Σεισμός στην Κρήτη: 114 δονήσεις έχουν καταγραφεί από τη Δευτέρα

4,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, όπου την περασμένη Δευτέρα οι σεισμογράφοι είχαν καταγράψει δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,1 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, «η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση με 114 μικρότερες σεισμικές δονήσεις να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Η στατική ανάλυση δείχνει φυσιολογική φθίνουσα πορεία στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους, ωστόσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 3:30 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ο εγκέλαδος «χτύπησε» με 5,1 Ρίχτερ ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε νέο ισχυρό σεισμό 5,2 Ρίχτερ. Τότε ο κ. Χουλιάρας είχε επισημάνει ότι: «Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

πηγή protothema

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X