Νικολούδης: «Κέρδισε οπαδούς η ΑΕΚ από τα ματς με Ντέρμπι - Μπορούσαμε τελικό UEFA»

Νικολούδης: «Κέρδισε οπαδούς η ΑΕΚ από τα ματς με Ντέρμπι - Μπορούσαμε τελικό UEFA»
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Τάκης Νικολούδης για το ιστορικό ματς με την Ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τις διαστάσεις του ιστορικού επιτεύγματος της ΑΕΚ να προκριθεί επί της Ντέρμπι Κάουντι εξήγησε -ανήμερα της συμπλήρωσης 44 χρόνων από το μεγάλο διπλό στην Αγγλία- ο Τάκης Νικολούδης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» (και πρωταγωνιστής της πρόκρισης με γκολ εντός κι εκτός έδρας) υπογράμμισε ότι χάρη σ’ εκείνα τα ματς ο σύλλογος κέρδισε χιλιάδες οπαδούς.

Τόνισε, δε, ότι αν ήταν λίγο πιο τυχερή και δεν κληρωνόταν τότε με την πανίσχυρη Γιουβέντους, η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει περάσει ακόμα και στον τελικό του (τότε) Κυπέλλου UEFA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Νικολούδης

Για το γεγονός ότι αμέσως μόλις πήγε στην ΑΕΚ έγινε πρωταγωνιστής: 

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στα 17 μου στον Ηρακλή, να προλάβω να παίξω μαζί με τον Χατζηπαναγή και μετά να έρθω στην Αθήνα και να κάνω μια πορεία με επιτυχίες. Έπαιξα αμέσως στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, έβαλα ένα γκολ και πήγαμε κι εγώ και η ΑΕΚ στα ουράνια».
Για το πριμ που φέρεται να του είχε τάξει ο Λουκάς Μπάρλος:

«Πιο αληθινό είναι αυτό που έγινε με τον Μαύρο και τον Μπάγεβιτς στο Οπόρτο, όπου δεν έδιναν πάσα ο ένας στον άλλον. Συνήθιζε να δίνει πριμ ο πρόεδρος σε παίκτες. Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι δήλωσε λίγο πριν πεθάνει ότι με είχε βάλει πολύ ψηλά στην κλίμακα των παικτών που εκτιμούσε».

Για την πορεία του σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό: 

«Πήγα στον Ολυμπιακό και πήρα τρία πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, αλλά ήμουν ήδη πρωταθλητής στην ΑΕΚ. Αυτό με βοήθησε. Και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι τεράστιοι σύλλογοι και είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα και των δυο».

Για την προσωπική του απόδοση και τη ατυχία της κλήρωσης με τη Γιουβέντους:

«Έκανε μια συνέντευξη ένας μεγάλος παίκτης της Ντέρμπι, ο ΜακΦάρλαντ και αφού ανέφερε κάποιους πολύ γνωστούς παίκτες στην Ευρώπη, είπε και το νούμερο “8” της ΑΕΚ. Τα γκολ σε εκείνα το ματς και αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν κάτι που μου έδωσε άλλη πνοή, άλλη δυναμική και μ’ έκανε να αγαπηθώ πολύ από έναν κόσμο τόσο υπέροχο όπως της ΑΕΚ.

Αν δεν πέφταμε με την τεράστια Γιουβέντους, θα μπορούσαμε να πάμε στον τελικό. Αφού είχαμε περάσει τέτοια μεγαθήρια, θα μπορούσαμε να προκριθούμε. Όλη αυτή η πορεία έκανε πολύ κόσμο να γίνει ΑΕΚτζής, κέρδισε οπαδούς η ομάδα. Βλέπαμε στη Φιλαδέλφεια να κρέμονται οι φίλαθλοι σαν τσαμπιά από τις εξέδρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X