Σλοβακία: Υποβάλλει ολόκληρο τον πληθυσμό σε τεστ κορωνοϊού!

Σλοβακία: Υποβάλλει ολόκληρο τον πληθυσμό σε τεστ κορωνοϊού!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Σλοβακία ανταποκρίνεται έντονα στην παρουσία του ιού στα σύνορά της. Με ποσοστό 292 συσσωρευμένων λοιμώξεων τις τελευταίες 14 ημέρες και συνολικά 28.268 περιπτώσεις από την έναρξη της πανδημίας , αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν γρήγορες δοκιμές σε ολόκληρο τον πληθυσμό (5,5 εκατομμύρια κατοίκους) σε ένα σαββατοκύριακο . Η αύξηση των περιπτώσεων, που ξεπέρασε τα 2.000 θετικά την Πέμπτη, επιτάχυνε αυτό το ψήφισμα.

Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται η πρώτη χώρα που συμμετέχει σε ένα τέτοιο μέτρο. Ανίχνευση του ιού και την απομόνωση αυτών που έχουν μολυνθεί. Ο Υπουργός Άμυνας, Γιάροσλαντ Ναντ, επιβεβαίωσε μετά τη διεξαγωγή έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι υπεύθυνες.

Ο πρωθυπουργός, Ιγκόρ Μάτοβιτς, μίλησε για αυτήν την πρωτοβουλία, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχε ακόμη “οριστική απάντηση σχετικά με το εάν θα είναι εθελοντική ή όχι και για τα κίνητρα και τα αντικίνητρα για συμμετοχή στη δοκιμή .”

Η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 13 εκατομμύρια τεστ αντιγόνων, που παράγουν γρηγορότερα αποτελέσματα αλλά συχνά είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ανίχνευση του κορωνοϊού με τη μοριακή μέθοδο Real Time PCR.

Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημία του κορωνοϊού!

Σε περίπτωση που είναι υποχρεωτική , θα απαιτηθεί ρητή νομική μεταρρύθμιση . Εάν ήταν εθελοντική, όσοι αρνήθηκαν θα μπορούσαν να χάσουν το δικαίωμα να λάβουν ορισμένες ενισχύσεις και φορολογικές απαλλαγές . Ομοίως, αγόρια και κορίτσια κάτω των δέκα ετών εξαιρούνται από το τεστ.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί  δοκιμή σε τέσσερις πόλεις της χώρας, μερικές από τις πιο επηρεασμένες από τον κοροναϊό . Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να αποκαλύψει τις διαπραγματεύσεις για την αγορά εξοπλισμού έως ότου ήταν δυνατόν να διασφαλιστεί ότι έχουν όλα όσα χρειάζονταν.

Το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη μόλις είχε αντίκτυπο στη Σλοβακία, το οποίο σχεδόν ξεπέρασε τις 100 λοιμώξεις την ημέρα τις χειρότερες ημέρες του Μαρτίου και του Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 82 .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X