Από την κερδοφορία στην Τουρκία: Το βράδυ που η Pirelli έκλεισε το περίφημο εργοστάσιο στην Πάτρα

Από την κερδοφορία στην Τουρκία: Το βράδυ που η Pirelli έκλεισε το περίφημο εργοστάσιο στην Πάτρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες στην Ελλάδα έχουν πολλάκις κατηγορηθεί – ενίοτε δαιμονοποιηθεί – ως τροχοπέδη επενδύσεων και ανάπτυξης. Η πιο κλασική περίπτωση ενός τέτοιου συσχετισμού είναι το εργοστάσιο της Pirelli στην Πάτρα, ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των θλιβερών λουκέτων της εγχώριας παραγωγής.

Το εργοστάσιο κατασκευής ελαστικών στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας άνοιξε το 1962, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διεθνούς επέκτασης της ιταλικής πολυεθνικής. Τα εγκαίνια του ήταν το επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα και έγιναν από τον βασιλιά Παύλο, παρουσία και πολλών εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής επρόκειτο για ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Pirelli στον κόσμο και η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε προσπαθήσει να το αξιοποιήσει επικοινωνιακά ως δική της επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X