Ο ευρωπαϊκός «τελικός» και ο βιασμός της αλήθειας και τη λογικής!

Ο ευρωπαϊκός «τελικός» και ο βιασμός της αλήθειας και τη λογικής!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον κρίσιμο παιχνίδι στην Ουκρανία και το θέατρο του παραλόγου του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης στην Ουκρανία παίζει έναν τελικό κόντρα σε μία ομάδα που δεδομένα δεν αποτελεί φόβητρο. Η «Ένωση» είναι υποχρεωμένη να πάρει το τρίποντο όχι μόνο για να βάλει τέλος σε αυτό το 0 που υπάρχει σε αγώνες ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την εποχή του Champions League, αλλά για να έχει και μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που μεταξύ μας και για να μην παραμυθιαζόμαστε είναι δύσκολο μετά τις δύο ήττες από Μπράγκα και Λέστερ και ειδικά μετά το «βαρύ» σκορ στην Πορτογαλία.

Ωστόσο αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τη Ζόρια, τότε δεδομένα θα μπει ξανά στο κόλπο, πάντα με την προϋπόθεση ότι η Λέστερ που κάποιοι άμπαλοι είχαν το θράσος να την υποβιβάσουν και να την υποτιμήσουν θα πάει «τρένο». Σε διαφορετική περίπτωση η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα, δηλαδή… ποτέ!

Η ΑΕΚ σε αυτό το ματς θα πάει χωρίς τον προπονητή της. Και έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα αν αυτό είναι καλό ή κακό. Εννοείται πως είναι κακό. Ο προπονητής δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο και με αυτόν βρίσκεσαι εδώ που βρίσκεσαι. Και στα καλά, τη νίκη δηλαδή επί της Σεντ Γκάλεν και την υπέρβαση με τη Βόλφσμπουργκ και στα άσχημα, την απώλεια του Κυπέλλου, την ήττα από τον Ατρόμητο και την κακή εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ.

Είναι καλό για μένα που η ΑΕΚ έφυγε εκτός Ελλάδος και θα γλιτώσει λίγο από την τοξικότητας που επικρατεί εδώ. Αν μάλιστα όλα πάνε κατ’ ευχήν και γυρίσει από την Ουκρανία με το «διπλό», τότε όλα θα φτιάξουν στη συνέχεια. Διότι οι επιστροφές θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Και μέσα στο Νοέμβριο αναμένω να δω την πραγματική ΑΕΚ.

Γελοία πολυεπίπεδη προπαγάνδα

Το έχω γράψει και στο παρελθόν πως θα πρέπει όλοι να στηρίζουν την ομάδα πολύ περισσότερο στα δύσκολα. Λέω «ναι» στην κριτική, αλλά «όχι» στην ισοπέδωση. Η προοπτική της ΑΕΚ είναι να πάει καλύτερα όχι χειρότερα. Τώρα λοιπόν θέλει στήριξη μία νέα ομάδα. Δείτε για παράδειγμα πως χειρίστηκαν στον Ολυμπιακό την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ματς για 3-0 στο ημίχρονο και επειδή έκαναν τρία σουτ, το ένα του Βαλμπουενά σε κενή εστία πήγε στην ευθεία του άουτ, το άλλο του Χολέμπας βγήκε… πλάγιο και το τρίτο του Ελ Αραμπί που μπλόκαρε ο Εντερσον, το μόνο που δεν μας είπαν ήταν ότι σκιάχτηκαν οι πολίτες που έσβησαν τη μηχανή, όταν κατάλαβαν ποιον έχουν απέναντί τους. Άλλωστε την Κυριακή έχουν αν παίξουν με τη Λίβερπουλ. Όταν ο Γκουαρντιόλα έριξε στο ματς παίκτες που ήθελαν να του αποδείξουν ότι θέλουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, το ματς πήγε σβηστά στο τρίμπαλο.

Τέσσερα ματς εκτός έδρας έχουν δώσει και δεν έχουν όχι νίκη, αλλά ούτε γκολ εκτός των συνόρων μας. Και άντε με την Πόρτο και τη Σίτι δικαιολογείται. Με την Ομόνοια; Το ότι πήγαν στα Γιάννινα και ούτε εκεί δεν κέρδισαν;

Αυτός ο οργανισμός λοιπόν της αχτύπητης υπερομάδας που ξοδεύει τα πρώτα ημίχρονα, βάλθηκε να μας τρελάνει. Με αφορμή τον αγώνα Άρης – ΑΕΚ, οι ερυθρόλευκοι ειδήμονες επιδίωξαν να μας πείσουν ότι όλο αυτό γίνεται για να ευνοηθεί ο Δικέφαλος. Και από κοντά ξεμύτισαν και τα άλλα τα… πουλιά! Που επειδή θα παίξει ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκό αγώνα (παιχνίδι δηλαδή που δεν γινόταν να αναβληθεί) ήθελαν σώνει και ντε να παίξουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την ΑΕΚ.

Και να τα καυτά ρεπορτάζ για ανισονομία (ενός ευρωπαϊκού αγώνα με έναν εγχώριο) και για αλλοίωση του… πρωταθλήματος. Αν όμως τους ρωτούσες ξεκάθαρα αφού θέλετε σώνει και ντε στο «Κλ. Βικελίδης» γιατί δεν ζητάτε να οριστεί ο αγώνας σε νέα ημερομηνία, τότε ακολουθούσε σιωπή ασυρμάτου.

Το ζητούμενο για αυτούς ήταν να παίξουν με την ΑΕΚ κουρασμένη από το ταξίδι. Και ήθελαν να βάλουν και άλλη κούραση με πολύωρο οδικό ταξίδι είτε στο Βόλο, είτε στο Αγρίνιο, αλλά δεν τους πέρασε. Βλέπετε οι άλλες δύο απόπειρες να χάσει η ΑΕΚ βαθμούς (με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και με τον ΟΦΗ δεν τους βγήκε). Και αυτό ενοχλούσε περισσότερο τον Πειραιά από τη Θεσσαλονίκη.

Ήρθε λοιπόν η Λίγκα και όρισε ως όφειλε, αφού ο Άρης είχε το πρόβλημα, το ματς όχι σε αθηναϊκό γήπεδο (είτε το φιλικό του Ολυμπιακού, είτε αυτό που το 2013 είχαν γίνει τα… όργια) αλλά στη Λαμία. Και ξαφνικά χάθηκαν όλες αυτές οι κατευθυνόμενες φωνές που έλεγαν ότι γίνεται μεθόδευση για να μην παίξει η ΑΕΚ που θα είναι κουρασμένη από το ταξίδι στην Ουκρανία και θα έχει παίκτες σκασμένους.

Το ότι ξεφτιλίστηκαν δεν τους ενδιαφέρει. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και είμαι σίγουρος πως θα συμβεί και στο μέλλον. Λες και η ΑΕΚ θα φοβόταν να πάει να παίξει στο «Βικελίδης». Πέρσι πήγε το Φλεβάρη και κέρδισε 1-0 με το γκολ του Αλμπάνη. Ξαναπήγε στο Κύπελλο και πήρε την πρόκριση στον τελικό, αφήνοντάς τους σύξυλους στις ταράτσες! Πήγε και τρίτη φορά στα play off και τους «κέρασε» ένα τετράμπαλο. Η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί κανέναν Άρη. Μόνο τον κακό της εαυτό.

Το lockdown στη χώρα

Εδώ και μερικές ώρες έχει γίνει γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την Πέμπτη γενικό lockdown σε όλη τη χώρα. Όλη η χώρα θα είναι «γκρι» όπως στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι δε θα μπορούν να διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου ούτε στην Αθήνα, ούτε… πουθενά.

Θέλω να ελπίζω, το εύχομαι δηλαδή, να μην υπάρξουν νέα κρούσματα ηλιθιότητας τα οποία θα μας πούνε ότι και αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης είναι απόφαση για να ευνοηθεί η ΑΕΚ. Ικανούς τους έχω πάντως.

Για μένα πάντως σε αυτή την ιστορία η ΑΕΚ θα έπρεπε να πάρει θέση (όπως και σε άλλα ζητήματα) και να μην αφήνει κανέναν να κερδίζει έστω και προσωρινά τις εντυπώσεις). Απλό θα ήταν: «Κύριοι θέλετε να παίξουμε στο «Κλ. Βικελίδης»; Μαζί σας! Ζητήστε, από τη στιγμή που δεν γίνεται τώρα να παίξουμε στη Θεσσαλονίκη, να παίξουμε σε άλλη ημερομηνία. Σε κάθε άλλη περίπτωση σας κάνουμε και… χάρη». Εκεί θα τελείωνε κάθε παραμύθι.

ΥΓ: Βγήκε ο Αλαφούζος και δήλωσε πως η εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό ήταν ατύχημα. Για να καταλάβετε πόσο αγαπάει την ομάδα το υπογραμμίζω αυτό και για να κάνετε συγκρίσεις. Που έχει πετάξει 70 εκατ. ευρώ στον κουβά, έχει κάνει στάσεις πληρωμών, έχει κάνει ακατανόητες επιλογές και ο Παναθηναϊκός παραπαίει εδώ και χρόνια.

ΥΓ 2: Δεν έχει πλάκα που ο «οργανισμός» του ΠΑΟΚ κράζει τον Κλάτενμπεργκ. Βεβαίως ο επίσημος ΠΑΟΚ κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο. Τα «εργαλεία» του και οι υπάλληλοι έχουν πιάσει εργολαβία κατά του Άγγλου. Μιλάμε άλλωστε για τη μοναδική ομάδα που έχει πάρει φέτος υπέρ της σφύριγμα και φυσικά αναφέρομαι στο μη καταλογισμό του εις βάρος της πέναλτι στο ματς με τον ΟΦΗ από το VAR, εκεί όπου ήταν ο Τζήλος.

ΥΓ 3: Γενικό lockdown λοιπόν. Υπομονή να έχουμε, κουράγιο να κάνουμε και θα περάσει και αυτό…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X