Οι Αγγλοι πρέπει να νιώσουν τον κίνδυνο στην άμυνα τους

Οι Αγγλοι πρέπει να νιώσουν τον κίνδυνο στην άμυνα τους
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για την ανάγκη η Λέστερ να νιώσει ανησυχία στα μετόπισθεν και την δυνατότητα της ΑΕΚ να το καταφέρει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Λέστερ μπορεί να έκανε το θαύμα με το πρωτάθλημα το 2016, αλλά τώρα, με τον Μπρένταν Ρότζερς καθιερώνεται πλέον κανονικά σαν top ομάδα στην Premier League. Στην ουσία από πέρσι την βάζεις μέσα στις πρώτες πέντε με έξι. Τέταρτη είναι τώρα στην βαθμολογία.

Όταν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο λοιπόν, δεν γίνεται λόγος για το επίπεδο της δυσκολίας, ούτε για το ποιος είναι το φαβορί. Αυτά είναι ξεκάθαρα. Το ζήτημα είναι πως στέκεται η ΑΕΚ ειδικά αυτή την περίοδο. Μειώνονται οι απουσίες, αλλά παραμένουν αυτές που δεν σε αφήνουν να κάνεις διαφορετικά πράγματα ανάλογα με την απαίτηση του παιχνιδιού, ειδικά στο κέντρο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, μαζί με την έλλειψη του Λιβάι, που δίνει άλλη διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι.

Σε ματς που τα τρεξίματα σίγουρα θα παίξουν μεγάλο ρόλο, αναγκαστικά έχεις «φορτωμένο» με πολλά αγωνιστικά λεπτά σε συνεχή ματς το δίδυμο των χαφ. Οι οποίοι έτσι κι αλλιώς ναι μεν είναι οι πιο ποιοτικοί και ολοκληρωμένοι που διαθέτεις, αλλά όχι οι πιο γρήγοροι.

Πάντως δεν ωφελεί να λέμε τα ίδια και τα ίδια, τα προβλήματα τα ξέρουμε. Προσωπικά τα επαναλαμβάνω, γιατί με εκνευρίζει η τάση ορισμένων να κρίνουν γενικώς το επίπεδο της ομάδας, χωρίς να τα λαμβάνουν υπόψη τους.

Η ΑΕΚ με την Μπράγκα δεν ήταν κακή

Από κει και πέρα, πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά. Η ΑΕΚ με την Μπράγκα δεν ήταν κακή. Με τα προβλήματα που σε υποχρεώνουν ειδικά με υψηλού επιπέδου αντιπάλους να επιδιώξεις συγκεκριμένο ρυθμό, όχι τον πιο έντονο, έστησε ένα ματς που της βγήκε καλά στο πρώτο ημίχρονο.

Έχει κινδυνέψει μια φορά από λάθος του Μάνταλου που έφερε ανισορροπία στην άμυνα και την κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα έξω και μετά στο γκολ. Όλο το υπόλοιπο ημίχρονο πάει στον ρυθμό που ήθελε να επιβάλλει, παίζεται στα ίσια και κάνει δύο φάσεις για γκολ με πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα, που περνούν ανεκμετάλλευτες.

Η ΑΕΚ ως τώρα είναι άτυχη σε ένα πράγμα. Μια φορά με τον ΠΑΟΚ και μια με την Μπράγκα, χάθηκαν οι μάχες στον αέρα μέσα στην περιοχή της κι έφαγε και στις δύο περιπτώσεις γκολ. Στον ΠΑΣ είχε πιο σημαντικό πρόβλημα, αλλά εκεί στάθηκε τυχερή με τα οφσάιντ. Αλλά με ΠΑΟΚ και Μπράγκα, δυο λάθη, δυο γκολ.

Στην Πορτογαλία, το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό γιατί ο Καρέρα επέλεξε από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο να πάει σε αλλαγή διάταξης κι άρα και σε έναν ρυθμό πάνω κάτω, που δεν ταίριαζε στην ΑΕΚ με τις επιλογές που είχε. Ακόμη πιο άτυχη μετά γιατί χάνει το γκολ ο Τσιγκρίνσκι και το άλλο ο Ολιβέιρα και μετά έγινε ό,τι έγινε.

Ακόμη και στην Βόλφσμπουργκ να πάμε, η φάση του γκολ του Μεχμέντι, είναι η μοναδική που δεν λειτούργησε καλά η άμυνα, έστω στην τελευταία της αντίδραση. Δεν υπήρχε άλλη προφανής ευκαιρία ως τότε.

Κάπου πρέπει να φανεί και τυχερή η ΑΕΚ

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Πως μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, κάπου πρέπει να φανεί και τυχερή η ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κάθε κακή στιγμή. Και ειδικά είναι γκαντεμιά, αυτές να είναι και πολύ λίγες, αλλά να αρκούν για να πάθεις ζημιά.

Απέναντι στην Λέστερ θα χρειαστεί να είναι τυχερή σίγουρα. Πιθανότατα οι στιγμές που θα δοκιμαστεί αμυντικά θα είναι περισσότερες και πιο έντονες, σε σχέση με Βόλφσμπουργκ, ΠΑΟΚ και Μπράγκα. Ξεκινάμε από κει λοιπόν, θέλει και λίγο ρέντα.

Πιστεύω από κει και πέρα, πως και με άμυνα σε τετράδα, η ΑΕΚ μπορεί να «ματσάρει» τον ρυθμό, αν κάνει την αγγλική ομάδα να καταλάβει πως κινδυνεύει και πίσω. Για μένα εκεί θα είναι το κλειδί. Δεν είναι ομάδες αυτές που δεν θα πάρουν τον χώρο που θα τους δώσεις και που δεν θα ξέρουν και τι να τον κάνουν. Το «κλειδί» πιστεύω είναι να καταλάβουν πως έχουν λόγο να ανησυχούν και πίσω.

Και παίκτες έχει πολλούς η ΑΕΚ που μπορούν να δημιουργήσουν αυτή την αίσθηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X