ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος Γυναικών στην ξιφασκία

ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος Γυναικών στην ξιφασκία
Photo Credits: INTIME

Η ...αυτοκρατορία συνεχίζεται στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κατέκτησε για 9η διαδοχική χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος Σπάθης Γυναικών συνεχίζοντας την αυτοκρατορία της. Αυτός είναι ο δεύτερος διαδοχικός τίτλος για την ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του τίτλου και στην κατηγορία των Ανδρών πριν λίγες ημέρες.

Για ακόμα μία χρονιά, οι αθλήτριες του “Δικεφάλου” απέδειξαν περίτρανα ότι αποτελούν την κορυφαία ομάδα της χώρας προσθέτοντας άλλον ένα τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη του Συλλόγου. Μάλιστα, η ΑΕΚ δεν έφτασε μόνο στο νταμπλ στα ομαδικά, μιας και κατέκτησε τον τίτλο και στους Άνδρες, αλλά και στα ατομικά, αφού πανηγύρισε το Πρωτάθλημα με τους Καλομοίρη (Άνδρες) και Γκουντούρα (Γυναίκες).

Ένα εντυπωσιακό 4/4 που πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα του “Δικεφάλου”.

Δώρα Γκουντούρα, Κλαίρη Μπένου, Αθηναΐς Μαυρικάκη και Βασιλική Θεοδόση έκαναν επίδειξη δύναμης και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου υπό τις οδηγίες του Θανάση Δελενίκα, του προπονητή των επιτυχιών.

H AEK είχε την τύχη να περάσει άνευ αγώνος στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την Βικτώρια. Με εξαιρετική εμφάνιση, οι “κιτρινόμαυρες” επικράτησαν με 45-17 και έφτασαν στο μεγάλο τελικό όπου αντιμετώπισαν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα που στην πορεία τους άφησαν εκτός τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Βριλησσίων.

Στον τελικό, η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με το ευρύ 45-35, σηκώνοντας έτσι το 9ο σερί Πρωτάθλημα.

Η Πρωταθλήτρια Δώρα Γκουντούρα δήλωσε στο aek.gr μετά την κατάκτηση του τίτλου: “Οι αγώνες πήγαν πάρα πολύ καλά για εμάς. Όπως είναι φυσικό, η προσαρμογή σε αγωνιστικό mood ήταν δύσκολη. Ανυπομονούσαμε όλοι να γυρίσουμε στις πίστες και το ευχαριστηθήκαμε. Ήταν κάτι που χρειαζόμασταν. Στην ΑΕΚ δουλεύουμε σκληρά τόσα χρόνια για να είμαστε στην κορυφή και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί έχουμε και άλλα μπροστά μας“.

Με τη σειρά της η Κλαίρη Μπένου τόνισε: “Η προετοιμασία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν αρκετά ασυνήθιστη σε σχέση με τις άλλες χρονιές λόγο της πανδημίας, μιας και το προπονητήριο στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετές φορές κλειστό για προληπτικούς λόγους ή λόγο κρουσμάτων και κάναμε προπόνηση αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Επιπλέον, είχαμε πολύ καιρό να κατέβουμε σε αγώνες και αυτό δεν βοηθούσε στην μέγιστη αγωνιστική απόδοση σε όλους τους τομείς. Παρά τις δύσκολες αυτές περιστάσεις, οι αγώνες κύλησαν εξαιρετικά. Προσωπικά, ήμουν σε αρκετά καλή φόρμα και είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα μιας και ο στόχος μετά από αυτή την διακοπή λόγω των συνθηκών ήταν τα μετάλλια“.

Η Αθηναΐς Μαυρικάκη πρόσθεσε στο aek.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενη που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας όπου για ακόμη μια φορά κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα“.

Η Βασιλική Θεοδόση σχολίασε για την κατάκτηση του τίτλου: “Είμαι πολύ περήφανη που αποτελώ μέρος της ΑΕΚ. Έχοντας φοβερούς συναθλητές και προπονητή, συνεχίζεται η παράδοση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών και με τη δική μου συνεισφορά πλέον, γεγονός που με κάνει πολύ χαρούμενη“.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Θανάσης Δελενίκας, δήλωσε στο aek.gr: “Ήταν δύο υπέροχα Σαββατοκύριακα! Όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζούμε σαφώς και έχει επηρεάσει ψυχολογικά όλους μας, αλλά όταν μπαίνουμε στην αίθουσα των αγώνων τα ξεχνάμε όλα, βάζουμε όλη μας την ενέργεια και την ποιοτική προπόνηση που έχουμε κάνει και το μόνο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που μας προσέφεραν αυτό το μοναδικό στην ιστορία -όχι μόνο του Συλλόγου μας- 4/4 σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών. Συνεχίζουμε από αύριο την προπόνηση περιμένοντας νέους αγώνες και νέες προκλήσεις“.

Ο Team Manager του τμήματος, Κωνσταντίνος Ποτού, τόνισε στο aek.gr: “Άλλη μία κούπα έρχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πετύχαμε το απόλυτο, σηκώσαμε 2 Πρωταθλήματα ομαδικά και 2 Ατομικά. Η συλλογική και συνολική προσπάθεια που κάνουμε είναι ολοφάνερη και απόλυτα επιτυχημένη. Διοίκηση, προπονητικό τιμ και αθλητές δουλέψαμε σκληρά και κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουμε την ΑΕΚ στην κορυφή όπου αξίζει να είναι. Συγχαρητήρια σε όλους“.

ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος Γυναικών στην ξιφασκία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X