Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει με εστίαση και περιορισμό κυκλοφορίας -Τα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει με εστίαση και περιορισμό κυκλοφορίας -Τα νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει σήμερα, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Επίσης, θα ζητήσει τη συστράτευση των πολιτών στην προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός και να αποφευχθούν μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Σήμερα αποφασίζει για τα μέτρα ο Μητσοτάκης -Ποιοι τομείς θα επηρεαστούν

Ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει σήμερα το πρωί τις οριστικές αποφάσεις για το εύρος των μέτρων που θα εφαρμοστούν στο σύνολο της χώρας σταθμίζοντας την τελική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων (την οποία πήρε αργά χθες το βράδυ), τα όσα συζητήθηκαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τον κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και τον αντίκτυπο που θα έχουν στον προϋπολογισμό.

Για τους τομείς που θα μπουν σε «καραντίνα» προϊδέασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώνοντας χθες ότι «υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις».

Τα μέτρα θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον περιορισμό αυτών των εστιών υπερμετάδοσης του ιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το κλείσιμο των εστιατορίων και όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή 22:00 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πηγές έχει εξεταστεί και το σενάριο για γενικό κλείσιμο του συγκεκριμένου κλάδου. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές που θα είναι σε συνάρτηση με το κλείσιμο της εστίασης.

Ανακοινώνει και μέτρα στήριξης ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει στο τηλεοπτικό μήνυμά του μόνο τα περιοριστικά μέτρα, αλλά θα αναφερθεί και στην οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από αυτά. Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας. Επίσης είχε επαφές με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να ενημερωθεί για τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων και τα περιθώρια που υπάρχουν για την ενίσχυση των συγκεκριμένων κλάδων.

Μάσκα παντού σε όλη τη χώρα -Τι θα ισχύσει με την απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών
Στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών μετά τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο «τουρισμός της νυχτερινής ζωής», καθώς η μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου οδήγησε στην εξάπλωση του ιού σε πολλές περιφέρειες, με πιο χαρακτηριστική αυτή των Σερρών. Ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καλύπτει και αυτές τις μετακινήσεις.

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη, και η αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό.

Φόβοι για 2.000 κρούσματα ημερησίως τις επόμενες ημέρες

Η κατακόρυφη έκρηξη των κρουσμάτων καθιστά τα μέτρα αναπόφευκτα και την αυστηρή εφαρμογή τους απαραίτητη. Ο αριθμός τους αναμένεται να κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες, φτάνοντας ίσως και σήμερα τα 2.000 κρούσματα. Χθες, με μόλις 12.963 τεστ τα κρούσματα ήταν 1.211, ενώ τη Δευτέρα ο αντίστοιχος αριθμός τεστ, που είναι πολύ χαμηλός, έδινε 715 κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας αυξάνεται, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δίνει ως όριο το 4%, δηλαδή αριθμός θετικών τεστ ως ποσοστό του συνόλου που διενεργούνται, και ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη είπε ότι η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στο 4,4%.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X