Νέο όργιο ψεμάτων κατά της ΑΕΚ, από Ολυμπιακό – Αρη

Νέο όργιο ψεμάτων κατά της ΑΕΚ, από Ολυμπιακό – Αρη
Photo Credits: INTIME

Ενώ μόνοι τους απώλεσαν το δικαίωμα να παίξουν στο γήπεδο τους, με ενορχηστρωτή τους υποβολείς τους από τον Πειραιά, προσπαθούν πάλι να φτιάξουν κλίμα.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξεκίνησαν σιγά – σιγά από τον Ολυμπιακό ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, για διαφορετικούς λόγους για την κάθε μία και για τις δύο ομάδες. Όπως ήταν φυσικό, αφού δόθηκε το σύνθημα από τον Πειραιά, ακολούθησε ο Άρης, στον οποίο τα ψυχολογικά σε αυτό το θέμα, φαίνεται να τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού.

Βεβαίως είναι ανάξια σχολιασμού όλα αυτά τα σενάρια και θα τους δώσεις ίχνος σοβαρότητας, αν ασχοληθείς να εξηγήσεις γιατί είναι εξωφρενικό και να τα σκέφτεται κανείς ακόμη.

Ας πάμε στην πιο σοβαρή πτυχή του θέματος. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, που από πλευράς ΟΣΦΠ-ΑΡΗ, δίνεται ρεσιτάλ γραφικότητας με αφορμή τις επιπτώσεις της πανδημίας. Θυμίζω τις ρεβάνς των ημιτελικών του κυπέλλου, όταν μιλούσαν για …σκάνδαλο της ΕΠΟ, που δεν θα είχαν κόσμο. Φυσικά εξευτελίστηκαν με την απόφαση τελικά του ίδιου του Αυγενάκη, αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Καθώς είναι θιασώτες του πες – πες κάτι θα μείνει. Και κάτι μένει.

Ο Αρης και οι υποβολείς του

Όπως και σε εκείνη την περίπτωση, έτσι και τώρα, ο Άρης και οι υποβολείς του, έχουν αντικειμενικά δίκιο σε ένα πράγμα. Είναι αλλοίωση του πρωταθλήματος να μη μπορείς να παίξεις ένα ματς στην έδρα σου, έστω κεκλεισμένων των θυρών, ενώ κατά πάσα πιθανότητα στον δεύτερο γύρο το ματς θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου σου. Άσχετα αν επίσης θα είναι κεκλεισμένων των θυρών κι αυτή η έδρα είναι το ΟΑΚΑ. Όπως ήταν αλλοίωση του κυπέλλου, να έχεις παίξεις κανονικά με κόσμο εκτός και στην έδρα σου χωρίς κόσμο.

Ψέματα και τοξικότητα

Το εξοργιστικό είναι όμως το πόσο αδίστακτοι είναι στο να χρησιμοποιήσουν μια πραγματικότητα, που ξεφεύγει από τον έλεγχο οποιουδήποτε ποδοσφαιρικού οργάνου, ακόμη και του Αυγενάκη που φυσικά και αν μπορούσε θα εξαιρούσε το ματς της Κυριακής από την καραντίνα, για να προωθήσουν την προπαγάνδα τους. Τα ψέματα τους. Την τοξικότητα. Και το μίσος για την ΑΕΚ, που διασπείρεται άφθονο στους οπαδούς του Άρη, καθώς σίγουρα αρκετοί θα έχουν πειστεί πως κάτι πονηρό έχει γίνει εδώ.

Βεβαίως, υπήρχε τρόπος να μην έχουμε καμιά τέτοια σκιά, αλλοίωσης. Να είχε αναβληθεί το παιχνίδι και να γινόταν σε άλλη ημερομηνία, που η Θεσσαλονίκη δεν θα ήταν σε αυξημένη επιτήρηση, κανονικά στο γήπεδο του Άρη. Το ήθελαν όμως; Δεν το ήθελαν.

Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευθούν την κούραση της ΑΕΚ από το ταξίδι στην Ουκρανία, τις απουσίες που εξακολουθεί να έχει και δύσκολα θα μπορέσει να βρει έξτρα βοήθειες και για την Κυριακή. Έτσι, αποφάσισαν να θυσιάσουν το πλεονέκτημα του «Βικελίδης», ακόμη και άδειου, έτσι ώστε να τα ποντάρουν όλα στην εξάντληση της ΑΕΚ.

Απολύτως δική τους επιλογή ήταν και ας μην κοροϊδεύουν κανέναν. Θέλουν να παίξουν επειδή θεωρούν πως η ΑΕΚ δεν θα έχει δυνάμεις, ενώ αυτοί προέρχονται να θυμίσω από μια εβδομάδα χωρίς ματς και πριν από το τελευταίο τους, είχαν κι άλλο μεγάλο διάστημα ξεκούρασης, λόγω των κρουσμάτων Covid 19.

Αυτό βέβαια δεν είναι αναγκαστικά πλεονέκτημα, ωστόσο είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Γιατί το γήπεδο θα δείξει μόνο, αν ο αγωνιστικός ρυθμός θα είναι σημαντικότερο στοιχείο από την κούραση για την ΑΕΚ. Δεδομένο δεν είναι τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι τα ψέματα που ακατάσχετα ξερνούν κατά της ΑΕΚ εδώ και μεγάλο διάστημα. Μια ιστορία που έχει κορυφωθεί από την στιγμή που η ΑΕΚ προκρίθηκε σε ευρωπαϊκό όμιλο κι έστειλε το μήνυμα πως δεν είναι διατεθειμένη για μια από τα ίδια, με τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Το ματς θα γίνει λοιπόν, επειδή αυτή ήταν η βασική επιδίωξη του Άρη κι επειδή από πλευράς ΑΕΚ, ουδέποτε έγινε προσπάθεια για το αντίθετο. Ο Άρης αποφάσισε να μην παίξει στο γήπεδο του κι ας μη ταΐζουν κουτόχορτο τους οπαδούς τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X