Αμερικανικές εκλογές 2020: Μάχη στήθος με στήθος Τραμπ-Μπάιντεν

Αμερικανικές εκλογές 2020: Μάχη στήθος με στήθος Τραμπ-Μπάιντεν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα ανακηρυχθεί νικητής της εκλογικής μάχης.

Ακολουθούν οι προβλέψεις των μεγαλύτερων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης με τις πολιτείες που έχουν εξασφαλίσει οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο Τζο Μπάιντεν καταγράφει προβάδισμα με 205 εκλέκτορες έναντι 136 του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικάνος εμφανίζεται να προηγείται, ενώ στην Αριζόνα σημειώνεται ανατροπή και φαίνεται να υπερισχύει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, καθώς καταγράφει προς το παρόν προβάδισμα  (11 εκλέκτορες), με 53,6% έναντι 45% του Τραμπ με καταμετρημένο περίπου το 76% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.

Επίσης ο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίζει την πολιτεία της Χαβάης (4 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News, αλλά και  την αμφιλεγόμενη πολιτεία της Μινεσότα (10 εκλέκτορες), σύμφωνα με πρόβλεψη του Associated Press.

Ο Τραμπ εκτιμάται ότι θα κερδίσει το Άϊνταχο, τη Νεμπράσκα και τη Γιούτα (το Associated Press μεταδίδει πως ο Τραμπ κέρδισε την πολιτεία της Γιούτα και τους 6 έκλεκτορες), αλλά και την αμφίρροπη πολιτεία του Οχάιο (18 εκλέκτορες), σύμφωνα με προβλέψεις του Fox News και του MSNBC.

Τα οριστικά αποτελέσματα για την πολιτεία Μίσιγκαν πιθανόν να μην ανακοινωθούν πριν το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει τις Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Ιλινόι, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νιου Χάμσαϊρ, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Νιου Μέξικο, Όρεγκον, Ρόουντ Άιλαντ, Βερμόντ, Βιρτζίνια και Ουάσινγκτον.

Αντίστοιχα, ο Τραμπ προηγείεται σε Αλαμπάμα, Άρκανσο, Νότια Καρολίνα, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Άινταχο, Ιντιάνα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισίπη, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Οκλαχόμα, Τενεσί , Γιούτα, Δυτική Βιρτζίνια και Γουαϊόμινγκ.  Φαίνεται πως ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει το Κολοράντο και τη Ν. Καρολίνα ενώ προηγείται σε Πενσυλβάνια και Νιού Χαμσάιαρ και «κλείδωσε» τη νίκη στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών προβλέπεται να κερδίσει και το Νιου Χάμσαϊρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X