Χρυσή Αυγή: Η πρόεδρος άδειασε την εισαγγελέα, ζήτησε διευκρινίσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση για συλλήψεις και φυλακή

Διεκόπη η δίκη για αύριο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του δικαστηρίου πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε από την εισαγγελία να εξετάσει αν είχε εκδωθεί στο παρελθόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον καταδικασθέντα Γιάννη Λαγό.

Ουσιαστικά η πρόεδρος αμφισβήτησε την αλήθεια των λεγομένων της εισαγγελέως διότι αναφέρθηκε σε κατηγορουμένους που δεν είχαν καθαρό ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με το Golden Dawn Watch, η πρόεδρος ανέφερε ότι το δικαστήριο θα απασχολήσουν δύο θέματα και εξήγησε: «Η κα Εισαγγελέας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι είναι απίθανο να διαπράξουν νέα εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικα μητρώα των βουλευτών είναι λευκά πλην του Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το ’89, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας πράξεις. Στη συνέχεια αναφέρει ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και οι κατωτέρω: Άγγος, Αναδιώτης, Δήμου, Δασκαλάκης, Καζαντζόγλου, Κομιανός, Κορκοβίλης, Μαρίας, Μιχάλαρος, Μπαρέκας, Πατέλης, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Σκάλκος, Σταμπέλος, Τσαλίκης, Χατζηδάκης. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στους κατηγορούμενους που όπως προκύπτει από τα ποινικά μητρώα έχουν καταδικαστεί και σε ποινές καθείρξεως και είναι οι ακόλουθοι: Λιακόπουλος, Στεργιόπουλος, Σιατούνης, Στράτος, Αγριογιαννης, έχουμε ποινή κάθειρξης και για ληστεία και υπεξαίρεση. Χρυσαφίτης, Καλαρίτης, Ευγενικός, Τσακανίκας. Νικ. Τσορβάς, Παπαβασιλείου και κάποιες που θα μπορούσε να τις πει κανείς ήσσονος αξίας. Κατά τούτο κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση».

Το δεύτερο θέμα σύμφωνα με την πρόεδρο αφορά στους όρους διαμονής. Σχετικά η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε: «Ανέφερε η κα Εισαγγελέας ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν όρους διαμονης και ότι τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο συνήγορος του Μαθαιοπουλου κος Ματαλιωτάκης, που ανέγνωσε κάποια έγγραφα [στα οποία – αναφέρεται στη δήλωση Καμπαγιάννη] ότι ο κατηγορούμενος Λαγός σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στην εισαγγελική έχει παραβιάσει όρους διαμονής. Το δικαστήριο κρίνει αναγκαίο να αναζητηθεί επιμελεία εισαγγελίας τυχόν βούλευμα που αφορά παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Λαγό και να το προσκομίσει στο δικαστήριο».

Τελικώς, το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχιστεί αύριο στις 11.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X