Η ΑΕΚ ψάχνει ρυθμό και σταθερότητα

Η ΑΕΚ ψάχνει ρυθμό και σταθερότητα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στην Basket League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ που δυσκολεύτηκε να καταβάλει την αντίσταση του μαχητικού Ιωνικού και ξεκίνησε νικηφόρα την σεζόν. Σίγουρα δεν ήταν καλή η εμφάνιση της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά είναι σημαντικό ότι κέρδισε παρόλα αυτά και μπορούμε να συζητάμε για τα αρνητικά μετά από νίκη και όχι ήττα.

Αφαντη στο 1ο ημίχρονο, εμφανίστηκε στο 2ο

Η ΑΕΚ μπήκε στο ξεκίνημα του αγώνα και νόμιζες ότι ήρθε να παίξει φιλικό με την ομάδα του Ιωνικού κάτι που φαινόταν και από τις αντιδράσεις των παικτών και του πάγκου των 2 ομάδων. Σε κάθε καλάθι ο πάγκος του Ιωνικού χαλούσε τον κόσμο ενώ στην ΑΕΚ έμοιαζαν σαν υπνωτισμένοι. Μοιραία η Ένωση κυνηγούσε στο σκορ σε όλο το ημίχρονο αφού δεν μπορούσε να παίξει άμυνα και δεν έβρισκε ρυθμό στην επίθεση που είχε κακές επιλογές και 3-4 φορές της έμεινε η μπάλα στα χέρια. Ο Λάνγκφορντ ήταν αρνητικός στο 1ο μέρος αφού εκτός από άστοχος ήταν υπερβολικά χαλαρός στην άμυνα, ενώ και ο Μορέιρα ήταν σε άλλο γήπεδο. Ευτυχώς με τόσο κακό ημίχρονο και με τόση έλλειψη συγκέντρωσης έχανε μόλις για 7 πόντους, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με τον περσινό του Ρεθύμνου από άποψη απόδοσης.

Στο 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα για να μπορέσει να κερδίσει κατοχές και να βάλει πόντους στην επίθεση και έτσι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να ελέγχει εκείνη τον ρυθμό του αγώνα κάτι που δεν έκανε σε κανένα σημείο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λάνγκφορντ ξύπνησε από τον λήθαργο, ο Ζήσης νοικοκύρεψε την ομάδα επιθετικά, ο Κατσίβελης έβγαλε τις άμυνες που χρειάζεται η ομάδα από εκείνον και η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο Ιωνικός είναι μια περίεργη ομάδα που παίζει χωρίς σέντερ και πολλά forward, με ένα «ινδιάνικο» στυλ μπάσκετ, ελεύθερο που οι παίκτες παίρνουν προσωπικές φάσεις. Με τον Τολιόπουλο και τον Σμιθ κατάφερναν να διατηρούνται κοντά στο σκορ, πολλές φορές με τραβηγμένα σουτ. Τελικά στο τελευταίο πεντάλεπτο με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα έκανε ένα σερί 16-0 και καθάρισε το ματς, αποφεύγοντας την έκπληξη της πρεμιέρας και την παραδοσιακή ήττα που έκανε κάθε χρόνο την 1η αγωνιστική.
Ο ρυθμός το ζητούμενο

Οι ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν

Η φετινή σεζόν είναι πολύ περίεργη από άποψη προγραμματισμού και οι ομάδες βαδίζουν σε αχαρτογράφητα νερά ως προς την προετοιμασία που κάνουν για τους αγώνες. Η ΑΕΚ έκανε προετοιμασία για τον Φάιναλ-8 μετά κάθισε 20 μέρες για να ξαναπαίξει εχθές. Είναι φανερό ότι λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός από την ομάδα, οι παίκτες ακόμα δεν είναι στο 100% και συνολικά φαίνεται ότι δεν μπορούν να παίξουν συνεχόμενα καλά λεπτά στην διάρκεια του αγώνα. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης για αυτό και βλέπουμε όλα αυτά τα περίεργα αποτελέσματα στα ξένα πρωταθλήματα. Το μόνο που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι να παίξει συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο καθώς αυτοί οι παίκτες έτσι έχουν μάθει να παίζουν και σίγουρα το να κάνεις μόνο προπονήσεις δεν αρέσει σε κανέναν αθλητή. Υπάρχουν και αγωνιστικά θέματα που πρέπει να διορθωθούν, όπως η αμυντική συμπεριφορά αλλά το κυριότερο τώρα είναι η συνοχή και ο αγωνιστικός ρυθμός. Μέχρι να γίνουν αυτά είναι σημαντικό να κερδίζει η ΑΕΚ ακόμα και με κακές εμφανίσεις, έστω και δύσκολα, για να αποφύγει το περσινό κακό ξεκίνημα και να συνεχίσει το αήττητο σερί που τρέχει από την προηγούμενη σεζόν.

Η επιστροφή του Ζήση

Ο Νίκος Ζήσης, μετά από ένα πολύ κακό τουρνουά που έκανε, χθες φάνηκε να επανέρχεται στα στάνταρ απόδοσης του, καθοδηγώντας σωστά την ομάδα, σκοράροντας 15 πόντους και μοιράζοντας 5 ασιστ. Ο Νίκος είναι πολύ σημαντικός για την λειτουργία της ομάδας αλλά όπως είχα πει και όταν έκανε τις κακές εμφανίσεις του, όλοι ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι όπως πρέπει, όταν πρέπει. Στο χθεσινό ματς, όταν βρισκόταν στο παρκέ, η ΑΕΚ κέρδιζε στο σκορ με 31(!!) πόντους και μαζί με τον Μασιούλις ήταν οι καλύτεροι παίκτες της «Βασίλισσας». Ο Λιθουανός για άλλο ένα ματς ήταν καθοριστικός βγάζοντας σκληράδα και βάζοντας κρίσιμα σουτ δείχνοντας ότι φέτος είναι σε καλή κατάσταση νωρίτερα από το φυσιολογικό του. Ο ….Λιβάγια του μπάσκετ, Κιθ Λάνγκφορντ αφού στον πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν αδιάφορος, στο 2ο πέτυχε 14 πόντους δείχνοντας ότι όταν είναι συγκεντρωμένος και έχει κίνητρο δεν μαρκάρεται.

Από εκεί και πέρα ο Μάρκους Σλότερ βοήθησε πολύ στην αμυντική θωράκιση της ρακέτας που ήταν εύκολη διάβαση για τα drive των παικτών του Ιωνικού, ο Λίνος ήταν ουσιαστικός επιθετικά, ενώ και ο Γιάνκοβιτς κλασικά έκανε πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο πιέζοντας και στην άμυνα. Ο Νίκος Γκίκας, που είχε μια αδιαθεσία μια μέρα πριν τον αγώνα, δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ματς αλλά η ουσιαστική εμφάνιση του Κατσίβελη κάλυψε το κενό του.

Μιας και μιλάμε για παίκτες της ΑΕΚ, ο Βασίλης Τολιόπουλος μέχρι το 35 έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση δείχνοντας τις αρετές που ξέρουμε ότι έχει στο σκοράρισμα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζητούσε να φύγει δανεικός και να πάει σε μια ομάδα για να παίζει παραπάνω χρόνο και να είναι ο ηγέτης της, πράγμα που δεν μπορούσε να κάνει στην ΑΕΚ. Μόνο καλό θα του κάνει η φετινή σεζόν ώστε να επιστρέψει καλύτερος του χρόνου.

Εν ολίγοις, παρά την κακή εμφάνιση, η ΑΕΚ κέρδισε και θα αναζητήσει αγωνιστικό ρυθμό μέσα από τα επόμενα ματς, παρόλο που η κατάσταση που επικρατεί δεν βοηθάει ώστε να κάνει σοβαρό προγραμματισμό. Ας ελπίζουμε να περάσει αναίμακτα αυτή η περίοδος μέχρι να φορμαριστεί η ομάδα και να βγάλει στο παρκέ τις πραγματικές της δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X