Οι Ιταλοί μπορεί να έχουν το όνομα, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω σε χάρη, σε ότι αφορά τη… συμπάθεια που τρέφουμε στα ζυμαρικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα είναι τέταρτη παγκοσμίως σε κατανάλωση (πίσω από Ιταλία, Τυνησία και Βενεζουέλα), με 11,4 κιλά κατά ανά άτομο ετησίως.
Στη γαστρονομική κουλτούρα μας η μακαρονάδα (ή… μάλλον το «χτύπα μια μακαρονάδα») κατέχει περίοπτη θέση και αυτό αποτυπώνεται στην πλούσια ντόπια παραγωγή, που εδώ και χρόνια έχει λάβει διαστάσεις βιομηχανίας.
Από τη στιγμή που η Misko πέρασε στον όμιλο Barilla το 1991, η αμιγώς ελληνική ηγέτιδα εταιρία στο χώρο είναι η «Μέλισσα», η οποία σε μια διαδρομή 70 και πλέον χρόνων έχει φτάσει να εξάγει προϊόντα σε 35 χώρες και αυτές οι εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 20% του ετήσιου τζίρου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ε, νισάφι: Προέβλεψαν οι Simpsons (και) την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη; (ΦΩΤΟ)
Κάτια Ταραμπάνκο: Τη συζητάω την απιστία, να δω μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος
Γερασιμάτου: «Θα παλέψουμε για την καλύτερη θέση στα πλέι οφ»
Η Γαλατάσαραϊ προσεγγίζει ξανά τον Έρικσεν το καλοκαίρι
ΑΕΚ: Τα εισιτήρια του 2ου προημιτελικού με τον ΠΑΟΚ