Αυτόν τον Μορέιρα θέλει η ΑΕΚ για το βήμα παραπάνω

Εικόνες από το ΑΕΚ-Λάρισα
Photo Credits: INTIME

Το blog του Θάνου Τσίμπου στο enwsi.gr μετά την νίκη της ΑΕΚ επί της Λάρισας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ εχθές απέναντι στην Λάρισα που με τον Παναθηναϊκό είχε δείξει ότι είναι σκληρό καρύδι. Τα ζητούμενα του χθεσινού αγώνα ήταν η ΑΕΚ να δείξει ένα σοβαρό πρόσωπο, να αυξήσει τα διαστήματα που έπαιζε καλά σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και να δώσει χρόνο σε όλους του παίκτες, περνώντας ένα εύκολο απόγευμα.

Μπήκε φορτσάτη και δεν ξανακοίταξε πίσω

Σε τέτοια ματς αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πως θα προσεγγίσει η ομάδα τον αγώνα και πόσο σοβαροί και συγκεντρωμένοι θα είναι οι παίκτες. Αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα αφού οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν με πολύ μεγάλη ένταση, καθαρό μυαλό στις επιλογές τους και καθάρισαν το παιχνίδι από το 1ο κιόλας δεκάλεπτο. Ουσιαστικά η Ένωση έπαιξε δύο καλά δεκάλεπτα (το 1ο και το 4ο ) και 2 μέτρια (2ο και 3ο ) δοκιμάζοντας σχήματα και πεντάδες για την συνέχεια. Όπως έχουμε πει η έλλειψη ρυθμού μόνο με συνεχόμενα ματς διορθώνεται και το χθεσινό ήταν μόλις το 2ο σε ένα μήνα από το τέλος του Φάιναλ-8. Το θετικό είναι ότι εχθές τα καλά διαστήματα απόδοσης μεγάλωσαν, αλλά και πάλι υπήρχαν κάποια κομμάτια του αγώνα κυρίως στο 3ο δεκάλεπτο που η ομάδα είχε το φυσιολογικό μπλακ άουτ. Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η πρώτη που οι παίκτες θα παίξουν Τετάρτη-Κυριακή, κάτι που θα τους βοηθήσει ακόμα περισσότερο αφού στην πλειοψηφία τους, τα σώματα τους έχουν συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς.

Τα δίδυμα στα γκαρντ

Χθες είδαμε και τις σκέψεις του προπονητή της ΑΕΚ για το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους υπάρχοντες παίκτες στην περιφέρεια, δημιουργώντας δύο δίδυμα με Κατσίβελη-Λάνγκφορντ και Γκίκα-Ζήση. Ο Κατσίβελης έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, περνώντας χειροπέδες στον καλύτερο παίκτη της Λάρισας, τον Τζέρι Σμιθ αφήνοντας τον στους 6 πόντους με 1/9 σουτ, κάνοντας αυτό που περιμένει η ΑΕΚ από αυτόν, δηλαδή καλή άμυνα με ένταση στον καλό γκαρντ της αντίπαλης ομάδας. Ο Λάνγκφορντ δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει χαλαρά 16 πόντους αλλά κυρίως να μην εκβιάσει προσπάθειες μοιράζοντας και 5 ασιστ. Ο Γκίκας παρόλο που προσπάθησε ήταν αρκετά άστοχος, όπως και ο Ζήσης αλλά ο Νίκος μοίρασε 7 ασιστ πολύ σημαντικές ειδικά στον Μορέιρα από αυτές που λέμε πάρε-βάλε. Το διάβασμα που έχει στις αποφάσεις του ο Ζήσης δεν το έχει κανείς μέσα στην ομάδα για αυτό είναι σημαντική η συνεισφορά του ακόμα και όταν δεν σκοράρει αφού δεν είναι αυτό το ζητούμενο από τον Νίκο. Συνολικά οι 25 ασιστ για 8 λάθη είναι ένα πάρα πολύ καλό νούμερο που βέβαια ήρθε απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει και ιδιαίτερη ένταση στην άμυνα.

Ο καλός Μορέιρα την αλλάζει επίπεδο

Αναμφισβήτητα ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν ο MVP της χθεσινής αναμέτρησης, δείχνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν την ΑΕΚ να τον αποκτήσει. Η παρουσία του μέσα στην ρακέτα και η ικανότητα του να τελειώνει της φάσεις μέσα στο καλάθι, δίνουν άλλη διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ και συνιστούν έναν 2ο πόλο εκτέλεσης. Αυτό κάνει το παιχνίδι της ΑΕΚ πιο ισορροπημένο και λιγότερο προβλέψιμο επιθετικά, ενώ τραβάει και την προσοχή της άμυνας δίνοντας μεγαλύτερη ευχέρεια στην περιφέρεια για εκτέλεση. Τα θετικά για τον Μορέιρα όμως δεν σταματάνε μόνο στην επίθεση αφού και στην άμυνα ήταν εκπληκτικός, ερχόμενος ως αμυντικός βοήθειας, σκεπάζοντας τα καλάθια και κάνοντας 5 τάπες. Αυτόν τον Μορέιρα θέλει η ΑΕΚ αφού είναι ποιοτικός παίκτης και όταν τροφοδοτείται όπως εχθές, μπορεί να κάνει την διαφορά και να την ανεβάσει επίπεδο.

Πολύ καλός ήταν και ο Λίνος εχθές που με το περιφερειακό του σουτ άνοιξε την διαφορά ενώ γενικά είχες καλές επιλογές στην επίθεση. Ο Λοτζέσκι αθόρυβα έβαλε 13 πόντους με μόλις 6 σουτ δείχνοντας ότι είναι παίκτης οικονομίας αλλά παράλληλα και πολύ σημαντικός για την απειλή που βάζει στην αντίπαλη άμυνα καθώς δεν είναι για να του δίνεις ούτε δευτερόλεπτο εκτέλεσης.

Πλέον αρχίζουν τα δύσκολα για την ΑΕΚ με τα 3 επόμενα ματς να είναι φωτιά με την Χολόν εντός, το Περιστέρι εκτός και τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ που θα δείξουν το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας σε ματς υψηλής έντασης. Βέβαια με όλα αυτά που γίνονται και βλέπουμε γύρω μας με τον κορονοιό κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ενώ μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ είναι από τις ελάχιστες ομάδες που μετά την προετοιμασία δεν είχε κανένα κρούσμα στο ενεργό ρόστερ της, ενώ δεν έχει κάνει ακόμα ταξίδι στο εξωτερικό. Ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν ομαλά.
ΥΓ. Τελευταία ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν πέρσι 27 Οκτωβρίου στον εκτός έδρας αγώνα με το Ρέθυμνο, που τόσες συζητήσεις είχε σηκώσει. Ένα χρόνο μετά η ΑΕΚ έχει κάνει σερί 17 νίκες για πρώτη φορά, δείγμα ότι η υπομονή και η στήριξη μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X