Κακή βραδιά της ΑΕΚ στην Μπράγκα (3-0), κάθε λάθος το πλήρωσε

Κακή βραδιά της ΑΕΚ στην Μπράγκα (3-0), κάθε λάθος το πλήρωσε
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχανε ευκαιρίες (με τον Ολιβέιρα), οι Πορτογάλοι τιμώρησαν σκληρά κάθε λάθος και η πρεμιέρα στο Europa League έγινε εφιαλτική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εφιαλτική αποδείχθηκε η πρεμιέρα της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Πληρώνοντας ακριβά κάθε λάθος της, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Πορτογαλία στην Μπράγκα και κατάλαβε πως σε υψηλό επίπεδο δεν χωρούν ολιγωρίες. Μοιραίος για την Ενωση ο Νέλσον Ολιβέιρα που σπατάλησε τρεις εξαιρετικές φάσεις, με την ΑΕΚ να δέχεται ένα «κουφό» γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου και στο δεύτερο να καταρρέει, όταν ο Καρέρα επιχείρησε να ρισκάρει.

Ο Μάσιμο Καρέρα διατήρησε για δεύτερο συνεχόμενο ματς το σχήμα με τριάδα στόπερ στην άμυνα. Αυτήν τη φορά έβαλε τον Σβάρνα αντί του Χνιντ, ξεκίνησε με τους Βασιλαντωνόπουλο και Λόπες στα δύο άκρα, ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή με τον Μάνταλο. Ο Κρίστισιτς ήταν το «εξάρι», ο κόφτης μπροστά από την τριάδα των στόπερ, ενώ στην επίθεση οι Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα προσπαθούσαν μέσα από συνεργασίες να προβληματίσουν την άμυνα της Μπράγκα.

Πίσω στο σκορ από το πουθενά

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο. Η παρουσία του Μάνταλου αποδείχθηκε γρήγορα ευεργετική για τη λειτουργία της ομάδας και μόλις στο 4’ καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία με το γύρισμα του αρχηγού και την – αδύναμη – κεφαλιά του Ολιβέιρα. Σταδιακά και υπό καταρρακτώδη βροχή, οι Πορτογάλοι κέρδιζαν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπράγκα έπαιζε συνεχώς από τα άκρα, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην περιοχή της ΑΕΚ ή να βρει φάσεις από κάποια σέντρα.

Η Μπράγκα δεν έδειχνε πως μπορούσε να τρομάξει την ΑΕΚ. Αντίθετα, η Ενωση πατούσε καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν δεν έχανε τη συγκέντρωση της και δεν άφηνε μεγάλα κενά στη γραμμή. Αγγιξε το γκολ ξανά με τον Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος δεν τελείωσε καλά τη φάση. Και σε απόλυτα déjà vu του ματς με τη Βόλφσμπουργκ, σε μια «κουφή» φάση που δεν προμήνυε κίνδυνο, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Γκαλένο.

Το ρίσκο και η κατάρρευση

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Καρέρα δεν άλλαξε κάτι στη λειτουργία της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν κάποια μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έδινε τη δυνατότητα στους Πορτογάλους να είναι πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η Ενωση πάντως είχε τη στιγμή της, με την προβολή του Τσιγκρίνσκι (50’), που έδειξε περισσότερο να αιφνιδιάζεται από την εξέλιξη της φάσης. Η Μπράγκα γρήγορα ισορρόπησε και ήταν φανερό πως απαιτούνταν κάτι δραστικό.

Ο Καρέρα αντέδρασε με την είσοδο των Τάνκοβιτς και Λιβάγια στο παιχνίδι. Το σχήμα άμεσα μετατράπηκε σε 4-2-3-1, με τον Σουηδό δεξιά και τον Λιβάγια αριστερά στην επίθεση, έχοντας τον Μάνταλο σε επιτελικό ρόλο και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Η είσοδος των δύο έδωσε άλλη πνοή στην ΑΕΚ και θα μπορούσαν να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, από τη μαγική πάσα του Κροάτη και το τσίμπημα του Τάνκοβιτς, αλλά ο Ολιβέιρα πλάσαρε ξανά άστοχα.

Ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να μπει στο παιχνίδι ξανά, τα ρίσκα που πήρε έκαναν τη ζημιά. Η Μπράγκα βρήκε πλέον χώρους και τιμωρούσε την ΑΕΚ με χαρακτηριστικό τρόπο σε κάθε ευκαιρία. Ο τρομερός Γκαλένο έκανε μεγάλες ζημιές και δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Εκείνος ήταν που ετοίμασε το 2-0 από τα πόδια του Παουλίνιο και το παιχνίδι ουσιαστικά εκεί τελείωσε. Απλά, η Μπράγκα βρήκε τρόπο να σκοράρει και ακόμα μια φορά, εκμεταλλευόμενη την κατάρρευση των «κιτρινόμαυρων».

Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Μπράγκα (Κ. Καρβαλιάλ, 4-4-2): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Γκαλένο (84’ Αλ Μουσράτι), Ορτα (90’+ Νοβάις), Κάστρο (90’+ Σκετίνε), Μεδέιρος (50’ Χόρτα), Παουλίνιο, Φρανσέρχιο (84’ Μόουρα)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (62’ Λιβάγια) (89’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα

Ο Γάλλος Μπουκέτ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σεκέιρα (55’), Κάρμο (56’), Εσγκάιο (70’) – Μάνταλο (19’), Νεντελτσεάρου (34’), Ολιβέιρα (67’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X