Σαββίδης πούλησε τον Λίμπρεχτς, Σαββίδης πούλησε τον Φερέιρα

Σαββίδης πούλησε τον Λίμπρεχτς, Σαββίδης πούλησε τον Φερέιρα

Ο Ενωσίτης θυμίζει ιστορίες με κοινό…επώνυμο που δείχνουν πολλά για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα». Στον ΠΑΟΚ ίσως να αντέστρεψαν λίγο τη σειρά.

Να έζησαν πρώτα τη φάρσα και να δούμε τι θα ακολουθήσει. Πάντως, είναι τρομερό πως η ιστορία επαναλήφθηκε με διαφορά 33 ετών, έστω και αν τα σημεία των καιρών αλλάζουν.

Το 1987 ο ΠΑΟΚ συνταράσσονταν από την πώληση του προπονητή Τάις Λίμπρεχτς στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, από τον τότε πρόεδρο, Χάρη Σαββίδη. Σήμερα, σχεδόν πανηγυρίζει για την πώληση του Αμπέλ Φερέϊρα στην Παλμέϊρας, από τον Ιβάν Σαββίδη. Ιδιο επώνυμο, παρόμοια διαδικασία, διαφορετικές αντιδράσεις.

Το 1987, ο Χάρης Σαββίδης τρελάθηκε από τα – κλεμμένα από τον ελληνικό λαό – λεφτά που μοίραζε για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Γιώργος Κοσκωτάς. Είχε δεχθεί κατραπακιά στις Σέρρες από τον ΠΑΟΚ με 6-1 και βάλθηκε να πάρει εκείνους που τον διέσυραν. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Κοσκωτάς αγόρασε τον Ολλανδό Τάις Λίμπρεχτς έναντι 20 εκατ. δραχμών, δηλαδή περίπου 60.000 ευρώ. Τώρα, στην εποχή Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ μοσχοπούλησε τον προπονητή του έναντι 600.000 ευρώ.

Κέρδισε βέβαια και τα περισσότερα από τα 1,9 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλει στον Φερέιρα στη διάρκεια της σεζόν και τη βγάζει με τον Γκαρσία, που θα δουλέψει για τη φανέλα και να φτιάξει το όνομα του. Τουλάχιστον, στον ΠΑΟΚ μπορούν να είναι ικανοποιημένοι επειδή εισέπραξαν περισσότερα χρήματα στη σύγχρονη εποχή, αλλά παράλληλα δεν έδωσαν και άλλα…ασημικά (τότε είχε παραχωρηθεί και ο στόπερ Μπανιώτης, μέχρι και ο γυμναστής Δόκας!).

«Είμαστε φτωχοί μπροστά στον Κοσκωτά» σχολίαζε εκείνες τις ημέρες του 1987 ο Χάρης Σαββίδης. Στη συνέχεια, υπό την πίεση του κόσμου και των αντιδράσεων, ωθήθηκε σε αποχώρηση. Πρόλαβε βέβαια να πουλήσει και τον Σωτήρη Μαυρομάτη, επίσης στον Ολυμπιακό. Τώρα, δεν υπάρχουν αντιδράσεις και ας παραχωρήθηκαν το καλοκαίρι έναντι ελάχιστων χρημάτων, παίκτες όπως οι Λημνιός, Ακπομ και Πέλκας. Με τη Θεσσαλονίκη, να βουίζει πως τα οικονομικά δεν είναι καλά.

Ο Ενωσίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X