Να μάθει και τα ευρωπαϊκά «must win», αυτά της έχουν λείψει

Να μάθει και τα ευρωπαϊκά «must win», αυτά της έχουν λείψει
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει λίγο πριν το ματς ορόσημο για την ΑΕΚ με την Ζόρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η καλή συγκομιδή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών, της δίνει το δικαίωμα να κερδίζει χρόνο μέχρι την επόμενη διακοπή. Εκεί που περιμένει παίκτες-κλειδιά να επιστρέψουν.

Είναι σε επαφή με την κορυφή η ΑΕΚ και αυτό είναι που μετρά τώρα. Περισσότερο από την εικόνα της και πως παίρνει τις νίκες. Παρά την αυστηρή κριτική που γίνεται και βοηθά όταν έχει στοιχεία και στόχο να καταφέρει η ΑΕΚ να διεκδικήσει τους στόχους της. Και καλώς γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά να κερδίζει πρώτα.

Στα της… Ευρώπης, μην ξεχνάμε, ο βασικός στόχος επετεύχθη. Και ήταν να περάσει στους ομίλους του Europa League. Με δυο προκρίσεις το κατάφερε. Στον όμιλο ξεκίνησε με δύο πολύ δύσκολα ματς. Με την καλύτερη ομάδα εντός και τη δεύτερη καλύτερη εκτός. Τώρα έχει τα διπλά ματς με την πιο αδύναμη του ομίλου που έχει την ίδια συγκομιδή με την ΑΕΚ σε βαθμούς και γκολ.

Βάσεις για το επόμενο επίπεδο

Αν η ΑΕΚ θέλει να αρχίσει να βάζει τις βάσεις για να πάει στο επόμενο επίπεδο και στην Ευρώπη, καλείται να διεκδικήσει την δεύτερη θέση μέχρι τέλους και… όσο πάει. Και αυτό απαιτεί ένα 6ποντο «must win» σε Ουκρανία και ΟΑΚΑ. Αν η ΑΕΚ στοχεύει στο να φτιάξει την ευρωπαϊκή ταυτότητα της, πρέπει να δείξει ότι πάει να πάρει τις δύο νίκες με την Ζόρια. Δεν είναι εύκολο, αλλά η ΑΕΚ ακόμη και με αυτές τις απουσίες πρέπει να προσπαθήσει αυτό. Άλλωστε με αυτό το 6ποντο πριν ξανασυναντήσει Μπράγκα και Λέστερ, ανεβάζει και άλλο την βαθμολογία του κλαμπ στην Ευρώπη για τις επόμενες κληρώσεις αλλά και συνολικά την χώρα. Όλα μετράνε, όλα τα μετράμε γιατί όλα θα τα βρει μπροστά της.

Στον «τελικό» με την Βόλφσμπουργκ η ΑΕΚ πίστεψε μέχρι τέλους και παρότι δέχθηκε γκολ σε άσχημο χρονικό σημείο (τέλος ημιχρόνου), κατάφερε να το γυρίσει και να πάρει την πρόκριση. Το ξαναγράφω. Η Ευρώπη σε… τρέφει. Είναι πρόκληση για ποδοσφαιριστές, προπονητή και το κλαμπ. Και κόντρα στην Λέστερ πήγε καλά. «Τεντώθηκε» και πήγε να κάνει ανατροπή με την Λέστερ που είχε κερδίσει πριν την Αρσεναλ στο Λονδίνο και τώρα έριξε 4 στην Λιντς του Μπιέλσα. Οπότε αντιλαμβάνεστε τι επίπεδο ομάδας είχε να αντιμετωπίσει. 2η στην Premier League, ένα βαθμό πίσω από την Λίβερπουλ με 15 βαθμούς σε 7 ματς και έχοντας κερδίσει Σίτι και Αρσεναλ εκτός.

Εκεί δεν φτάνει η προσπάθεια

Στην Ουκρανία όμως δεν θα φτάνει η προσπάθεια, διότι υπάρχουν άλλες απαιτήσεις. Και αν κάνει την ίδια προσπάθεια και έχει σωστό και έξυπνο πλάνο θα πάρει αυτό που θέλει. Ακόμη και με 6ποντο η τύχη δεν είναι στα χέρια της. Τα αποτελέσματα των 2 ματς Λέστερ-Μπράγκα θα καθορίσουν εν πολλοίς τι θα γίνει.

Ωστόσο, η ΑΕΚ ξέρει ότι την Πέμπτη έχει να κάνει μία δουλειά. Να κερδίσει. Από αυτές τις απαιτητικές ευρωπαϊκές βραδιές που της είχαν λείψει και τόσο χρειάζεται.

ΥΓ: Καλή ανάρρωση στον Μιχάλη Μπακάκη. Να είναι καλά το παιδί, να γυρίσει δυνατό. Η ΑΕΚ βρήκε το πρώτο κρούσμα στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από 36 ελέγχους. Και αυτό δείχνει πόσο καλή δουλειά έκανε συνολικά και πόσο υπευθυνότητα έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και τα στελέχη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X