Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ» (VIDEO)

Ο σχολιασμός της ΚΕΔ για το ντέρμπι της ΑΕΚ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ,  τόνισε πως δεν υπήρξε κάποια λάθος απόφαση, βάζοντας τέλος στην… παραφιλολογία για πέναλτι υπέρ της ομάδας του Αμπελ Φερέιρα.

Τρεις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ σχολίασε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ να συμφωνεί και στις τρεις με τις υποδείξεις της γερμανικής ομάδας διαιτητών, δηλαδή: δεν υπάρχει χέρι του Σάκχοφ, σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Τζόλη και δεν υπάρχει πέναλτι του Κρίστισιτς στον Ζίφκοβιτς.

Για την πρώτη φάση, ο Κλάτενμπεργκ σημειώνει: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της διαιτητικής ομάδας για συνέχεια του παιχνιδιού διότι η θέση του χεριού του αμυνόμενου ενώ διεκδικεί στον αέρα τη μπάλα χωρίς έλεγχο της κίνησης του, θεωρείται σαν μια φυσική κίνηση και θέση χεριού και συνεπώς δεν καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο».

Για το γκολ του Τζόλη, ο αρχιδιαιτητής τονίζει: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση ακύρωσης του γκολ αλλά αντιλαμβάνεται τον εκνευρισμό προπονητών, ποδοσφαιριστών, φιλάθλων και εκπροσώπων του Τύπου μιας και αυτού του τύπου οι περιπτώσεις παιξίματος της μπάλας με το χέρι από τον επιτιθέμενο τιμωρούνται πλέον σύμφωνα με τον κανόνα 12 των κανόνων του παιχνιδιού, καθώς όταν ο παίκτης σκοράρει άμεσα στο αντίπαλο τέρμα και η μπάλα έχει έρθει πριν σε επαφή με το χέρι τιμωρείται αυτό το χέρι ακόμη και αν αυτή η επαφή είναι τυχαία».

Τέλος για το πέναλτι στον Ζίφκοβιτς αναφέρει ότι: «ο αμυνόμενος βρίσκεται μπροστά από τον επιτιθέμενο στην προσπάθεια για παίξιμο της μπάλας ενώ ο επιτιθέμενος κινεί το πόδι του προς το μέρος του αμυνόμενου με αποτέλεσμα να προκληθεί η επαφή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για φυσική επαφή μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών στην διεκδίκηση της μπάλας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X