Γώγος: «Η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ»

Γώγος: «Η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ»

Οσα δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για τη κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ της χώρας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτή την στιγμή, όπως είπε στην τηλεόραση του ANT1, είμαστε «σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού», ωστόσο επεσήμανε ότι το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ανάγκη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο «η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ». «H κατάσταση είναι επιβαρυμένη στην Αττική καθώς υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα», ωστόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως είπε η εικόνα είμαι καλύτερη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο σημείο είναι να έχουμε τα διπλάσια από τα σημερινά κρούσματα ή πάνω από 1000 κάθε ημέρα». Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, η κατάσταση είναι σε σχετικά καλό επίπεδο, ενώ παρότρυνε τον κόσμο να εμβολιαστεί για την γρίπη.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό ήταν δέκα. Τον Σεπτέμβριο ο αριθμός τους άγγιζε τους 40, την 1η Οκτωβρίου ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 89 και το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι 100 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ από τους διασωληνωμένους – 1.216 κρούσματα στην Αττική την τελευταία εβδομάδα
Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 100 για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που η Αττική μετρά πάνω από 1.200 κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα.

Στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε για πρώτη φορά σε τριψήφιο νούμερο.

Σε ό,τι αφορά τους φόβους για μείωση άλλων χειρουργείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε πως «αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει μια στρατιά από ΜΕΘ. Όταν τα συστήματα πιέζονται πάρα πολύ πρέπει να γίνει κάποια υποχώρηση, η οποία θα είναι παροδική. Αν και εφόσον αυτό χρειαστεί, μπορούμε να πάμε κάποια χειρουργεία αργότερα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X