ΑΕΚ: Εντυπωσιάζουν οι αριθμοί του Μιτάι στο ντεμπούτο του (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Εντυπωσιάζουν οι αριθμοί του Μιτάι στο ντεμπούτο του (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο Μάριο Μιτάι έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάριο Μιτάι έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Μάριο Μιτάι είναι ένα παιδί μόλις 17 ετών. Αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας U-18, με συμμετοχές κυρίως στο πρωτάθλημα υποδομής Κ17 και μόλις μία συμμετοχή πριν περίπου δέκα ημέρες με την Κ19 της ΑΕΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο προπονείται υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος δέχθηκε την εισήγηση του Νίκου Παναγιωτάρα να τον ανεβάσουν στην πρώτη ομάδα. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ χρειάστηκε 7 μήνες περίπου και σε ματς με τον ΠΑΟΚ. Ματς που η ένταση, η κρισιμότητα, οι μονομαχίες και η συγκέντρωση απαιτούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι ενδεχομένως ένας αγώνας όπως (με όλο το σεβασμό) με τη Λαμία ή τον ΠΑΣ Γιάννινα ή τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στήριγμά του ο Μάρκο Λιβάια

Όπως θα παρακολουθήσετε στα παρακάτω γραφήματα, ο Μάριο Μιτάι έβρισκε στήριγμα στις μεταβιβάσεις του κυρίως στον Μάρκο Λιβάια. Ο Κροάτης επιθετικός αγωνιζόταν μπροστά του και εσωτερικά μαζί με τον Τάνκοβιτς, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που οπισθοχωρούσε για να βοηθήσει τον νεαρό Αλβανό αμυντικό (έκαναν το ίδιο και οι Κρστιτσιτς, Νεντελτσιάρου).

Στην κυκλοφορία της μπάλας με τέσσερις εναλλαγές από πλευράς ΑΕΚ, ο Μάριο Μιτάι (με το Νο 40 στο στιγμιότυπο) έχει τις συχνότερες συνεργασίες με τον Μάρκο Λιβάια και ακολούθως με τον Ιονούτς Νεντελτσιάρου. Εξίσου έντονο μπλε χρώμα έχουν και οι μεταβιβάσεις του Τσιντώτα προς τον Κροάτη.

Τα στατιστικά του Μιτάι

Πάμε τώρα να δούμε και την γραφική απεικόνιση στην εναλλαγή της μπάλας με έξι πάσες. Στον συγκεκριμένο τομέα ο Μάριο Μιτάι και ο Μάρκο Λιβάια είναι σχεδόν οι μόνοι παίκτες της ΑΕΚ που έχουν συνεργαστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. Οι μόνοι που άλλαξαν τόσες πολλές φορές τη μπάλα μεταξύ τους. Το έχει κάνει επίσης ελάχιστα ο Μιτάι με τον Νεντελτσιάρου και ο Τσιντώτας με τον Λιβάια.

 

Τα στατιστικά του Μιτάι

Είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που άσκησε ο ΠΑΟΚ στα στοπερ της ΑΕΚ ότι ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια αλλάζουν πολλές φορές τη μπάλα μεταξύ τους, την περασμένη Κυριακή δεν μπόρεσαν να αλλάξουν παραπάνω από τέσσερις πάσες με την δεξιά πλευρά να μην έχει καμία συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας.

Δεύτερος σε ανακτήσεις και πετυχημένες πάσες ο Μιτάι

Κρίνοντας πάντα τηρουμένων των αναλογιών, αλλά ακόμα και αν δεν χρειάζεται να γίνει με βάση αυτό, οι αριθμοί του Μάριο Μιτάι είναι εντυπωσιακοί. Στα 48 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν δεύτερος σε πετυχημένες μεταβιβάσεις καθώς συμπλήρωσε 25, τη στιγμή που ο πρώτος ήταν ο Νέναντ Κρστίτσιτς με 27! Είχε έξι λανθασμένες μεταβιβάσεις με τον Νεντελτσιάρου να έχει 10, τον Χνιντ 9, τον Τσιγκρίνσκι 8 και τον Λιβάια 12.

Είχε 100% επιτυχία στα τάκλιν που έκανε στο παιχνίδι κερδίζοντας και τις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να κάνει τάκλιν, έχασε 7 φορές την μπάλα, όταν πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν ο Λιβάια με 26, ενώ τα στόπερ της Ένωσης, Νεντελτσιάρου (10), Χνιντ (13) και Τσιγκρίνσκι (9) είχαν συνολικά 32 απώλειες της μπάλας.

Κλείνοντας μία ακόμα σημαντική κατηγορία στην οποία τα πήγε εξαιρετικά ο 17χρονος Αλβανός μπακ ήταν οι ανακτήσεις της μπάλας. Πρώτος ήταν ο Γεβγέν Σάκχοφ με 7 και ακολούθησαν με πέντε ο Μιτάι και ο Κρστίτσιτς.

Πηγή: NovaSports

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X