Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια στον Μιχαλολιάκο και σε άλλους 5 διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης

Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια στον Μιχαλολιάκο και σε άλλους 5 διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση, Χρυσή Αυγή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τις ποινές για την εγκληματική οργάνωση, Χρυσή Αυγή.

Οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση

13 χρόνια κάθειρξη στον Νίκο Μιχολιάκο και σε όλη τη διευθυντική οργάνωση, πλην του Ματθαιόπουλου που καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών.

Οι Ηλιόπουλος και Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:

Ζαρούλια Ελένη: 6 έτη
Ζησιμόπουλος Πολύβιος: 6 έτη
Ηλιόπουλος Παναγιώτης: 7 έτη
Γρέγος Αντώνης: 6 έτη
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος: 6 έτη
Κούζηλος Νίκος: 7 έτη
Κουκούτσης Δημήτρης: 6 έτη

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη
Μιχαήλ Αρβανίτης: 5 έτη
Νίκος Μίχος: 5 έτη
Στάθης Μπούκουρας: 5 έτη

Η διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 12:00, ωστόσο η πρόεδρος και οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα λίγα λεπτά πριν τη μία.

Στην αίθουσα είναι παρόντες οι κατηγορούμενοι: A. Μιχάλαρος, X. A. Χατζηδάκης, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Ι. Αγγος, Ε. Καλαρίτης, Ν. Παπαβασιλείου.

Εντωμεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν έχει προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα έωςν αυτή την ώρα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, στη δίκη το λόγο θα λάβει και πάλι η εισαγγελέας για να αναπτύξει την πρότασή της επί των αναστολών.

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης, οι οποίοι θα ζητήσουν από το δικαστήριο να αναστείλει τις ποινές μέχρι την έφεση.

Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε νέα συνεδρίαση ενδεχομένως, την Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X