Τα παιδιά να γίνουν άνδρες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τα φτηνά λάθη σε άμυνα και επίθεση που κρατούν την ΑΕΚ στα χαμηλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κατάσταση δεν είναι ανεξήγητη. Η ΑΕΚ είναι μια νέα ομάδα, τόσο ηλικιακά, όσο και σε χρόνο μαζί. Χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να ωριμάσει ως ομάδα. Αλλά πρέπει παράλληλα, πέραν της ομαδικής βελτίωσης που είναι αναγκαία όταν συζητάμε για ποδόσφαιρο, να βρεθούν και τρόποι να «ενηλικιωθούν» κάποιοι παίκτες της. Το ό,τι φορούν κοντά παντελονάκια και μερικές φορές συμπεριφέρονται ως – κακομαθημένα ενίοτε – παιδιά, δεν μπορεί να αντέχεται για πολύ. Τα παιδιά πρέπει να γίνουν άνδρες, ειδάλλως η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίρνει μεγάλα αποτελέσματα.

Με 1/8 τελικές δεν πας πουθενά

Δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Europa League. Υψηλό επίπεδο, όπου το κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά. Και η ΑΕΚ έκανε πολλά. Αβίαστα τα περισσότερα ή υπό την αδιόρατη πίεση που ενυπάρχει πάντα στις μεγάλες ομάδες. Αλλά δεν είναι λογικό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να δημιουργείς τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και να κερδίζεις μόνο ένα γκολ. Εάν προσθέσουμε και τις τέσσερις κλασικές που χάθηκαν στην Πορτογαλία, τότε συζητάμε για απολογισμό ενός γκολ σε οκτώ μεγάλες φάσεις. 1/8 είναι εκ των πραγμάτων κάκιστος απολογισμός.

Είναι ένα πρόβλημα αφέλειας και αδυναμίας στην τελική προσπάθεια που δεν εμφανίζει πρώτη φορά η ΑΕΚ. Σας θυμίζω, ότι προ διετίας πήγε να κάνει μια επική ανατροπή κόντρα στην Μπενφίκα, αλλά υπήρξε εκείνη η περίφημη φάση του Κλωναρίδη για να κλωτσήσει την ευκαιρία και τελικά να δεχθεί τρίτο γκολ και να χάσει το ματς. Χθες στο ΟΑΚΑ, μία από τα ίδια. Σειρά από χαμένες ευκαιρίες από τους παίκτες της ΑΕΚ, δύο γκολ από τη Λέστερ και τέλος η σεμνή τελετή.

Αβίαστα λάθη στην άμυνα

Η ΑΕΚ πήγε να επιστρέψει. Πήγε να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό, εάν τα κατάφερνε. Θα μπορούσε ίσως, εάν δίπλα στον συγκλονιστικό Μάνταλο είχε ακόμα έναν παίκτη που να έφτανε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δυνατό ξεκίνημα από τον Τάνκοβιτς, αλλά χωρίς συνέχεια. Παρουσία μόνο στο φύλλο αγώνα για τον Ολιβέιρα. Η ΑΕΚ έχει επενδύσει σε προσωπικότητες στην επιθετική γραμμή της, σε παίκτες με ποιότητα που θεωρητικά πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Συνήθως αυτή αγνοείται.

Δεν είναι μόνο η επίθεση. Η Λέστερ πέτυχε δύο γκολ που ήταν καθαρά δώρα της άμυνας της ΑΕΚ. Φτηνά λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης, κακές αποφάσεις, ασυνεννοησίες. Δεν χρειάζεται να πάρει κανείς κεφάλια, δεν είναι σωστό να πέσει το ανάθεμα σε 1-2 πρόσωπα. Αλλά ο καθένας οφείλει να μαθαίνει από τα λάθη του και να γίνεται καλύτερος. Να μην κάνει ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα, που εν τέλει δημιουργούν και ζήτημα στην ισορροπία της ομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X