Κορωνοϊός: Μάσκες παντού, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και επέκταση τηλεργασίας σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός: Μάσκες παντού, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και επέκταση τηλεργασίας σε όλη τη χώρα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη σε όλη τη χώρα.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη σε όλη τη χώρα.

Στην παρουσίαση του νέου υγειονομικού χάρτη που θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου με βάση τα όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τους πολίτες, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με φόντο το νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 2.056.

«Έχουμε εκθετική αύξηση» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε πως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι δυναμικά. «Το σχέδιο έχει στόχο να περιορίσει τη διασπορά του ιού», είπε και ανέλυσε τα μέτρα.

Μέτρα σε όλη την επικράτεια

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε όλη τη χώρα, μέσα και έξω. «Η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που έχουμε. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Η επιβίβαση σε ΜΜΜ δεν επιτρέπεται χωρίς μάσκα».
Περιορισμός των μετακινήσεων από τις 00:00 – 05:00 σε όλη τη χώρα. Εξαιρούνται περιπτώσεις εργασίας και υγείας.

Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ. Εξαιρούνται μόνο οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.
Αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας.

Το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, τα σχολεία, η βιομηχανία, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι τα κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα.

Επιπρόσθετα διευκρίνισε πως δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Τα τέσσερα επίπεδα συγχωνεύονται κατά τον ακόλουθο τρόπο:

Τα δύο πρώτα συγχωνεύονται στο επίπεδο Α. Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές
Τα δύο επόμενα επίπεδα συγχωνεύονται στο επίπεδο Β – Αυξημένου κινδύνου. Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα.

Για τον αθλητισμό

Στο επίπεδο Α στον Αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.
Στο επίπεδο Β στον Αθλητισμό απαγορεύονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις εκτός εξαιρέσεων. Επιτρέπειται μόνο ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο. Επιτρέπονται αγώνες της superleague ποδοσφαίρου, η Α1 μπάσκετ και οι ευρωπαϊκοί αγώνες όπως Champions League και Europa League.

Για τα γυμναστήρια:

Επίπεδο Α: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα
Επίπεδο Β: Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Για τις συναθροίσεις

Στο επίπεδο Α: Μέχρι 50 άτομα, με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου

Στο επίπεδο Β: Αναστολή όλων των δημόσιων συναθροίσεων στα πλαίσια του Συντάγματος
Ο ρόλος και αποστολή της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των μέτρων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε πως «η ΕΛ.ΑΣ. έκανε 48.000 ελέγχους για μάσκες και αποστάσεις την Παρασκευή» και προανήγγειλε εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων το Σαββατοκύριακο. «Όλη η αστυνομία από τον αρχηγό έως τον αστυφύλακα θα είναι στο πόδι. Όποιος διασκεδάζει, τρώει, πίνει χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους».

«Τον κορωνοϊό θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο. Μέχρι τότε θα τον δαμάσουμε με τη συμπεριφορά που απορρέει από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη», συνέχισε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X