Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την καθυστέρηση που προκάλεσε η χθεσινή κίνηση του Γιάννη Λαγού, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και αμέσως μετά την ανακοίνωση των ελαφρυντικών και κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δικαστών, , η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα στις 11 το πρωί.

Το δικαστήριο θα προχωρήσει σήμερα στην επόμενη φάση της διαδικασίας, η οποία είναι αυτή των ποινών. Χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών η οποία δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, στους περισσότερους πρώην βουλευτές και στους συμμετέχοντες στα εγκλήματα κατά του Παύλου Φύσσα, των υποστηρικτών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων. Η απόφαση αυτή επί των ελαφρυντικών προμηνύει βαριές ποινές για τους χρυσαυγίτες. Η κίνηση Λαγού να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου είχε σαν σκοπό να καθυστερήσει την απόφαση επί των ποινών. Ωστόσο η όλη διαδικασία κράτησε από το μεσημέρι και μετά και μέχρι το βράδυ η νέα σύνθεση του δικαστηρίου που εξέτασε το αίτημα Λαγού, έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και απορρίπτεται.

Η διαδικασία σήμερα

Το λόγο θα λάβει αρχικά η εισαγγελική λειτουργός η οποία και θα κάνει την πρότασή της επί των ποινών. Ακολούθως το λόγο θα λάβει η υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και αύριο θα ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών. Ακολούθως το δικαστήριο θα ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα. Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει υπό διακριτική παρακολούθηση τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, ενώ έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο για ταυτόχρονες συλλήψεις, αν χρειαστεί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X