Φερέιρα: «H ΑΕΚ είναι καλύτερη από την περσινή σεζόν, περιμένουμε ένα ντέρμπι»

Φερέιρα: «H ΑΕΚ είναι καλύτερη από την περσινή σεζόν, περιμένουμε ένα ντέρμπι»
Photo Credits: INTIME

Οσα δήλωσε ο Αμπέλ Φερέιρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δηλώσεις ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έκανε ο Αμπέλ Φερέιρα.

O Αμπέλ Φερέιρα πιστεύει ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός εκτός έδρας ντέρμπι, όπως αυτό που έρχεται την Κυριακή (18/10) απέναντι στην ΑΕΚ, μίλησε για τα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ, για το ενδεχόμενο μεταγραφών και το θέμα του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά, ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για το πως κύλησε η διακοπή, σε συνδυασμό με την απουσία των διεθνών: «Μιλάμε για μία μίξη συναισθημάτων. Από τη μία υπάρχει χαρά και περηφάνια για το ότι πολλοί παίκτες μας είναι διεθνείς και από την άλλη μία λύπη, εάν μπορώ να πω αυτή τη λέξη, λύπης που δεν μπορούμε να δουλέψουμε με όλους τους ποδοσφαιριστές. Πάντως, το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η χαρά. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τους παίκτες μας να αγωνίζονται σε διεθνή επίπεδο, μιας και με αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές ανταμείβονται για την προσπάθειά τους και έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν την αξία τους. Μέχρι στιγμής πάντως, ακόμα και σήμερα, δεν είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Είμαστε σίγουροι όμως πως όλοι έχουν στρέψει 100% την προσοχή τους στον δύσκολο αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ. Σήμερα δεν προπονήθηκαν όλοι, κάποιοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης. Στην αυριανή προπόνηση θα τους έχουμε όλους. Για εμάς και για τον κόσμο είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μιας και μέσα σε όλα υπάρχει και το θέμα του κορωνοϊού. Άρα, πρέπει όλοι να είμαστε περισσότερο συνεπείς, αφού θα έχουμε αγώνες κάθε τρεις ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, κάθε πρόκληση τη βλέπουμε θετικά και προσπαθούμε κάθε φορά να βγάλουμε το καλύτερο εαυτό μας».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Περιμένουμε ένα πραγματικό ντέρμπι. Μας έχουν λείψει αυτά τα παιχνίδια, έχουμε μια ανυπομονησία για το αρχικό σφύριγμα. Απέναντι μας θα έχουμε μία καλή ομάδα, με παίκτες και ποιότητα, με ξεκάθαρο πλάνο και φιλοσοφία, καλύτερη από πέρσι μιας και κράτησε τον προπονητή της. Εμείς έχουμε ως στόχο να κατέβουμε στην Αθήνα για τη νίκη και θα την κυνηγήσουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Για το αν μπορεί να γίνει μία σύγκριση του μεθαυριανού αγώνα με τους περσινούς μεταξύ των δύο ομάδων: «Δεν θα το έλεγα αυτό. Ο αντίπαλός μας θα έχει πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ωστόσο είναι γεγονός πως η ΑΕΚ είναι συμπαγής καθώς παρέμεινε ο προπονητή της. άρα έχει ξεκάθαρο πλάνο όπως είπα και νωρίτερα. Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και ο τρόπος παιχνιδιού μας δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Είναι πάντα θετικό πάντως να υπάρχουν προπονητές που μένουν καιρό σε μία ομάδα. Έχω καταλάβει πως στην Ελλάδα περιμένουν πολλοί να χτίσεις σπίτι μέσα σε δύο ημέρες, αυτό δεν γίνεται. Είναι εύκολο να καταστρέψεις, αλλά δύσκολο να χτίσεις».

Για το αν ο ίδιος έχει βάλει γερά θεμέλια στον ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως είμαστε σε αρκετά καλό σημείο, έχουν μπει πολλά κομμάτια στο παζλ που θέλουμε να φτιάξουμε. Υπάρχει ένα όνειρο και μια ιδέα που πηγάζουν από τον σύλλογο και εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να υπηρετήσω. όσο καλύτερα γίνεται. Από τη μία η δημιουργία μιας οικονομικά βιώσιμης ομάδας, που δίνει αξία στους ποδοσφαιριστές της και τους πουλάει στην καλύτερη τιμή, από την άλλη μία ομάδα πλήρως ανταγωνιστική, η οποία παλεύει κάθε χρόνο και κατακτά τίτλους στις διοργανώσεις που συμμετέχει και πηγαίνει μακριά στην Ευρώπη. Δεν είμαι μόνο εγώ βέβαια στην ομάδα, η δουλειά είναι συλλογική. όλοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κάνει ο σύλλογος βήματα μπροστά και να μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Χαιρόμαστε που έχουμε μία από τις πιο νεανικές ομάδες, αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος μας. Να πετύχουμε μία μίξη έμπειρων ποδοσφαιριστών και παικτών με ενθουσιασμό αλλά και αξία, Είμαστε χαρούμενοι που συμβαίνει αυτό, έχουμε μία ομάδα που έχει και παρόν και μέλλον».

Για τον Τόμας Μουργκ και το αν διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα του ντέρμπι: «Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί καμιά φορά ξεχνάμε τους νέους ποδοσφαιριστές που φέρνουν έναν διαφορετικό αέρα στην ομάδα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής νέος και εξελίξιμος και ήδη έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα γραφής. Είναι λίγο δύσκολο να εκτιμήσουμε από τώρα πόσο χρόνο θα χρειαστεί, πάντα υπάρχει το θέμα της προσαρμογής στη χώρα, στην ομάδα και στο παιχνίδι που υπηρετούμε αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος είναι σε καλή κατάσταση και όταν θεωρήσουμε πως είναι έτοιμος, θα πάρει χρόνο συμμετοχής».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια που έρχονται και το αν πρέπει να περιμένουμε εκτεταμένο ροτέσιον από αγώνα σε αγώνα: «Έχουμε ένα καλό και ισορροπημένο ρόστερ. Από την πλευρά μου δεν θα ήταν ειλικρινές να λέω συνέχεια πιστεύω στο ρόστερ και όταν έρχεται η ώρα της κρίσης να μην χρησιμοποιώ όλους τους παίκτες αλλά συνεχώς κάποιους συγκεκριμένους. Θα έχουμε αγώνες κάθε τρεις ημέρες και οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Θα χρειαστούν χρόνο για αποθεραπεία και αποκατάσταση, το πόσο εξαρτάται βέβαια και από τη σωματοδομή του καθενός. Ίσως δεν πρέπει να περιμένετε ένα τόσο μεγάλο ροτέισον όπως έγινε πριν το ματς με την Κρασνοντάρ, αλλά σίγουρα θα υπάρχει. Υπάρχει και το θέμα των τραυματισμών, δεν θέλουμε να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Πιστεύουμε στους ποδοσφαιριστές και είναι η ώρα να δείξουν την αξία τους. Από την άλλη, έχουμε ένα ειδικευμένο γκρουπ ανθρώπων για να έχουμε ανά πάσα πληροφορίες για όλους τους παίκτες και να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή το αν υπάρχει περίπτωση τραυματισμού ή πρέπει κάποιος να ξεκουραστεί. Έχουμε στη διάθεσή μας την επιστήμη και μετά είναι στην ευχέρεια του προπονητή να πει πως υπάρχει ένα ελεγχόμενο ρίσκο για τη συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή που χρειαζόμαστε ή είναι καλύτερο αυτός να ξεκουραστεί και να χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος».

Για τον Αντρέ Βιεϊρίνια: «Στη συνέντευξη Τύπου και ο κ. Κυριάκος και ο κ. Ρέμπε ήταν ξεκάθαροι. Από την πλευρά μου, μπορώ να πω πως όλοι λειτουργούμε ως ένα και προσπαθούμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τον σύλλογο. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε αυτά που έχει πετύχει ο Βιεϊρίνια στην ομάδα και θέλουμε να παρθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση και για την ομάδα και για τον ποδοσφαιριστή».

Για το αν έχει «κλείσει» το ρόστερ: «Ποτέ μην λες ποτέ. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως έχει κλείσει. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως οτιδήποτε και αν γίνει στο μέλλον, είμαστε ικανοποιημένοι με το ρόστερ που διαθέτουμε. Έχουμε νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν δείξει καλά δείγματα γραφής και τώρα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Europa League. από την άλλη έχουμε έμπειρους που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να εξελιχθούν. Μπορούμε να υποσχεθούμε πως θα φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα παίζει για τη νίκη ανεξάρτητα από το αν αγωνιζόμαστε στην Τούμπα ή εκτός έδρας».

Για το τι θα έλεγε στους παίκτες του εάν το ντέρμπι ξεκινούσε τώρα: «Το μήνυμά μου είναι απλό. Να μπούμε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Εμπιστεύομαι απόλυτα τους παίκτες μου, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο ανά πάσα στιγμή. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουν είναι πως πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εάν το κάνουμε αυτό, θα φύγουμε από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά και θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να φτάσουμε στη νίκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X