Νίκη... χρυσάφι με ψυχή για την ΑΕΚ (0-1) στα Ιωάννινα και με θετικά μηνύματα!

Νίκη... χρυσάφι με ψυχή για την ΑΕΚ (0-1) στα Ιωάννινα και με θετικά μηνύματα!
Photo Credits: INTIME

Εβγαλε πάθος και έπαιξε μπαλάρα κατά διαστήματα η ΑΕΚ στα Γιάννινα, νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ και έδειξε να αφήνει πίσω τις κακές εμφανίσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νέα αρχή φαίνεται πως έκανε η ΑΕΚ στα Γιάννινα.

Η Ενωση έβγαλε αντίδραση, είχε ψυχή και κατά διαστήματα έπαιξε μπαλάρα κόντρα στον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα (που λίγες ημέρες πριν είχε μπλοκάρει τον Ολυμπιακό) και πήρε νίκη χρυσάφι με 1-0, χάρη στο γκολ του Ανσαριφάρντ με πέναλτι. Η ΑΕΚ είχε πολλές καθαρές φάσεις για περισσότερα γκολ, ώστε να μη γίνει το ματς γκραν γκινιόλ ως το φινάλε, αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια. Ευτυχώς, η άμυνα κράτησε καλά, το VAR υπέδειξε τα καθαρά οφσάιντ των γκολ του ΠΑΣ και έτσι ήρθε το τρίποντο έπειτα από δύο αγωνιστικές.

Σε αντίθεση με τους πειραματισμούς και του σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς των δύο τελευταίων αναμετρήσεων, στα Γιάννινα ο Καρέρα αποφάσισε να εμφανίσει μια διαφορετική ΑΕΚ. Σαφώς πιο επιθετική, με δύο ακραίους που είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους και έκαναν τη διαφορά, με τον Μάνταλο σε επιτελικό ρόλο. Πήρε εξ αρχής τα ηνία του ματς και κατάφερε να χτυπήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, με το στοιχείο – την καλή εκκίνηση δηλαδή – που έχει στο παιχνίδι του.

Επαιξε ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε, ότι ο ΠΑΣ δεν κλείστηκε και προσπάθησε να ανοιχθεί και τον έριξε στα…σχοινιά. Αρχισε να χτυπά, έχοντας εξαιρετική δημιουργία, με την αριστερή πλευρά να έχει πότε τον Τάνκοβιτς, πότε τον Μάνταλο, αλλά και τα ανεβάσματα του Λόπες. Από συνδυασμό των τριών ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση, με τον Μαχαίρα να κλωτσά άψυχα σε κενή εστία και να χάνει τεράστια ευκαιρία προ κενής εστίας. Φαινόταν πάντως, πως η Ενωση ήταν το «αφεντικό» στο ματς.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το σκορ, άμεσα. Ο Χνιντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χουτεσιώτη στον αέρα, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τον γκρέμισε και η παράβαση ήταν καταφανής. Εστω και με τη βοήθεια του VAR, ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε την παράβαση και η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ανσαριφάρντ (16’). Το γκολ έδωσε μεγαλύτερο αέρα στους «κιτρινόμαυρους», που συνέχισαν να «πολιορκούν» την αντίπαλη εστία, πότε με Μαχαίρα, πότε με Μάνταλο.

Πρόβλημα στα χαφ

Η επιθετικότητα της ΑΕΚ άρχισε να υποχωρεί μετά το ημίωρο της αναμέτρησης. Οι χαφ της ΑΕΚ, ειδικά ο Κρίστισιτς, φαινόταν να ξεμένει από δυνάμεις και δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν κάποιες φάσεις, δίνοντας μέτρα στους γηπεδούχους. Σημαντική στην αλλαγή του παιχνιδιού και η τοποθέτηση του βραχύσωμου, αλλά γρήγορου, Ελευθεριάδη στη δεξιά πλευρά, ώστε να δημιουργεί ζητήματα στον Λόπες και να ανακόπτει τις προωθήσεις του.

Ο ΠΑΣ άρχισε να πιέζει την ΑΕΚ και κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής με τον Παμλίδη, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, γκολ δεν υπήρξε, καθώς ο Παμλίδης ήταν εκτεθειμένος και υποδείχθηκε έπειτα από ανάλυση του VAR. Αυτό φάνηκε πως αφύπνισε την Ενωση, που είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, έπειτα από γύρισμα του Λόπες που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Αφυπνίστηκε από τις ευκαιρίες του ΠΑΣ

Θα περίμενε κάποιος, ότι η εικόνα της ΑΕΚ θα άλλαζε έπειτα από την ανάπαυλα του ημιχρόνου και θα έβρισκε το εξαιρετικό πρόσωπο του πρώτου ημιώρου. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Η ΑΕΚ είχε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν δύο καθαρές φάσεις για γκολ, αλλά η ΑΕΚ σώθηκε πρώτα από το δοκάρι στην κεφαλιά του Εραμούσπε και έπειτα από τη νέα ορθή υπόδειξη του VAR στην κεφαλιά του Ελευθεριάδη που σκόραρε, αλλά από αντικανονική θέση.

Ο Καρέρα αντέδρασε με την είσοδο του Λιβάγια, για να βρει έναν παίκτη σημείο αναφοράς που θα κρατά μπάλα. Όπως και έγινε, με την ΑΕΚ πλέον να κλείνει τους διαδρόμους που έμοιαζαν τεράστιοι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Ενωση κρατούσε μπάλα, ο Κροάτης πήγε να δώσει ένα υπέροχο γκολ στην κάθετη κίνηση του Σάκχοφ. Το σημαντικό ήταν πως η ΑΕΚ ισορρόπησε και έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο, με τη διπλή αλλαγή των Ολιβέιρα, Ινσούα, έστω και αν ο Καρέρα προτίμησε τον Αργεντινό μπροστά από τον Λόπες!

Η ΑΕΚ φαινόταν να ελέγχει το ματς. Είχε τις φάσεις για να «κλειδώσει» την επικράτηση της, αλλά αυτές δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ από Λιβάγια και Ολιβέιρα και το παιχνίδι κρεμόταν σε λεπτές ισορροπίες. Η Ενωση θα μπορούσε να τελειώσει το ματς σε κάποιες φάσεις που οι γηπεδούχοι έδειχναν αρκετά ανοιχτοί στην άμυνα τους, αλλά το σημαντικό είναι πως πήρε τη νίκη και άφησε πίσω τις κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΕΚ 0-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης, 4-4-2): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (65’ Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Σιόντης (61’ Νάουμετς), Ελευθεριάδης (86’ Λώλης), Λέο, Παμλίδης

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (70’ Ινσούα), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (56’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70’ Ολιβέιρα)

Ο Διαμαντόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Χουτεσιώτη (16’), Σιόντη (57’), Κάστρο (68’) – Τάνκοβιτς (47΄), Ανσαριφάρντ (51’), Κρίστισιτς (70’), Τσιντώτα (90’+), Ινσούα (90’+), ενώ πήρε κάρτα και ο Δημητριάδης στον πάγκο (75’).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X