«Χτυπούσαν» αλλιώς στο μάτι, οι Νέοι της ΑΕΚ

«Χτυπούσαν» αλλιώς στο μάτι, οι Νέοι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης σε κουβέντα για τους νεαρούς της Ένωσης, με αφορμή και το δραματικό ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είδα το παιχνίδι της δεύτερης ομάδας της ΑΕΚ με τον ΟΣΦΠ και παρά την ήττα με δραματικό τρόπο, πρέπει να πω ένα δυο πράγματα που χτύπησαν διαφορετικά στο μάτι.

Μετά από πάρα πολύ καιρό που βλέπω τέτοια ματς, ήταν η πρώτη φορά που τα σωματικά χαρακτηριστικά στους δύο αντιπάλους δεν είχαν και τόση διαφορά. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στο σκεπτικό επί Κώστα Τσάνα που έχει την ευθύνη γενικώς για τις ακαδημίες. Αλλά για πρώτη φορά δεν νόμιζα πως παίζει η Κ2Ο του ΟΣΦΠ με την Κ15 της ΑΕΚ.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό ως προς την δυνατότητα να είναι πιο κοντά από σωματικής πλευράς στα στάνταρ της πρώτης ομάδας, οι παίκτες που πλησιάζουν στο σημείο, είτε να κάνουν το βήμα προς εκεί, είτε να αναζητήσουν κάπου άλλου την τύχη τους.

Οπωσδήποτε, παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ έπαιξε καλά, δεν μπορώ να πω ότι ήταν άδικη η επικράτηση του ΟΣΦΠ. Είχε ένα δύο σημεία υπεροχής που «μίλησαν» σε κρίσιμα σημεία του ματς.

Το ένα ήταν πως είχε δύο παίκτες σε επίπεδο(δεν έχει σημασία να πω ποιους) που δεν τους είχε η ΑΕΚ. Το άλλο ήταν πως το πρέσινγκ τους έδειχνε να έχει μεγαλύτερη ένταση και να είναι πιο στοχευμένο. Με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο πιθανό να προκαλέσει λάθος, όπως έγινε και σε κάποιες καθοριστικές για την εξέλιξη του ματς στιγμές.

Καλά στοιχεία και η ΑΕΚ

Αλλά και η ΑΕΚ είχε καλά στοιχεία και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Τα τελευταία επιδέχονται βελτίωσης, αλλά είναι σαφές πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, από πλευράς τακτικής και προσπάθεια να υπηρετηθεί το πλάνο. Σε ατομικό επίπεδο, είδα με μεγάλη μου ικανοποίηση αξιοσημείωτα καλές παρουσίες στα άκρα της άμυνας, ένα φορ που φαίνεται να μαθαίνει καλά τις δουλειές που πρέπει να κάνει ένα ολοκληρωμένο φορ σήμερα κι ένα «εξάρι» με καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Που χρειαζόταν όμως κάτι παραπάνω από τους δύο εσωτερικούς χαφ στο 4-3-3. Δεν αναφέρω τα ονόματα εδώ, γιατί δεν είναι στόχος μου να αναδείξω τον οποιονδήποτε και να «θάψω» κάποιον άλλον.

Μένω όμως κυρίως σε αυτό που είπα στην αρχή. Η ομάδα που είδα, από πλευράς φυσικής παρουσίας, φυσικών χαρακτηριστικών, ήταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο από το συνηθισμένο για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο παιχνίδι αυτό, γιατί ειδικά τώρα με την διακοπή, είναι μια ευκαιρία για ευρύτερες συζητήσεις. Και η συζήτηση για τους νεαρούς παίκτες έχει ενδιαφέρον πλέον στην ΑΕΚ. Υπάρχουν για παράδειγμα τέσσερις αυτή την στιγμή στην πρώτη ομάδα, που πραγματικός στόχος του συλλόγου, είναι να βρίσκονται στο προσκήνιο την σεζόν της εισόδου στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».

Και πάλι δεν πιστεύω πως είναι τυχαίο, αλλά οφείλεται κυρίως στην χρονική συγκυρία της κοινής παρουσίας των Καρέρα και Ίβιτς στην ομάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει συγκεκριμένος στόχος και οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί.

Δηλαδή οι Μαχαίρας, Λάτσι, Μιτάι,  Ραντόνια, είναι στόχος συγκεκριμένος να είναι οργανικά μέλη της ομάδας στο 100% την επόμενη σεζόν και είναι όλοι παίκτες που μπορούν να το καταφέρουν. Και υπάρχει και ο Καρακλάγιτς που ακόμη δεν έχει δώσει σαφές στίγμα εντός ομάδας, αλλά είναι νωρίς.

Το πιο σημαντικό; Οι δύο (τρεις με τον Καρακλάγιτς) είναι ξένοι και μεταγραφές, αλλά οι άλλοι δύο είναι από την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ. Έχουν παίξει τουλάχιστον δύο σεζόν σε αυτή, πριν προωθηθούν.

Ειδικά ο Μαχαίρας, χωρίς να θέλω να πω καμιά μεγάλη κουβέντα, είναι ο πρώτος μετά τον Γαλανόπουλο το 2016, που μπήκε βασικός σε αγώνα της πρώτης ομάδας κι έπαιξε σαν κανονικός ποδοσφαιριστής. Στα 20 του χρόνια, αυτό κανονικά θα έπρεπε να είναι το προβλεπόμενο, αλλά ξέρουμε καλά πως στην Ελλάδα γενικώς σε μεγάλο βαθμό, αλλά ειδικότερα στην ΑΕΚ, αυτό δεν είναι …το προβλεπόμενο.

Η περίπτωση του Μαχαίρα μου άρεσε και για έναν άλλο λόγο. Πήγε κόντρα σε μια νοοτροπία «επετηρίδας» που κακώς υπάρχει σε αυτά τα ζητήματα στην ΑΕΚ. Νομίζω για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να βάλει τα πράγματα στην θέση τους ο Καρέρα, ο Μαχαίρας έμενε εκτός πρώτης ομάδας, μόνο και μόνο εξαιτίας αυτής της «επετηρίδας». Λες και θα ήταν κακό, να ανέβαινε αυτός σε μικρότερο χρόνο σε σχέση με άλλους που ήταν ήδη, εφόσον έχει μεγαλύτερες δυνατότητες.

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X