Η ΚΕΔ, η ΕΠΟ και ο…πλανήτης Αρης!

Η ΚΕΔ, η ΕΠΟ και ο…πλανήτης Αρης!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αφήνει κατά μέρος τα αγωνιστικά και ασχολείται με τα γύρω-γύρω που απασχολούν την καθημερινότητά μας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως απολογισμοί δεν μπορούν να γίνουν εν μέσω αγώνων. Η ΑΕΚ εδώ και αρκετό καιρό πηγαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό που απασχολεί εύλογα τους περισσότερους είναι το πώς θα έχει όσο το δυνατόν πιο πολλούς φορμαρισμένους παίκτες, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Τις τελευταίες μέρες όμως, έχει αρχίσει και βαραίνει επικίνδυνα η κατάσταση με τα εξωαγωνιστικά. Αυτά τα γύρω-γύρω, που κάποια αγγίζουν τα όρια της φαρσοκωμωδίας και αλλά μοιάζουν με πιπεράτες σκηνές μιας ιστορίας.

Στο τέλος πάντως, έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Αυτός είναι η μειονεκτική θέση της ΑΕΚ σε σχέση με όλο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ξεκινήσω από το πλέον φρέσκο και το πιο εξωφρενικό κατά τη δική μου γνώμη. Μέχρι και την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, βρίσκεται στον αέρα η αναμέτρηση της Κυριακής μεταξύ της ΑΕΚ και του Αρη, που αρχικώς ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Η φαρσοκωμωδία με το γήπεδο

Επειτα από το lockdown στο οποίο βρίσκεται η Θεσσαλονίκ,η τέθηκε απαγορευτικό – από την κυβέρνηση και όχι από την ΑΕΚ – για τη διεξαγωγή του αγώνα. Εκτοτε και μέσα σε ελάχιστες ώρες άρχισε να εκτυλίσσεται ένα απίστευτο γαϊτανάκι πού δείχνει το φαιδρό του πράγματος. Ξεκίνησε ένα ταξίδι που έμοιαζε με την…κολοκυθιά: από τα Γιάννινα πήγε στο Βόλο, από το Βόλο στη Λαμία, από τη Λαμία στο Αγρίνιο, έκανε μία στάση στο Καραϊσκάκης, πήγε μέχρι την Πάτρα και τελικά από όσα μάθαμε το βράδυ, γύρισε ξανά στα Γιάννινα αλλά με ημερομηνία διεξαγωγής τη Δευτέρα!

Κάτι που των πραγμάτων είναι εκτός πραγματικότητας με δεδομένο πως από τη Δευτέρα οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να ενταχθούν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Και ειδικά η ΑΕΚ έχει ουκ ολίγες ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να πάνε σε εθνικές ομάδες. Σε κάποια εξυπνοπούλια της Θεσσαλονίκης και στους φίλους τους στον Πειραιά, πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι η ΑΕΚ ήταν εκείνη που αποδέχθηκε να παίξει τόσο κοντινά μετά την επιστροφή της από την Ουκρανία το ματς με τον Άρη και να μην το μεταφέρει τη Δευτέρα, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Οι ελεύθερες…πτώσεις από τις πολυκατοικίες

Γιατί δεν μπορούσε να διεξαχθεί ματς πρωταθλήματος σε καμία μεγάλη Λίγκα τη Δευτέρα. Στον Αρη όμως, φαίνεται πως αυτά δεν τους αγγίζουν. Ζουν ένα δικό τους όνειρο, κάνουν την καλύτερη πορεία στην ιστορία τους, το καλύτερο ξεκίνημα και μέσα στο όνειρο που ζουν πιστεύουν, ότι αν βρουν την ΑΕΚ τώρα αποδυναμωμένη από τις απουσίες που έχει και κατάκοπη έπειτα από μία σειρά αγώνων που θα κορυφωθεί και με το ταξίδι στην Ουκρανία, θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες για να είναι αυτοί που θα φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Στα όνειρα δεν μπορούν να μπουν φραγμοί, έστω και αν πολλά από αυτά περνούν στη σφαίρα του φανταστικού. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που πέρυσι η ΑΕΚ νίκησε σβηστά με το γκολ του Αλμπάνη στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που ακόμα και όταν έφτασε στην κορύφωση της ιστορίας της, έχοντας την ΑΕΚ στα σχοινιά το ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα, βρέθηκε να χάνει τελικά την πρόκριση στις καθυστερήσεις με το γκολ του Λιβάγια και να έχουμε τις ελεύθερες…πτώσεις από τις γύρω πολυκατοικίες!

Το γελοίον του πράγματος

Δεν μπορώ να ξέρω σε αυτό τον παραλογισμό που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποια θα είναι η τύχη στον ορισμό του παιχνιδιού. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρχει περαιτέρω κουβέντα για το αν θα γίνει. Δεν γίνεται στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει διαθέσιμο γήπεδο, γιατί πολλές ομάδες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη διακοπή ώστε να κάνουν βελτιωτικές κινήσεις στα τερέν των γηπέδων τους, τέλος η ιστορία.

Εστω και αν το πρόγραμμα είναι σφιχτό, μπορεί να βρεθεί μία ημερομηνία και να μετατεθεί για αργότερα. Μπορεί να μείνει ο κύριος Καρυπίδης απογοητευμένος από τη διαδικασία, μπορεί διάφορες γραφίδες που εμφανίζονται με κόκκινη απόχρωση, αλλά με φοβερά «φιλική» διάθεση προς τον Άρη, να πουν 2-3 φορές για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη νέα αδικία και ανισονομία που επικρατεί στο πρωτάθλημα και τον…καημένο Ολυμπιακό, αλλά δεν γίνεται να διαλυθεί το σύστημα προκειμένου να γίνει για άλλη μία φορά το χατίρι τους.

Θρίαμβος του αυτονόητου

Αρκετό βιασμό δέχεται η νοημοσύνη μας μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής. Περνάω κατευθείαν στο επόμενο κρίσιμο κομμάτι που λέγεται διαιτησία. Ο Κλάτενμπεργκ έδωσε ακόμα ένα θρίαμβο του αυτονόητου στην ανάλυση των φάσεων. Δηλαδή επιβεβαίωσε πως το γκολ του Νεντελτσεάρου ήταν κανονικό, είπε πως δεν υπάρχει πέναλτι στο χέρι του Κοροβέση μετά την κεφαλιά του Μάνταλου – αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε καν με αυτή τη φάση – και βέβαια είπε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει το παραμικρό φάουλ στο γκολ του Λιβάγια.

Χρειαζόταν να έρθει ο Κλάτενμπεργκ και να παίρνει 25 χιλιάρικα το μήνα για να καταλάβουμε αυτό που είναι πραγματικότητα; Υπάρχει καλύτερος κριτής από τα μάτια μας, όταν δεν έχουν χρωματιστά γυαλιά ή σκοπιμότητες που θέλουν να δουν άλλα πράγματα από αυτά που γίνονται στην πραγματικότητα; Προφανώς και όχι είναι η απάντηση. Εστω και αν είναι ξεκάθαρο πώς υπάρχει ένα επικοινωνιακό τσουνάμι εδώ και πολλές εβδομάδες, που έχει ως στόχο να δείξει πως η ΑΕΚ είναι ευνοημένη από τη διαιτησία.

Ετσι θα γραφόταν η ιστορία

Γραφικές ιστορίες, όταν υπάρχουν ξεκάθαρες υποδείξεις από τον αρχιδιαιτητή, πώς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική υπήρξαν χονδροειδή λάθη. Οταν επίσης είναι ξεκάθαρο από τα λόγια του αρχιδιαιτητή, πως η ομάδα που έχει ευνοηθεί φέτος μέχρι τώρα είναι ο ΠΑΟΚ με τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στην αναμέτρηση των δύο ομάδων πριν από λίγο καιρό και όταν βέβαια τελείωσε με κάθε τρόπο τη σπέκουλα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα για το δήθεν ακυρωθέν γκολ στα Γιάννενα.

Τα χτυπήματα όμως, είναι συνεχόμενα. Στην ΑΕΚ αρκέστηκαν στη διαρροή του εκνευρισμού που υπήρχε στα αποδυτήρια μετά τη διαιτησία του ματς με τον ΟΦΗ. Δεν ξέρω βέβαια ποια θα ήταν η αντίδρασή της ΑΕΚ, εάν η διαιτησία αλλοίωνε το αποτέλεσμα και έχανε δύο βαθμούς. Γιατί ξέρετε στις μικρές λεπτομέρειες που παίζεται πλέον δεν θέλει πλέον πολύ. Μία ανάποδη διαιτησία, δύο χαμένοι βαθμοί, αρχίζει η εσωστρέφεια, η γκρίνια, οι κλασικές ατάκες «να φτιάξετε ομάδα να νικάτε και τη διαιτησία».

Τρομερά πράγματα, τα οποία βέβαια είναι απότοκα της χούντας που ζήσαμε για 20 και πλέον χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο να φύγεις από τις λογικές του Σπάθα, που έλεγε το ρητό: «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε…». Το ζήτημα της διαιτησίας είναι κρίσιμο. Η θέση της ΑΕΚ πρέπει να είναι σοβαρή, αλλά να μην εκλαμβάνεται από κανέναν οι χαμηλοί τόνοι και η σιωπή ως αδυναμία. Γιατί φοβάμαι πώς αυτό γίνεται. Διότι μπορεί ο αρχιδιαιτητής να είναι καθαρός και έντιμος προς όλες τις ομάδες, αλλά δεν ξέρω δεν είμαι καθόλου βέβαιος για όσα συμβαίνουν από κάτω.

Ο Λυσάνδρου και η επόμενη μέρα στην ΕΠΟ

Η διαιτησία βέβαια όπως ξέρετε ανήκει στην ΕΠΟ. Και η ΕΠΟ, εάν δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα έχει μία διοίκηση η οποία θα είναι ξεκάθαρα επιλογής της ΑΕΚ από τις 23 Νοεμβρίου και έπειτα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ο Αυγενάκης, δεν ξέρω τι μπορεί να φέρει η πανδημία, αλλά είναι δεδομένο κατά τη γνώμη μου, ότι στις 23 Νοεμβρίου η ΕΠΟ αλλάζει σελίδα. Η ΑΕΚ έχει δείξει ξεκάθαρα από την πρώτη μέρα της επιστροφής Μελισσανίδη στα διοικητικά δρώμενα, πως δεν επιθυμεί για λογαριασμό της το ρόλο του χαλίφη.

Επιθυμεί να παίζετε παιχνίδι στα ίσια και νομίζω πως αυτό αποδεικνύεται και από την επιλογή του Ψαροπούλου για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ιδανική επιλογή από τον Μηνά Λυσάνδρου, τον πλέον ικανό και καταξιωμένο παράγοντα στη σύγχρονη εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά με τα δαιδαλώδη ανοιχτά θέματα που έχει η ΑΕΚ και την ιλιγγιώδη ανάπτυξη που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, δεν θα μπορούσα να τον δω αυτή τη στιγμή μακριά από την ΑΕΚ.

Ο Ψαρόπουλος δείχνει πως είναι παράγοντας ακέραιος, που έχει εμπειρία από την παρουσία του στην Εκτελεστική Επιτροπή. Κρατήστε το κομμάτι της Εκτελεστικής Επιτροπής, γιατί εκεί θα κριθούν πάρα πολλά. Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες μέρες ο Ολυμπιακός προσπαθεί απεγνωσμένα να εμφανίσει κάποιον υποψήφιο, έστω και αν ξέρει πως είναι χαμένος από χέρι. Κατά τη γνώμη μου είναι ξεκάθαρο, ότι προσπαθεί να βάλει πόδι στην Εκτελεστική Επιτροπή και παράλληλα να δημιουργήσει ρήγμα στην απόλυτη πρωτοκαθεδρία που φαίνεται πως θα έχει η ΑΕΚ στην επόμενη μέρα της ΕΠΟ. Δεν είναι το πλέον δημοφιλές θέμα, αλλά είναι άκρως σημαντικό, καθώς θα κρίνει πάρα πολλά όπως συνέβαινε δηλαδή και τα παλιότερα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X