Μπλόκο του Λιμενικού σε φορτίο κάνναβης αξίας άνω των 6 εκατ. ευρώ

Μπλόκο του Λιμενικού σε φορτίο κάνναβης αξίας άνω των 6 εκατ. ευρώ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποσότητα κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, που ξεπερνάει τον έναν τόνο, εντόπισαν και κατέσχεσαν στελέχη του Λιμενικού μετά από επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Ταίναρου, στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Ήταν ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης όταν το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λ.Σ. εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα άνευ φανών ναυσιπλοΐας.

Όταν το σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να προσεγγίσει το ταχύπλοο προκειμένου να γίνει έλεγχος, ο χειριστής αυτού ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του και διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα οι Λιμενικές Αρχές της περιοχής και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του ύποπτου σκάφους, το οποίο τελικά βρέθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβαίνοντες, κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο. Εντός αυτού υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών που επακολούθησαν, σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή πλησίον του ακρωτηρίου, εντός του Μεσσηνιακού κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένα 20 σάκοι ταξιδίου και 8 διαφόρων τύπων συσκευασιών, εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί 596 δέματα που περιείχαν 810,350kg κατεργασμένης κάνναβης. Βρέθηκαν επίσης 32 συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 374,960kg.

Δύο συλλήψεις στη Μάνη

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της ανωτέρω αναφερόμενης ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ. Το σκάφος καθώς και προαναφερθείσα ποσότητα κατασχέθηκαν. Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβαινόντων του ανωτέρω υπόπτου σκάφους.

Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη ένας αλλοδαπός, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη έτερος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X