Κεγκέρογλου κατά Αυγενάκη: «Η Κυβέρνηση συνδυάζει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο»

Ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα «Η Κυβέρνηση συνδυάζει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο»..

Στις 13/10/20, σε δημοσίευμα της Αθλητικής Εφημερίδας Sportime αλλά και σε ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσής της στις 14/10/20, γίνεται αναφορά για ύποπτες συναλλαγές με τη συμμετοχή και συνεισφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, της προσπάθειας επηρεασμού του αποτελέσματος των επερχόμενων εκλογών στο ΣΕΓΑΣ, προς όφελος της παράταξης «Αναγέννηση» της οποίας ηγείται Βουλευτής της Ν.Δ.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ, ανέθεσε σε εταιρεία την εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής 85 εκπομπών με θέμα την παρουσίαση της προετοιμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, συνολικού ύψους 484.500 ευρώ (5.700 ευρώ ανά εκπομπή).

Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η παραγωγή είναι ιδίων συμφερόντων με το site που στηρίζει την παράταξη «Αναγέννηση» στην προσπάθεια κομματικής άλωσης του ΣΕΓΑΣ από τη Ν.Δ. Ως διαχειριστής μάλιστα του site, που προπαγανδίζει συστηματικά υπέρ της νίκης της παράταξης του κ. Οικονόμου, εμφανίζεται συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου με το συνδυασμό της παράταξης του κ. Οικονόμου.

Αν το δημοσίευμα ισχύει, έστω κατ’ ελάχιστον, είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για τις Αρχαιρεσίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, έχει στόχο την χειραγώγηση των εκλογικών διαδικασιών των Ομοσπονδιών ως συνέχεια μάλιστα των συγκεκριμένων διατάξεων, πονηρών προθέσεων και σκοπιμότητας, που νομοθετήσατε πρόσφατα. Αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα, αφορά το συνδυασμό ενεργειών και δυστυχώς την εμπλοκή της Δημόσιας Τηλεόρασης η οποία προσπαθεί να συνδυάσει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Με ποιες διαδικασίες και ποιους κανόνες συγκεκριμένους, επέλεξε η ΕΡΤ να αναθέσει σε εξωτερική ιδιωτική εταιρεία την παρουσίαση της προετοιμασίας της Ολυμπιακής Ομάδας;

• Έγινε κάποιος διαγωνισμός για την ανάληψη της παραγωγής; Πότε και πού δημοσιεύτηκε;

• Κλήθηκε περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων κατά τα ειωθότα ή μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία;

• Υπήρξε ανάθεση σύμφωνα με την οικονομικότερη προσφορά; Και αν ναι, υπήρξε ενημέρωση προς όλους τους πιθανά ενδιαφερόμενους;

• Ποιες προδιαγραφές και προϋποθέσεις έπρεπε να πληρούνται;

• Η συγκεκριμένη εταιρεία τις πληροί;

Παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X