόπο που έπρεπε για να μπορέσει να καθαρίσει τις φάσεις.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Έκανε πολύ καλό ματς ο ακραίος αμυντικός της ΑΕΚ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και στο πρώτο, έκανε πολλά ανεβάσματα από την πλευρά του, βοήθησε στην επιθετική λειτουργία, χωρίς να χάσει την συνέπεια στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Είναι δική του η μισή και παραπάνω φάση, στο τέταρτο γκολ της ΑΕΚ.

Ιονουτ Ντεντελτσεάρου: Ο Ρούμανος στόπερ ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Έκλεινε σωστά τους χώρους, ενώ μάρκαρε και πολύ σωστά πάνω στην μπάλα, χωρίς να αφήνει πεδίο δράσης για τους αντιπάλους του. Έκανε όμως στο πρώτο ημίχρονο μια λάθος εκτίμηση σε φάση, η οποία παραλίγο να κοστίσει στην εξέλιξη της. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως και πάλι κέρδισε πολλές μονομαχίες, είχε και κάποιες κακές αντιδράσεις.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και η αλήθεια είναι πως φάνηκε πόσο πολύτιμος είναι για την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Καθάρισε τα πάντα στα μετόπισθεν και διόρθωσε όσα λάθη πήγαν να γίνουν. Κρατούσε πολύ σωστά την θέση του και τις περισσότερες φορές ήταν αυτός που ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας. Είχε πραγματικά αρχοντική παρουσία.

Στράτος Σβάρνας: Ξεκίνησε το ματς χωρίς να πατάει καλά στο γήπεδο. Έκανε μαζεμένα λάθη με την μπάλα στα πόδια στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, άρχιζε να έχει όλο και πιο γερά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο. Και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε καλό παιχνίδι. Κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες από τους αντιπάλους του.

Εμανουέλ Ινσούα: Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο έκανε ο Αργεντινός μπακ. Με κερδισμένες μονομαχίες, με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, με ανεβάσματα από την πλευρά του. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ινσούα δεν ήταν ούτε τόσο αποτελεσματικός, ούτε τόσο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του. Και έκανε αρκετά λάθη.

Γεβχεν Σάκχοφ: Παρόλο που δεδομένα ο Ουκρανός ήταν φορτωμένος με κούραση και δεν είχε δυνάμεις για ξόδεμα, ήταν καθοριστικός ειδικά στο ξεκίνημα του ματς, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να κυριαρχήσει. Έβγαλε και πάλι πολλή δουλειά στο πρεσάρισμα, στο κλείσιμο των χώρων στην μεσαία γραμμή, αλλά και στην προσπάθεια για σωστό κτίσιμο επιθέσεων.

Νέναντ Κρίστιτσιτς: Είναι πολύ κουρασμένος ο Σέρβος χαφ από τα συνεχόμενα 90άλεπτα και μάλιστα σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Γι αυτό και έχασε και κάποιες φάσεις στο ανασταλτικό κομμάτι. Ενώ δυσκολευόταν να κρατήσει σωστά την μπάλα και να έχει καθαρό μυαλό στις επιλογές που έκανε με την μπάλα στα πόδια του. Παρόλα αυτά, ήταν και πάλι σημαντική η συνεισφορά του στο παιχνίδι και στην δουλειά που έκανε στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και μπροστά από τα στόπερ.

Πέτρος Μάνταλος: Ακόμα ένα εξαιρετικό και κυρίως ουσιαστικό παιχνίδι από τον αρχηγό της ΑΕΚ. Εκτέλεσε περίφημα από την ασίστ που πήρε από τον Τάνκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Έτρεξε και πάλι πολύ και προσπάθησε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας. Πολύ χαρακτηριστική η φάση στο πρώτο ημίχρονο, που απλώνει εντυπωσιακά το παιχνίδι στην αντίθετη μεριά του γηπέδου στον Ινσούα και παίρνει θέση στην περιοχή για να πιάσει κεφαλιά στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Μάρκο Λιβάγια: Είχε πολύ σημαντική παρουσία στο παιχνίδι ο Κροάτης επιθετικός. Κρατούσε σωστά την μπάλα στα πόδια του, έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Τάνκοβιτς ενώ από την δική του εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ξεκίνησε η φάση του γκολ του Μάνταλου. Πολύ κινητικός και πολύ ορεξάτος, βοήθησε σημαντικά την ομάδα.  Και με τα δυο γκολ που πέτυχε, «κλείδωσε» και το αποτέλεσμα.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ. Ενώ έδωσε και εντυπωσιακή ασίστ για το γκολ του Μάνταλου. Έδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι ένας μεσοεπιθετικός που μπαίνει μέσα σε φάσεις, που μπορεί και να δημιουργεί και να εκτελεί. Ενώ είναι πολύ καλός ακόμα και στο ένας εναντίον ενός, κάτι που έδειξε στην χαμένη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, που το πλασέ του έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Μπήκε στο γήπεδο στην θέση του Τάνκοβιτς και έπαιξε μαζί με τον Λιβάγια στην επίθεση. Είχε διάθεση, πρέσαρε χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου και κυνήγησε φάσεις.

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς: Αντικατέστησε τον Σάκχοφ στην μεσαία γραμμή. Έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του και έμπαινε δυνατά πάνω στις φάσεις. Πολλές φορές περισσότερο δυνατά απ’ ότι χρειαζόταν. Με την μπάλα στα πόδια δεν έπαιξε πολύ. Αλλά βοήθησε περισσότερο ανασταλτικά.

Κώστας Γαλανόπουλος: Είναι πολύ σημαντικό πως ξαναμπήκε στο γήπεδο για επίσημο ματς, μετά από σχεδόν 11 μήνες. Έδειξε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και παρόλο που δεδομένα του λείπει ρυθμός, έμπαινε μέσα σε φάσεις, με τον γνωστό δυναμισμό του.

Φοίβος Μπότος: Παρόλο που μπήκε ως αλλαγή στο φινάλε του παιχνιδιού, πρόλαβε να κάνει πραγματάκια στο γήπεδο. Βρέθηκε σε θέση βολής από σέντρα ακριβείας του Λιβάγια, αλλά προσπάθησε να τελειώσει την φάση με την μια και αστόχησε. Ενώ με κάθετη πάσα, σε άλλη φάση, προσπάθησε να βρει τον Λιβάγια μέσα στην περιοχή, αλλά έβαλε περισσότερη δύναμη απ’ ότι θα έπρεπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X