Κρίμα και άδικο γι’ αυτήν την ΑΕΚ, «φτηνή» ήττα από τη Λέστερ (1-2)

Κρίμα και άδικο γι’ αυτήν την ΑΕΚ, «φτηνή» ήττα από τη Λέστερ (1-2)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είχε ξανά τις μεγάλες ευκαιρίες, έφτασε κοντά σε επική ανατροπή με συγκλονιστικό τον Μάνταλο, αλλά πλήρωσε ακριβά όλα τα λάθη της και γνώρισε δεύτερη ήττα στο Europa League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον όμιλο του Europa League, η ΑΕΚ πλήρωσε πανάκριβα όλα τα λάθη της και γνώρισε την ήττα από τη Λέστερ με 1-2 στο ΟΑΚΑ.

Η Ενωση είχε διαστήματα που κυριάρχησε στο γήπεδο, διέθετε έναν τρομερό Μάνταλο που έκανε πράγματα και θαύματα μέσα στο γήπεδο, αλλά ξόδεψε πολλές κλασικές ευκαιρίες και πλήρωσε πανάκριβα όλα τα λάθη της, με την αγγλική ομάδα να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να φτάσει σε μια επική ανατροπή.

Βγήκε το σχέδιο

Τις μέρες που προηγήθηκαν του ματς, υπήρχε μεγάλη κουβέντα αναφορικά με το σχηματισμό που θα επέλεγε ο Καρέρα. Τελικά, μολονότι η Λέστερ παρατάχθηκε με 3-4-3, ο τεχνικός της ΑΕΚ πήρε το ρίσκο να παίξει με 4-2-3-1, έχοντας τους Λιβάγια και Λόπες στα δύο φτερά της επίθεσης και επιλέγοντας τον Ανσαριφάρντ για την κορυφή. Παρά τη διάταξη των Αγγλων, η ΑΕΚ επέμεινε στο σχήμα της και αυτό φάνηκε να έχει θετικές συνέπειες.

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και ήλεγχε το ματς στο πρώτο 20λεπτο. Κατάφερνε να κρατά την μπάλα στη μεσαία γραμμή, είχε κλείσει τους διαδρόμους στην επίθεση της Λέστερ και έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει. Η κινητικότητα του Μάνταλου – που έβγαινε κυρίως από αριστερά – δημιουργούσε ρήγματα στην αγγλική άμυνα, αλλά έλειπε η σωστή τελική πάσα. Η Ενωση είχε τη στιγμή της στη φάση του 14’, αλλά η ολιγωρία του Σβάρνα στοίχισε το τετ α τετ.

Σειρά λαθών και γκολ από το πουθενά

Ενώ τα πράγματα έδειξαν να είναι ελεγχόμενα, ήρθε μια σειρά λαθών για να δώσει προβάδισμα στους Αγγλους. Ο Σβάρνας έχασε τελείως τον Βάρντι στην πρώτη μονομαχία τους, ο Τσιντώτας δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και έδωσε τη δυνατότητα στον Αγγλο φορ να κερδίσει το πέναλτι εκμαιεύοντας τη σύγκρουση. Δίχως να υπάρξει φάση, η ΑΕΚ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν χειρότερα, αν ο Τσιντώτας δεν σταματούσε τον Ουντέρ αμέσως μετά.

Η Ενωση αφυπνίστηκε. Στο δίλεπτο 27’-28’, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια. Στην πρώτη φάση ο Κροάτης πήρε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σμάιχελ έδειξε την κλάση του και σταμάτησε την μπάλα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση φάνηκε να μην πιστεύει στον εαυτό του και αντί να μπει στην περιοχή, σούταρε από μακριά και η μπάλα έφυγε άουτ. Και σα να μην έφτανε αυτό, από μια νέα σειρά λαθών ήρθε το δεύτερο γκολ με τον Τσουντχούρι να είναι τελείως αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή (39’).

Αλλαγή και παραλίγο ανατροπή

Ηταν αναγκαίο να αλλάξουν πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καρέρα έριξε Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα, αλλά μετατρέποντας το σχηματισμό του πλέον σε 3-5-2, με τον Λόπες τρίτο στόπερ, τους Μπακάκη, Ινσούα στα φτερά και τον Τάνκοβιτς κοντά στον Λιβάγια. Ο Μάνταλος είχε πλέον ελεύθερο ρόλο και άρχισε να κάνει σπουδαία πράγματα. Από μαγική ασίστ του αρχηγού, ο Τάνκοβιτς βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και μείωσε το σκορ (49’), ενώ αμέσως μετά – πάλι από ασίστ του Μάνταλου – ο Σουηδός δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά μέσα από την περιοχή.

Σταδιακά, η Λέστερ ισορρόπησε ξανά το παιχνίδι και κατάφερε να ανακόψει την επιθετικότητα της ΑΕΚ. Οι Αγγλοι ήταν επικίνδυνοι μόνο όταν έβρισκαν ανοιχτούς χώρους και έβγαζαν γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά αυτήν τη φορά οι αντιδράσεις στην άμυνα της ΑΕΚ ήταν ορθότερες. Η Ενωση έψαχνε τον τρόπο να γίνει ξανά απειλητικοί, αλλά με τις αλλαγές του, ο Ρότζερς κατάφερε να περιορίσει τα κενά στην άμυνα του και να μην επιτρέψει στον Μάνταλο να αλωνίζει.

Στα τελευταία λεπτά, ο Καρέρα ρίσκαρε ακόμα περισσότερο με τριπλή αλλαγή, ώστε να φρεσκάρει ακόμα περισσότερο την ομάδα του και να βρει δυνάμεις για να κυνηγήσει την ισοφάριση. Ωστόσο, φαινόταν πως πλέον δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και οι Αγγλοι με έξυπνη τακτική κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη και να αφήσουν την ΑΕΚ με δύο ήττες στις ισάριθμες αγωνιστικές του ομίλου του Europa League.

ΑΕΚ-Λέστερ 1-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (86’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Σάκχοφ (86’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Λιβάγια (46’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα)

Λέστερ (Μ. Ρότζερς, 3-4-3): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46’ Τόμας), Ουντέρ (66’ Πράετ), Τσουντχούρι (66’ Μεντί), Τίλεμανς, Τζάστιν, Ολμπράιτον, Μάντισον (74’ Μπερνς), Βάρντι (70’ Ιενάτσο)

Ο Αυστριακός Λέχνερ έδωσε κάρτα στους Μάνταλο (21’), Κρίστισιτς (59’), Ινσούα (73’).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X