Γκίκας στο enwsi.gr: «Νιώθω πιο ώριμος, μακάρι το lockdown να είναι μόνο για 3 εβδομάδες»

Γκίκας στο enwsi.gr: «Νιώθω πιο ώριμος, μακάρι το lockdown να είναι μόνο για 3 εβδομάδες»
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο enwsi.gr για τη νίκη και την εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στην Χάποελ Χολόν, ενώ πήρε θέση για το lockdown που είναι προ των πυλών

Η εκκίνηση της ΑΕΚ στον όμιλο του BCL ήρθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς έφτασε στη νίκη με 100-96 απέναντι στην Χάποελ Χολόν. Οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Ισραηλινούς, όμως στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον Κιθ Λάνγκφορντ, λόγω της εντυπωσιακής 30άρας που κατέγραψε, όμως υπήρχαν και οι παίκτες που… άνοιξαν τον δρόμο για την εμφάνιση αυτή. Και ένας εξ αυτών ήταν ο Νίκος Γκίκας, με τους 15 πόντους και τις 9 ασίστ που μέτρησε, κάνοντας τη ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη.

Ο εκρηκτικός γκαρντ μίλησε στο enwsi.gr για την εμφάνιση της ομάδας του, ενώ στάθηκε στον χαρακτήρα που έχει η Βασίλισσα από την περσινή σεζόν. Παράλληλα, αποθέωσε τον Κιθ Λάνγκφορντ με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Μιλώντας για το παιχνίδι εξήγησε αρχικά πως «ήταν δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι μια περίεργη ομάδα η Χολόν. Έχει παίκτες με ατομικό ταλέντο και όλοι σουτάρουν. Ξεκινήσαμε καλά. Μετά κάπου χαθήκαμε στο πώς έπρεπε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι στην άμυνα, αλλά εν τέλει πήγαμε το παιχνίδι εκεί που το θέλαμε στο τέλος, πετύχαμε πολλά σουτ και ο Κιθ το τελείωσε για εμάς».

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό της ομάδας από την περσινή σεζόν. «Πάντα αντιδράμε, 2 χρόνια τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι η ΑΕΚ δεν αντιδράει. Είναι ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας. Υπάρχουν παιδιά με προσωπικότητα μεγάλη. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε ματς προσπαθούμε να το κερδίζουμε».

Στα 29 του βρίσκεται στην πιο ώριμη και παραγωγική φάση της καριέρας του και δεν το κρύβει. «Νιώθω πιο ώριμος. Με έχουν βοηθήσει τα μεγάλα παιδιά στην ομάδα. Με έχει βοηθήσει προφανώς και ο 1,5 χρόνος που είμαι με αυτό το σταφ. Αλλά από εκεί και πέρα κάνω τη δουλειά μου. Προπόνηση με την προπόνηση γίνεσαι καλύτερος και αυτό φαίνεται. Τώρα με όλα αυτά που ακούγεται με το lockdown δεν ξέρω πότε θα ξαναπαίξουμε. Εύχομαι να μην αρχίσουμε από την αρχή».

Το θέμα του lockdown απασχολεί έντονα και τους αθλητές, με τον διεθνή γκαρντ να εκφράζει την άποψή του. «Είναι πολύ άσχημο. Ελπίζω να είναι για 3 εβδομάδες μόνο. Είναι δύσκολο όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις πιο χαμηλές κατηγορίες που έχουν τεράστιες δυσκολίες. Κανένας αθλητής δεν μπορεί να είναι εκτός γηπέδου, κανείς αθλητής δεν μπορεί να είναι σπίτι του και να ρισκάρει με τραυματισμούς με το μπες-βγες. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση. Αν είναι η λύση οι 3 εβδομάδες lockdown να είναι μόνο 3 εβδομάδες. Κοιτάμε τη συνέχεια».

Στο τέλος περιέγραψε πώς είναι να παίζει κάποιος μαζί με τον Κιθ Λάνγκφορντ. «Στο τέλος του δίνεις τη μπάλα και όταν είναι το ματς κοντά απλά φεύγεις από το γήπεδο», είπε αστειευόμενος αναφορικά με τον κίλερ της ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X