Αυγενάκης: «Ποιοι έχουν την ευθύνη για το μπάχαλο στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία;»

Θρασύς ο Αυγενάκης, ψέλλισε στην απολογία του αοριστίες δίχως να ντρέπεται!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη Τύπου, «κάρφωσε» την ΕΠΟ για τα μόλις 724 ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν ολοκληρώσει την προεγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Σύμφωνοι με την ολιστική μελέτη για το ποδόσφαιρο.
Αιχμές κατά της ΕΠΟ άφησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 26/10, για να παρουσιάσει τα στοιχεία από την έως τώρα εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και την κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ΕΠΟ ενημέρωσε τη ΓΓΑ ότι τα ενεργά ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία είναι 2882 και από αυτά έχουν αθλητική αναγνώριση τα 2.295 ενώ την περίοδο της καραντίνας «άκουγε» – όπως είπε – ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 10.000-11.000 ερασιτεχνικά σωματεία.

«Και από αυτά, ξέρετε πόσα έχουν ολοκληρώσει σήμερα την αίτηση προεγγραφής στο Μητρώο; Μόλις 724 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία! Τα υπόλοιπα, τι έγιναν; Τι ισχύει τελικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Ποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό το μπάχαλο;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί πάντως, ότι υπήρχαν καταγγελίες στην ΕΠΟ, ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για να κατατεθούν από τα σωματεία ήταν από πολύ δύσκολο έως απίθανο να συγκεντρωθούν.

Σύμφωνοι με την ολιστική μελέτη για το ποδόσφαιρο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ακόμη, δήλωσε ότι η Πολιτεία είναι σύμφωνη με την ολιστική μελέτη της FIFA UEFA για το ποδόσφαιρο, στην οποία πάντως, δεν υπάρχει λέξη για αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

«Έχουμε πλήρη εικόνα και είμαστε απολύτως σύμφωνοι ότι πρέπει αυτή η μελέτη να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι ένα σύνολο, μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Αναμένουμε τις επόμενες μέρες εξελίξεις για να βάλουμε σε μια σειρά τα πράγματα. Να εφαρμόσουμε την πρόταση. Αναμένουμε και θα ενημερωθείτε. Η μελέτη εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση και δεν είναι μόνο για ένα θέμα. Αυτό που θέλουμε είναι ένα ποδόσφαιρο καθαρό χωρίς εντάσεις».

Στη συνέντευξη του ο Λευτέρης Αυγενάκη είπε μεταξύ άλλων.

«Σε ερωτήσεις μου, την περίοδο της καραντίνας, σε επαναλαμβανόμενες τηλεδιασκέψεις για τη διαχείριση της πανδημίας, άκουγα ότι συνολικά υπάρχουν 10 – 11 χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία στη χώρα μας! Εκ των οποίων, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε από 4,5 – 5,5 χιλιάδες ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία! Και αυτό ακούγονταν από τα στόματα υψηλόβαθμων διοικητικών στελεχών της ΕΠΟ!

Ωστόσο, την ίδια ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», στις 19 Μαΐου, η ΕΠΟ που έως τότε δεν ανταποκρινόταν, μας απέστειλε εσπευσμένα επιστολή με την οποία μας πληροφορούσε ότι τα ενεργά σωματεία της δύναμής της (ανά ΕΠΣ) είναι συνολικά 2.599! Αργότερα, όμως, στις 10 Σεπτεμβρίου, με άλλο επίσημο έγγραφο της ΕΠΟ προς το Υφυπουργείο, προς τη Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, έστειλαν τη δύναμη των ΕΠΣ προκειμένου να προχωρήσει η διασταύρωση των σωματείων που είχαν προεγγραφεί στο «Μητρώο» με εκείνα που κάθε Ομοσπονδία αναγνωρίζει ως ενεργά. Και τι αναφέρει, λοιπόν, η ΕΠΟ με διαφορά μόλις 4 μηνών; Ότι το σύνολο των σωματείων της είναι 3.892! Εξ αυτών είναι ενεργά 2.882! Κι απ’ αυτά έχουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση τα 2.295! Και από αυτά, ξέρετε πόσα έχουν ολοκληρώσει σήμερα την αίτηση προεγγραφής στο Μητρώο; Μόλις 724 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία! Τα υπόλοιπα, τι έγιναν; Τι ισχύει τελικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Ποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό το μπάχαλο; Μήπως κάποιοι από αυτούς που έβγαζαν πύρινες ανακοινώσεις εναντίον της Κυβέρνησης, διεκδικώντας λίγα λεπτά δημοσιότητας; Ή κάποιοι κοντυλοφόροι που με περισσή ευκολία «πυροβολούσαν» τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Κυβέρνηση;

Άραγε, οι υπόλοιπες χιλιάδες ερασιτεχνικών σωματείων που δήλωναν, δεν χρειάζονται οικονομική στήριξη; Μήπως, τα στηρίζουν οικονομικά οι κατά τόπους ΕΠΣ; Δεν νομίζω! Ή γνωρίζουν ότι λειτουργούν εντελώς έξω από τις προϋποθέσεις των αθλητικών νόμων και δεν προεγγράφονται; Μήπως, η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά που δήλωναν δεν υπάρχουν καν; Είναι, δηλαδή, σωματεία σφραγίδες!».

Το dead line

Διευκρίνισε τέλος, ότι η α’ φάση ελέγχου των ολοκληρωμένων αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30/10 και τα όποια λάθη θα πρέπει να έχουν διορθωθεί μέχρι τις 30/11.

«Ως χρονικό διάστημα που μπορούν να θεραπεύσουν την αίτηση τους ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2020! Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την αίτησή τους θα πρέπει να το κάνουν μέχρι στις 30/11/2020, εάν φυσικά επιθυμούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων ομοσπονδιών τους»  είπε και συμπλήρωσε.

«Σε αυτή την φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., καθώς θα ολοκληρώνουν τον έλεγχο κάθε αίτησης, θα αποστέλλουν ταυτόχρονα ηλεκτρονικό μήνυμα στο εκάστοτε σωματείο προκειμένου αυτό να μπαίνει απευθείας στην αίτηση του και να διορθώνει τα όποια λάθη του. Ως διάστημα θεραπείας των προαναφερόμενων αιτήσεων ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου 2020. Διευκρινίζεται, βέβαια, ότι το μητρώο αθλητικών σωματείων παραμένει ΑΝΟΙΧΤΟ!

Τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα ορίζονται μόνο για τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυσης λόγω Covid-19 και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Κάνουμε σαφές ότι: Όσα σωματεία, ωστόσο, εγγραφούν ή/και ολοκληρώσουν την αίτηση τους στο μητρώο πέραν της παραπάνω ημερομηνίας, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ούτε στους εκλογικούς καταλόγους».

Στο… στόχαστρο και η ΕΟΚ

Ιδιαίτερη μνεία, έγινε μεταξύ άλλων και στην ΕΟΚ.

«Να φέρω ακόμα ένα παράδειγμα: Η Ομοσπονδία μπάσκετ στις 4 Ιουνίου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 1.200 και πλέον σωματεία της! Ωστόσο, στη λίστα που απέστειλε στη ΓΓΑ για τη διασταύρωση των ενεργών με το Μητρώο, δήλωσε 1.019! Και προεγγραφή έχουν ολοκληρώσει μόλις 265! Η διαφορά είναι χαώδης! Αν δεν υπήρχε το Μητρώο, θα είχαμε 1.019 (μπορεί και περισσότερους, ποιος ξέρει;), έναντι των 265 (δυνητικά) ψήφων. Και θέλω εδώ να σας θυμίσω ότι ήταν απαίτηση όλων των Ομοσπονδιαρχών, η Κυβέρνηση να τους δώσει τα χρήματα που είχαμε εξασφαλίσει για τα ερασιτεχνικά σωματεία, μετά από 12 χρόνια, για να τα μοιράσουν εκείνοι! Που ξέρουν, όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά! Έλεγαν ότι ξέρουν καλά το ερασιτεχνικό τοπίο της Ομοσπονδίας τους. Τι ήξεραν αλήθεια; Κι αν ήξεραν την αλήθεια, γιατί την έκρυβαν τόσα χρόνια; Μήπως την καλλιεργούσαν οι ίδιοι;».

Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

5.344 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο. 4.918 σωματεία προχώρησαν στην αίτηση. 3.167 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (64,4%). 1.751 σωματεία δεν ολοκλήρωσαν ακόμα (35,6%). Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία.

– Από τα 3.167 σωματεία, που ολοκλήρωσαν, έχουν ήδη ελεγχθεί τα 2.930. Ο έλεγχος διακρίνεται στο αν πληρούν τα αγωνιστικά και τα οικονομικά κριτήρια, βάσει των αθλητικών νόμων και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.

– 2.678 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα αγωνιστικά κριτήρια, εκ των οποίων: 696 τα πληρούν (25,99%). 1.862 ΔΕΝ τα πληρούν (69,53%). 120 τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν (4,48%)

– 2.394 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα οικονομικά κριτήρια, εκ των οποίων: 291 τα πληρούν (12,16%), 2.103 ΔΕΝ τα πληρούν (87,84%), σε 2.161 σωματεία έχει ολοκληρωθεί ο κοινός έλεγχος των δύο πεδίων (αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των τον οποίων ΜΟΝΟ 117 πληρούν και τα δύο κριτήρια (5,41%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X