Ο Καρέρα έπαιξε το σύστημα που ξέρει ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι η ΑΕΚ

Ο Καρέρα έπαιξε το σύστημα που ξέρει ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για τον Μάσιμο Καρέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ επέλεξε να πάει σε σύστημα-καθρέφτη την ΑΕΚ.

Δηλαδή, ότι παίζει εδώ και καιρό ο Αμπέλ Φερέιρα (από τις αρχές των πλέι οφ) προτίμησε και ο Ιταλός. Με τη διαφορά ότι η ΑΕΚ δεν έχει δουλέψει για να το μάθει, δεν το εφαρμόζει, άρα δεν το ξέρει στο γήπεδο όσο ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να πέρασε προς τα έξω ως αναγκαστική η επιλογή του συστήματος, αλλά ο Φερέιρα είχε στο… πιάτο μία ομάδα που παίζει ίδιο σύστημα με τον ίδιο, άρα δεν περιμένει κάποια έκπληξη και διαφορετικά δεδομένα για να αντιμετωπίσει. Και δίχως τα εργαλεία για να το παίξει, αφού τα κενά της ΑΕΚ ήταν εμφανή.

Αρα η ΑΕΚ μπήκε για να περιορίσει τα ατού του ΠΑΟΚ και να μην εκμεταλλευτεί ότι καλό έχει η ίδια με βάση τα όσα έχει δουλέψει ή έπρεπε να έχει δουλέψει.

Ετσι, ο ΠΑΟΚ πήρε εξ’ αρχής προβάδισμα στο ματς, την μπάλα στα πόδια, την αίσθηση του κυρίαρχου. Η ΑΕΚ επέλεξε να πάει σε αντεπιθέσεις. Αλλά και εκεί είχε «φτωχά» στατιστικά. Ευτυχώς στη μία καλή κατεβασιά η ποιότητα των Τάνκοβιτς-Ανσαριφάρντ έφερε ένα γκολ που… πάγωσε τον ΠΑΟΚ και τον έφερε πίσω στο σκορ. Άρα η ΑΕΚ κέρδισε χρόνο σε ένα ματς στο οποίο ξεκίνησε στα… σχοινιά.

Αργησε ο Φερέιρα και αυτό βοήθησε την ΑΕΚ

Ο Φερέιρα στο πρώτο ημίχρονο «σημάδεψε» τον Μιτάι, στο δεύτερο τον Παουλίνιο. Με το 1-0 όμως η ΑΕΚ πήρε μέτρα προς τα πίσω. Τα δύο χαφ διατηρούσαν δυνάμεις και δεν έκαναν το κάτι παραπάνω μεσοεπιθετικά, ενώ και η τριάδα μπροστά είχε αργές αντιδράσεις γιατί… τόσο μπορεί. Το έγραψα και το ξαναλέω. Ευτυχώς ο Φερέιρα επέλεξε τις πολλές σέντρες και τα γεμίσματα και με κυρίαρχο τον Χνιντ οι περισσότερες «καθαρίστηκαν», ενώ επίσης ευτυχώς άργησε να αντιδράσει με δεύτερο επιθετικό και τον Μπίσεσβαρ. Αν το είχε κάνει από το 60’ ίσως να είχε γυρίσει τούμπα το παιχνίδι νωρίτερα. Αλλά ακόμη και μετά το 80’ με μαθηματική ακρίβεια θα έβρισκε 2-3 φάσεις για γκολ. Βρήκε 2 καθαρές, έκανε τη μία και πήρε την ισοπαλία.

Οι αλλαγές του Καρέρα, πλην του 20λεπτου του Αλμπάνη που έδινε διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία, ήταν άστοχες. Ακόμη και ο χαφ Σαμπανάτζοβιτς που θα μπορούσε να μπει ως τρίτος μέσος, έπαιξε μπροστά από τον Βασιλαντωνόπουλο στην πλευρά που ξεκίνησε το 1-1.

Οι λύσεις πρέπει να βρεθούν με αυτούς που έχει

Η ΑΕΚ που ισοφαρίστηκε στο 89’ και στο 96’ ο Τσιντώτας έβγαλε το 1-2, είναι τυχερή που δεν έχασε. Αυτή είναι η ουσία. Και από εδώ και πέρα μέχρι την επόμενη διακοπή μετρά η ουσία. Δηλαδή, οι βαθμοί σε Ελλάδα-Ευρώπη.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ δεν αφήνει πολλά αισιόδοξα μηνύματα στην ΑΕΚ, όσο δεν έχει επιστροφές ποδοσφαιριστών. Και μέχρι την επόμενη διακοπή οι παίκτες που μπορεί να υπολογίζει σε επιστροφή είναι λίγοι, ενώ και όσοι παίζουν τώρα θα επιβαρύνονται με τόσα σερά ματς. Άρα πρέπει να βρεθεί η λύση με τους υπάρχοντες από τον κόουτς Καρέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X