Κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές: Κανονικά το delivery τη νύχτα - Χωρίς μάσκα η άθληση

Κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές: Κανονικά το delivery τη νύχτα - Χωρίς μάσκα η άθληση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ισχύ τίθενται από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (24/10), τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινες).

Στις εν λόγω περιφέρειες, από αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις από τις 00:30 έως τις 05:00 το πρωί ενώ η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική πλέον και στους εξωτερικούς χώρους.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξαιρεθούν μόνο οι εργαζόμενοι που θα υποχρεούνται να φέρουν βεβαίωση εργοδότη καθώς και επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, οι μαθητές στα σχολεία θα φορούν μάσκες και στα διαλείμματα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεσπιστούν ολιγόλεπτα «διαλείμματα μάσκας» κατά τα οποία οι μαθητές θα μπορούν να τις βγάζουν. Δεν θα φορούν οι μαθητές μάσκας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Γενικά οι αθλητικές δραστηριότητες τόσο οι οργανωμένες όσο και το ατομικό τζόκινγκ θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς χρήση μάσκας.

Κανονικά θα γίνεται η διανομή φαγητού κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας 12.30 έως 5. Οι εργαζόμενοι στο delivery θα είναι ωστόσο υποχρεωμένοι να φέρουν βεβαίωση του εργοδότη τους.

Με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων, σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή τους. Οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα, των οποίων το ύψος δεν έχει ακόμη οριστεί, ωστόσο θα είναι τουλάχιστον 150 ευρώ, όπως ίσχυε κατά το διάστημα της καραντίνας.

Κατά την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στις 18:00, αναμένεται να διευκρινιστούν και σειρά άλλων λεπτομερειών της εφαρμογής των μέτρων, όπως το τι θα ισχύει για τη μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο ή αν κάποιος περπατά μόνος του σε ερημική περιοχή.

Πηγή: skai.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X