Λέρος: «Ξέχασαν» σε ψυγείο πλοίου για 12 μέρες 50 τεστ κορωνοϊού

Λέρος: «Ξέχασαν» σε ψυγείο πλοίου για 12 μέρες 50 τεστ κορωνοϊού

Ξεχασμένο επί 12 μέρες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεχασμένο επί 12 μέρες, είχε μείνει σε πλοίο της γραμμής κιβώτιο με 50 δείγματα για εξέταση CoViD-19, τα οποία είχαν ληφθεί από ασθενείς του ψυχιατρικού τομέα του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου.

Το βιολογικό υλικό είχε ληφθεί στις 19 Οκτωβρίου. Παρέμεινε κατεψυγμένο στο πλοίο, μέχρι το περασμένο Σάββατο, όταν παραδόθηκε από τους υπεύθυνους του πλοίου στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου!

Το περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Νοσοκομείου Λέρου, Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου επί 12 ημέρες, χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. «Το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών «ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X