«Τρομοκρατική» οργάνωση ΑΕΚ, «ισοπέδωσε» την Ζόρια με 1-4 μέσα στην Ουκρανία!

«Τρομοκρατική» οργάνωση ΑΕΚ, «ισοπέδωσε» την Ζόρια με 1-4 μέσα στην Ουκρανία!
Photo Credits: INTIME

Ολοζώντανη στο κόλπο της πρόκρισης στο Europa League έμεινε η ΑΕΚ, μάγος ο Λιβάγια με δύο γκολ, σούπερ ο Μάνταλος, «κίλερ» ο Τάνκοβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η – ευρωπαϊκή – φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά και αυτό δεν πρέπει κανείς να το υποτιμά. Η Ενωση έμεινε ολοζώντανη στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ισοπεδώνοντας τη Ζόρια μέσα στην Ουκρανία με 1-4.

Στην πιο θεαματική και πλήρη φετινή της εμφάνιση, η ΑΕΚ προκάλεσε τρόμο με τις ικανότητες των παικτών της. «Μάγος» Λιβάγια επέστρεψε με δύο γκολ, ξανά σούπερ ο Μάνταλος, «κίλερ» ο Τάνκοβιτς και μεγάλη επιστροφή για τον Γαλανόπουλο.

Απόντος Καρέρα, αλλά προφανώς από το μυαλό του Ιταλού, η ΑΕΚ παρατάχθηκε στην Ουκρανία με διάταξη 3-5-2. Προφανώς λόγω της καταπόνησης των δύο κεντρικών χαφ, ο Καρέρα επέλεξε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έχοντας Σβάρνα και Νεντελτσεάρου στα «φτερά» του Τσιγκρίνσκι. Ο Μάνταλος είχε εκ νέου ελεύθερο δημιουργικό ρόλο και το δίδυμο των Τάνκοβιτς και Λιβάγια έπαιζε κοντά μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τη μεγάλη ποιότητα που διαθέτουν για να αποσυντονίσουν την ουκρανική άμυνα.

“Μαγεία” Λιβάγια

Με κινητήριο άξονα τον Λιβάγια, που επέστρεψε στη φυσική του θέση κοντά στην επίθεση και ήταν εξαιρετικός, η ΑΕΚ κυριάρχησε άμεσα. Ο Κροάτης ήταν εκείνος που δημιούργησε το γκολ που έλυσε από νωρίς το γόρδιο δεσμό για την Ενωση, στρώνοντας την μπάλα για την κίνηση του Τάνκοβιτς (7’). Αυτό ήταν το κλειδί. Η ΑΕΚ απελευθερώθηκε, βρήκε χώρους και έκανε επίδειξη δύναμης. Η Ενωση απορρόφησε κάθε διάθεση των Ουκρανών να βγουν μπροστά και χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις.

Στην πιο όμορφη εξ αυτών, με την μπάλα να κρύβεται από τη φοβερή τριάδα Λιβάγια, Τάνκοβιτς, Μάνταλου, ο Σουηδός βρήκε υπέροχα τον αρχηγό στην κάθετη κίνηση του και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ τελείωσε το ματς από νωρίς (34’). Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να πάει με «μαξιλαράκι» στα αποδυτήρια, κάτι που έκανε σχετικά εύκολα, παρά τα αβίαστα λάθη που έγιναν προς το φινάλε, ειδικά από απροσεξίες του Νεντελτσεάρου.

Διαχείριση και θρίαμβος

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε σαφώς πιο εύκολο έργο. Επρεπε να είναι σοβαρή, να δώσει χώρους στους Ουκρανούς και να χτυπά με κλεψίματα και γρήγορες μεταβάσεις του παιχνιδιού. Οπερ και συνέβη. Η Ενωση δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Ζόρια να πιστέψει πως μπορεί να μπει ξανά στο ματς και χτύπησε στην κόντρα. Μια σωστή μακρινή μπαλιά του Μάνταλου, ένα υπέροχο…χορευτικό του Λιβάγια και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με θριαμβευτικό τρόπο (0-3 στο 54’).

Στο διάστημα που απέμενε, η ΑΕΚ ήθελε απλά να διαχειριστεί το ματς, αλλά και όσα έπονται. Ο Κολονέλο βρήκε την ευκαιρία να δώσει ανάσες στον Σάκχοφ. Η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ σε μια απέλπιδα προσπάθεια των Ουκρανών, αλλά απάντησε άμεσα – με πέντε πάσες μετά τη σέντρα! – ξανά με τον Λιβάγια. Στο φινάλε, τα σπουδαία νέα πέραν της νίκης, αφορούσαν την επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου έπειτα από δέκα μήνες σε αγωνιστικό ρυθμό.

ΖΟΡΙΑ-ΑΕΚ 1-4

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Ζόρια (Β. Σκρίπνικ, 4-3-3): Σεφτσένκο, Κχομχενόφσκι (59’ Φαβόροφ), Βερνιντούμπ, Χάνα, Σιγκάνικς, Κοσεργκίν, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Καμπάγεφ (59’ Γκλάντιβ), Λούνοφ (46’ Ναζάρια), Γκρόμοφ (46’ Σαγιάντ)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (70’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85’ Μπότος), Κρίστισιτς (85’ Γαλανόπουλος), Ινσούα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (75’ Ανσαριφάρντ)

 

Ο Σκωτσέζος Κόλουμ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Βέρνιντουμπ (66’) – Μάνταλο (30’), Ανσαριφάρντ (77’), Ινσούα (87’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X