Πρώτη φορά, τόσο καλά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την απρόσμενη ευδαιμονία του πλανήτη ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ορισμένες φορές τσιμπιέμαι για να δω αν είναι αλήθεια. Να καταλάβω αν ονειρεύομαι ή αν είναι μία πραγματικότητα που υπάρχει στις μέρες μας. Ωστόσο, δεν νομίζω πως υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Η ΑΕΚ ζει καλές μέρες και είναι στο χέρι της – στα πόδια των παικτών της και στο μυαλό του Καρέρα – να τις κάνει ακόμα καλύτερες στο αμέσως προσεχές διάστημα. Είναι μεγάλη ευτυχία για τον οργανισμό της ΑΕΚ, να ασχολείται μόνο με ποδοσφαιρικά θέματα.

Τα χρόνια που δεν είναι πολύ μακρινά, η ΑΕΚ μας έκανε όλους σε ένα βαθμό οικονομολόγους, λογιστές, δικηγόρους, γιατρούς. Τώρα πλέον, μας βάζει να ασχολούμαστε με αυτό που γουστάρουμε περισσότερο από όλα άπαντες, δηλαδή τα αγωνιστικά. Αναλογιστείτε μόνο το εξής: η ΑΕΚ πάει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και μέχρι την ώρα που γράφω αυτό το blog, υπάρχουν οκτώ απουσίες που βαραίνουν σημαντικά την κατάσταση.

Αίσθημα πληρότητας

Είναι σίγουρα εκτός μάχης ο Μάνταλος, είναι ζόρικη συμμετοχή των Τσιγκρίνσκι και Παουλίνιο και είναι νοκ άουτ από το παιχνίδι, οι Μπακάκης, Λόπεζ, Γκαρσία, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος. Σε άλλες εποχές – όχι ιδιαίτερα μακρινές – ενδεχομένως τώρα θα υπήρχε μεμψιμοιρία, στα όρια της απελπισίας για το κακό που θα ερχόταν μπροστά στη συγκεκριμένη συγκυρία. Με το νέο ρόστερ που σχημάτισε η ΑΕΚ και τις προοπτικές που αυτό δίνει, εκτιμώ πως οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πώς λύσεις υπάρχουν.

Ακόμα και αν κανείς εκ των οκτώ δεν μπορεί να παίξει, η ΑΕΚ έχει όχι απλά μία αξιόμαχη 11άδα, αλλά και αρκετούς παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ΑΕΚ αρχίζει και αποκτά ορθολογισμό στην λειτουργία της. Εχει παίκτες που δεν είναι απλά καλοί και παίζουν σε μία θέση, αλλά παίζουν στη θέση που ξέρουν και μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Στοχευμένες κινήσεις

Οσο πιο πολύ μπορεί να το κάνει αυτό η ΑΕΚ, τόσο πιο ωφελημένη θα είναι σε βάθος χρόνου. Διότι έχασε πάρα πολλές δυνάμεις και χρόνο προκειμένου να συγκεντρώνει καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παίξουν στη θέση που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλη και αρκούνταν να προσπαθούν να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που ήταν. Φέτος, τα πράγματα δείχνουν να είναι στοχευμένα από τις μεταγραφικές κινήσεις.

Ο Καρέρα έχει την επιλογή, όχι απλά να διαλέξει εκείνους που είναι σε καλύτερη φόρμα για να παίξουν την Κυριακή, αλλά να εμφανίσει και διαφορετικά σχήματα. Η ΑΕΚ δείχνει πως έχει αυτή την πολυτέλεια, να μην είναι μία ομάδα που θα παίζει εμμονικά με έναν τρόπο παιχνιδιού, αλλά που θα μπορεί να βρίσκει λύσεις απέναντι σε κάθε αντίπαλο και στις ιδιαιτερότητες κάθε αναμέτρησης. Σημαντικά στοιχεία γιατί υπάρχουν παίκτες με πολύ διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Επιτέλους, ποδοσφαιρικό σχέδιο

Βλέπετε, ότι επί χρόνια η συζήτηση αφορούσε τους ακραίους επιθετικούς και τη μετατροπή παικτών που δεν ήταν ακραίοι επιθετικοί σε τέτοιους. Είδαμε στην ΑΕΚ να γίνονται εξ ανάγκης ακραίοι παίκτες όπως οι Μπακασέτας και Μάνταλος, ακόμα και ο Λιβάγια. Αυτή ήταν μία πραγματικότητα, την οποία η ίδια η ΑΕΚ δημιουργούσε, καθώς δεν είχε τον τρόπο, δεν είχε τη σωστή ποδοσφαιρική λογική για να πάρει παίκτες που θα χρησιμοποιούνταν σε αυτές τις θέσεις.

Το πρωτεύον όμως, είναι πως η ΑΕΚ δεν είχε σταθερή φιλοσοφία. Δεν ήξερε πως θέλει να παίξει, δεν είχε ποδοσφαιρικό σχέδιο και αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα για την σχεδιασμό και τη στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθεί. Οι παίκτες που επιλέγονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο οφείλουν να είναι απόρροια ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Από το καλοκαίρι και έπειτα, αυτό πλέον νομίζω γίνεται πιο φανερό από κάθε άλλη φορά και αυτό μας δίνει αυτή την εποχή την αίσθηση της πληρότητας και της σιγουριάς, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πάρα πολύ σπουδαία πράγματα. Οι αποδείξεις στο γήπεδο.

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X