Καλύτερα να νικάς έτσι, παρά να κλαις για τη χαμένη σεζόν

Καλύτερα να νικάς έτσι, παρά να κλαις για τη χαμένη σεζόν
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ΑΕΚ που δεν «κολλάει» και μόνο έτσι θα διεκδικήσει τον τίτλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχει τελειώσει το ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει με 2-1 έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ και ξεκινάει η μίρλα. Δεν ήταν καλή η ομάδα, δεν είναι καλός ο προπονητής, δεν… δεν… δεν… Έλεος όμως…

Καταρχάς ας δούμε κάποια δεδομένα. Πριν τη σέντρα της 7ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει τον 10ο Απόλλωνα, η ΑΕΚ τον 8ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ τον 12ο Παναιτωλικό. Δεδομένα το πιο δύσκολο έργο το είχε η ΑΕΚ. Κέρδισαν και οι τρεις. Ο καθένας με τον τρόπο του. Στους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου οι νίκες αντιμετωπίστηκαν σαν επιτυχία. Σε εμάς σαν… ήττα!

Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν ηττηθεί την Τρίτη στο Οπόρτο επικράτησαν με 2-0 με τα γκολ να μπαίνουν στο 65′ και στο 72′. Ο πολύς Φορτούνης έγινε αλλαγή και ο Μαρτίνς τον έκοψε από την αποστολή για το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το έκανε και δεν ακούστηκε κιχ.

Στο Αγρίνιο εμφανίστηκε ένας προπονητής άπειρος από την U-19 που το καλοκαίρι δεν ήταν άξιος να αναλάβει τον ΠΑΟΚ αλλά τον Οκτώβριο έγινε ο… εκλεκτός τους και οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκε να βρούνε μία στατική φάση στο 87′ για να κερδίσουν τον Παναιτωλικό που δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα! Αυτή η επιτυχία έγινε «σημαία» και διαβάζαμε για… τρομοκρατία!

Φτάνουμε λοιπόν και στο ματς της ΑΕΚ. Στραβώνει από πολύ νωρίς με δική της ευθύνη. Παρόλα αυτά με νέα αλλαγή στο κέντρο της άμυνας, με δύο κεντρικά χαφ που λόγω των τραυματισμών και των απουσιών είναι στα κόκκινα, με τον Μάνταλο που πάρα πολλοί κράζουνε από την ώρα που θα ξυπνήσουν, με τον Μαχαίρα που γράφει τα πρώτα του χιλιόμετρα, βρίσκει τον τρόπο να γυρίσει τούμπα το ματς και να μην γκελάρει παρότι υπάρχει ένας διαιτητής που σφυρίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Εγώ λοιπόν προτιμώ να κερδίζει η ομάδα τώρα που υπάρχουν οι αναποδιές έστω και με μισό μηδέν και να περιμένω τη βελτίωση όταν θα επιστρέψουν στη δράση οι Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Σιμάνσκι και Γκαρσία και θα βρούνε τα πατήματά τους και οι Λιβάια και Ολιβέιρα, από το να έχω γκρίνια, μιζέρια και εσωστρέφεια επειδή η ομάδα θα χάνει βαθμούς δεξιά και αριστερά και θα είναι εκτός τίτλου από το Νοέμβριο.

Τώρα που η ομάδα είναι ακόμα νέα και δεν υπάρχει η χημεία που πρέπει προτιμώ να κερδίζω έτσι παρά να χάσω μια χρονιά. Ξέρω και καταλαβαίνω γιατί δε θα βλέπω μία ομάδα να πετάει. Μπορώ να το διαχειριστώ. Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν ούτε να το καταλάβουν, ούτε να το διαχειριστούν.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό. Έχει ένα ματς περισσότερο από τους «ερυθρόλευκους» το μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ, ενώ η ομάδα του Πειραιά «χρωστάει» και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη την ερχόμενη Κυριακή (αν γίνει) είναι κομβικό. Και αν θα έπρεπε να διαλέξω εγώ που θα ρίξω το βάρος, στη Ζόρια ή στον Άρη θα διάλεγα με κλειστά τα μάτια το δεύτερο.

Η βελτίωση θα έρθει

Η ΑΕΚ θα αλλάξει μετά τη διακοπή. Θα μπορέσει να δουλέψει διαφορετικά. Και το σημαντικό δεν είναι να ικανοποιηθούν κάποιοι σήμερα, αλλά το τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Γιατί η δουλειά που γίνεται τώρα αφορά και τα play off. Και πολλοί που έλεγαν ότι η ΑΕΚ έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης καταλαβαίνουν τώρα -το ελπίζω δηλαδή- πόσο επηρέασε όλη την ομάδα η φαρσοκωμωδία με τον ορισμό του τελικού και πόσο καλή δουλειά κάνει ο Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο.

Την ώρα μάλιστα που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν έδωσαν το μεταξύ τους παιχνίδι και ήταν ξεκούραστοι και στα ευρωπαϊκά τους ματς, ενώ η ΑΕΚ είχε παίξει με τη Λέστερ ενώ είχε αγωνιστεί κανονικά στα Γιάννινα μετά το ματς με τη Μπράγκα!

Σάκχοφ και Κρστίτσιτς έβγαλαν 5 σερί ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων και άντεξαν εκεί που άλλοι θα έλεγαν φτάνει. Ειδικά ο Ουκρανός έδειξε πόσο ικανός παίκτης είναι και πόση ανάγκη είχε η ΑΕΚ έναν ποδοσφαιριστή με τα δικά του χαρακτηριστικά. Όταν λοιπόν θα μπούνε στην εξίσωση ο Σιμόες, ο Σιμάνσκι και ο Γαλανόπουλος και θα πάρουν και ανάσες, όλα θα γίνουν πιο εύκολα και για την ΑΕΚ και για τον Καρέρα.

Το έχω ξαναγράψει. Είμαι υπέρ της κριτικής, αλλά κατά της ισοπέδωσης. Δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ κανένα. Ο Χνιντ για παράδειγμα είναι το μόνο στόπερ της ΑΕΚ που βγάζει δυναμισμό. Το διώξιμό του όμως στη σέντρα του Μπαλογιάννη πριν το γκολ του Στάρτζεον είναι λάθος. Με κεφαλιά χαράκι στο ημικύκλιο της περιοχής. Όλοι οι προπονητές λένε από τα τμήματα υποδομής η μπάλα πάει στα πλάγια ή στο… διάολο.

Από εκεί και πέρα βλέπεις μια ομάδα που παίζει 5-4-1 να κλείνετε και την ΑΕΚ να πιέζει. Βρίσκει το γκολ μπορεί να πάει ακόμα και με προβάδισμα στα αποδυτήρια, δεν της βγαίνει, αλλά στο β’ γυρνάει το ματς. Δε γίνεται λοιπόν να μιζεριάζεις όταν ξέρεις ότι πολλοί από τους παίκτες είχαν παίξει πριν από τρεις μέρες ένα πολύ απαιτητικό ματς (και ας το έχασες).

Δηλαδή αν γινόταν όταν επί Χιμένεθ με τον Αστέρα στην Τρίπολη και τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ τη χρονιά του τίτλου, τι θα ζούσαμε; Αν η ΑΕΚ γκέλαρε τι θα γινόταν; Βρήκε τον τρόπο και το γύρισε το ματς. Το δούλεψε και το πάλεψε. Φέτος έχει την ποιότητα να πάρει ματς και στις κακές βραδιές. Ε αυτό χρειάζεται μία ομάδα που θέλει να «χτυπήσει» τον τίτλο. Νίκες και στα άσχημα βράδια.

Μεγάλος ο καημός τους

Πάμε και στη διαιτησία. Στα Γιάννινα που όλοι είχαν την ελπίδα ότι η ΑΕΚ θα στραβοπατήσει για να βυθιστεί στην εσωστρέφεια, τρεις αποφάσεις ήταν κομβικές και οι τρεις εις βάρος της ΑΕΚ. Ήρθε το VAR για να γλιτώσει την «Ένωση» και το 2-0 έγινε 0-1 και τρεις βαθμοί.

Χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ υπάρχουν δύο φάσεις, όπου η διαιτησία και πάλι ανάβει φωτιές. Ακυρώνεται ένα γκολ που είναι κανονικό και έρχεται το VAR για να τη σώσει ξανά και στη συνέχεια έχουμε τον Κουτσιαύτη να σφυρίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Και αν για το γκολ του Νεντελτσιάρου η ευθύνη πάει στον βοηθό του και η φάση είναι οριακή (οπότε δεν έχει κανένα νόημα να τη συζητάμε), προκαλεί απορίες πως σε δύο πανομοιότυπες φάσεις σφύριξε διαφορετικά. Η μία είναι στην ακύρωση του γκολ του Λιβάια, όπου δίνει το άγγιγμα στον Λυμπεράκη (επιθετικό) φάουλ και η άλλη στο άγγιγμα του Διαμαντή στον Τάνκοβιτς που το πέρασε στο ντούκου.

Ή είναι λοιπόν το άγγιγμα φάουλ, άρα η φάση του Τάνκοβιτς είναι πέναλτι (που για μένα δεν είναι), ή δεν είναι και το γκολ του Λιβάια είναι καθαρό (που για μένα είναι κρυστάλλινο). Όπως καθαρό ήταν και το γκολ του Χασάν το βράδυ του Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

ΥΓ: Τεράστια πρεμούρα βλέπω στα δύο λιμάνια για την ΑΕΚ. Ειδικά στον Πειραιά πρωί μεσημέρι και βράδυ με τη διαιτησία στα ματς του «Δικεφάλου» ασχολούνται. Ο Τσικίνης δε, αυτός που δεν ήξερε ότι η γραμμή στο οφσάιντ μπαίνει στον δεύτερο παίκτη που πρέπει να καλύπτει τον επιτιθέμενο, χθες έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ ασχετοσύνης εμφανίζοντας δικές του γραμμές.

ΥΓ 2: Το έχω ξαναγράψει ότι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ είναι χυδαίος. Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου που έκανε την μετάδοση του αγώνα στο Αγρίνιο είπε κάτι για τον Κνετ. Εγώ να δεχθώ ότι είναι λάθος η εκτίμησή του. Έχει δεχθεί ήδη τέτοια στοχοποίηση, από επίσημους ρεπόρτερ υπαλλήλους, που ο Αρτέμης Μάτσας θα ζήλευε. Ξεφτίλα!

ΥΓ 3: Τελικά ο… Τζον Φαντ Σχιπ άφησε τον Φορτούνη εκτός αποστολής του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτός ο Ολλανδός θέλει το κακό του Ολυμπιακού και του παίκτη. Τι εννοείται πως δεν είναι ο Φαντ Σχιπ στον πάγκο των «ερυθρολεύκων»; Είναι δυνατόν ο Μαρτίνς να κάνει τέτοια πράγματα και οι εκεί οι υπάλληλοι να κάνουν τουμπεκί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X