Νοέμβρη η αρχή του τέλους της πανδημίας: Καταιγιστικές εξελίξεις με το εμβόλιο του κορωνοϊού

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην Ελλάδα υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, περίπου 100.00 ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η αποτελεσματικότητά τους θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα, ενώ μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να συρρικνώνεται μετά από μία εβδομάδα.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά «δεν φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα», και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα. «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό», κατέληξε ο καθηγητής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X