ΑΣΟΕΕ: Κλείνει το πανεπιστήμιο μετά την επίθεση στον Πρύτανη

ΑΣΟΕΕ: Κλείνει το πανεπιστήμιο μετά την επίθεση στον Πρύτανη

Αναλυτικότερα, το ψήφισμα της Συγκλήτου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την απόφαση για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) πήρε η Σύγκλητος, μετά την επίθεση τραμπούκων στον πρύτανη του ιδρύματος.

Αναλυτικότερα, το ψήφισμα της Συγκλήτου αναφέρει:

«Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ευρισκόμενη σε συνεχή έκτακτη συνεδρίαση από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, εξέτασε διεξοδικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ίδρυμα μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30 το πρωί, όταν ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον απείλησε και άσκησε πρωτόγνωρη λεκτική και σωματική βία σε βάρος του, προξενώντας ταυτόχρονα σοβαρές υλικές ζημιές στον χώρο της Πρυτανείας.

Η Σύγκλητος ομόφωνα αποφασίζει:

Να εκφράσει τον βαθύ αποτροπιασμό της για τις αντιδημοκρατικές και απάνθρωπες αυτές ενέργειες, που δεν έχουν θέση σε ένα ελεύθερο, ανοικτό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

Να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή της στο πρόσωπο του Πρύτανη και στον θεσμό που αυτός εκπροσωπεί και να δηλώσει ότι τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες στρέφονται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητά της να προβεί με τρόπο συντεταγμένο σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε είδους παράνομης συμπεριφοράς, που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Να καλέσει την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση συγκεκριμένων, αποτελεσματικών και εφαρμόσιμων μέτρων για την προστασία της κοινότητας (φοιτητών-τριών, διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού) και της περιουσίας του Ιδρύματος. Τα γεγονότα της 29ης Οκτωβρίου κατέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι απροστάτευτο. Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να μεταφέρει προς τα όργανα της πολιτείας συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων ζητημάτων.

Να διακόψει όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος από σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, ως πρώτη ελάχιστη αντίδραση της κοινότητάς του στην νέα αυτή βίαιη και έκνομη ενέργεια που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση και αξιολογεί τα δεδομένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X