Χατζόπουλος: «Πάνω από 6 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ»

Χατζόπουλος: «Πάνω από 6 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ»

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Θανάσης Χατζόπουλος περιέγραψε την οικονομική θέση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνοντας και τις διευκολύνσεις από την οικογένεια Σαββίδη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην TV100 όπου εξήγησε ότι η εταιρία παραμένει σε… τούνελ καθώς επίσης και ότι απαιτείται γενική συσπείρωση για να βγει από αυτό. Αρχικά αναφέρθηκε στον αγωνιστικό σχεδιασμό και στην παραμονή του Βαγγέλη Μαργαρίτη και του Κώστα Μέξα. «Πρώτος στόχος ήταν να κλείσει ο αρχηγός. Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται εννέα χρόνια σερί στην ομάδα και θέλουμε να ξεκινήσουμε από τον αρχηγό. Έχει προσφέρει την ψυχή του στην ομάδα και είναι ακόμα στην… εφηβεία του ο Βαγγέλης. Δείχνει ότι έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του. Πέρσι ήρθε ο κ. Μέξας στον ΠΑΟΚ σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την ομάδα, θυμάστε ότι η ομάδα ήταν έτοιμη να πέσει κατηγορία. Παρά το γεγονός αυτό δεν φοβήθηκε, ήρθε, προσπάθησε, βελτίωσε κάποια πράγματα, δυστυχώς ήρθε ο κορονοϊός και διέκοψε το πρωτάθλημα. Μέσα μου πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πέσει γιατί είχαμε μπροστά μας που μπορούσαμε να κάνουμε τις νίκες που θέλαμε για να μείνουμε. Αλλάξαμε κάποιους παίκτες αρκετούς, ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν, αλλά στα επόμενα ματς θα ήμασταν καλύτεροι».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια εξυγίανσης, αναφέρθηκε στην οικονομική θέση της εταιρίας. «Το θέμα των χρεών είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το πώς δημιουργήθηκαν είναι γνωστό νομίζω, από εκεί και πέρα τόσα χρόνια, απλώς αποπληρωνόταν τα παλιά χρέη, δημιουργώντας νέα και συντηρούνταν μια τέτοια κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Αυτό θα πρέπει να καταφέρουμε και να το αλλάξουμε. Όπως έχω πει πολλές φορές, αυτό θα αλλάξει μόνο με την συμμετοχή του κόσμου. Ως τώρα ζητούσαμε την βοήθεια του κ. Σαββίδη που έχει βοηθήσει πάρα πολύ το μπάσκετ, ας μην κρυβόμαστε. Έχει βοηθήσει με εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι η λύση. Για να σβηστούν όλα τα χρέη πρέπει να μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων και να συνεχίσουμε να λειτουργούμε την ομάδα μη δημιουργώντας καινούργια. Και σε ένα βάθος 3-4-5 χρόνων να μπορέσει η ομάδα να ξεχρεώσει και να λειτουργεί αυτόνομα», είπε και αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης από τον κόσμο.

«Μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να σώσει αυτή την ομάδα. Στην πρόθεση μας είναι να ανοίξουμε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου θα μπορέσει ο κόσμος να μπει και με ότι μπορεί ο καθένας, αρκεί να μαζευτεί μεγάλη μάζα. Εκεί είναι που θα μπορέσουμε έστω πολλοί άνθρωποι με λίγα λεφτά ο καθένας να μπορέσει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια και να μπορέσουμε να μειώσουμε τα χρέη. Το να τα μηδενίσουμε όλα τα χρέη με μια αύξηση, είναι ουτοπικό και πολύ ρομαντικό. Τα χρέη είναι εκατομμύρια ευρώ, είναι πάνω από 3.000.000 ευρώ, τουλάχιστον μαζί με τα δάνεια του κ. Σαββίδη είναι πάνω από 6.000.000 με 6.500.000 ευρώ!

Για τα δάνεια του Ιβάν Σαββίδη: «Είναι η αλήθεια ότι δεν τα απαιτεί τώρα αυτά τα λεφτά ο κ. Σαββίδης. Δεν έχει πει ακόμα τίποτα για αυτά τα λεφτά, απλώς υπάρχουν και φαίνονται σαν χρέη της ομάδας και θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να διευθετήσουμε. Να συμφωνήσουμε με τον κ. Σαββίδη και να είμαστε σωστοί απέναντι του. Το πλάνο μας είναι να βγούμε πρώτα στον κόσμο, να δούμε τι χρήματα θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και από εκεί και πέρα έχοντας συγκεντρώσει τα χρήματα να μπορούμε να πάμε ότι πάμε σε συγκεκριμένο νούμερο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Θα δοθεί μια περίοδος περίπου δυο μηνών, όπου όποιος οπαδός θέλει μπορεί να καταθέσει χρήματα σε έναν ειδικό λογαριασμό που θα δημιουργηθεί σε τράπεζα. Από εκεί και πέρα ότι ποσό μαζευτεί θα είναι η ΑΜΚ.

Αν 100.000 κόσμος δώσει από 20 ευρώ τότε θα έχουν μαζευτεί 2.000.000 ευρώ, αυτό θα ήταν μια τεράστια αναπνοή για την ομάδα. Δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα είναι τεράστια αναπνοή να πληρωθούν σημαντικές οφειλές που «πνίγουν» την ομάδα στην λειτουργία της όπως είναι η εφορία, οι παλιοί παίκτες και οι μάνατζερ που «κυνηγάνε» τον ΠΑΟΚ. Αν δεν αποπληρωθούν κάθε χρόνο θα υπάρχει η απειλή των ban που δυσκολεύει πάρα πολύ το έργο μας, όχι μόνο της δικής μας αλλά γενικότερα.

Θα γίνει ένα κάλεσμα στον κόσμο, μια συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν όλοι για την προσπάθεια μας. Με τον Ιβάν Σαββίδη δεν έχουμε μιλήσει γιατί δεν βρίσκεται εδώ. Αυτή η περίοδος του κορονοϊού, είναι πολύ δύσκολη και καταλαβαίνετε ότι όλοι μας φοβόμαστε λίγο ή πολύ τον κορονοϊό. Κακά τα ψέματα κανείς δεν είναι… άτρωτος ή αθάνατος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, θέλουμε να είναι προστατευμένος ο κ. Σαββίδης γιατί είναι ο άνθρωπος που έχει πραγματικά βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

Σε ερώτηση για το αν ο Ιβάν Σαββίδης καλύψει και φέτος τις υποχρεώσεις της εταιρίας προς το Δημόιο, απάντησε: «Αν δεν πληρώσει είναι η αλήθεια ότι θα είμαστε πολύ δύσκολα. Δεν ξέρω αν θα τα βγάλουμε πέρα. Υπάρχουν τρομερές δόσεις σε παλιούς παίκτες, υπάρχει κάθε μήνα δόση στην FIBA, δόσεις σε παίκτες και μάνατζερ. Αν δεν τα πληρώσεις θα γυρίσουν όλο το συνολικό παλιό συμβόλαιο ξανά πάνω. Πρώτα από όλα θα υπάρξει και πάλι απαγόρευση μεταγραφών και δεύτερον δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε παίκτη κατά την διάρκεια της σεζόν. Φέτος για εμάς ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ είναι ότι δεν θα έχουμε την παρουσία του κόσμου. Παίζουμε κάθε ματς στην ουσία κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό είναι για ομάδες όπως εμείς, τεράστιο πλήγμα. Ο ΠΑΟΚ έχει κόσμο και μπορεί να γεμίσει το γήπεδο, να κόψει πολλά εισιτήρια.

Πέρσι στο ΠΑΟΚ – Άρης είχαμε sold out, στο ΠΑΟΚ – -Παναθηναϊκός έμειναν μόλις 300 εισιτήρια αδιάθετα, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για βασικά έσοδα. Η Θεσσαλονίκη βλέπω ότι πηγαίνει αρκετά καλά σε θέματα κρουσμάτων, ίσως θα πρέπει η πολιτεία να σκεφτεί να αφήσει τον κόσμο να μπει στα γήπεδα, γιατί και οι ομάδες έχουν ανάγκη τα έσοδα».

Για το δικό του μέλλον στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και το αν σκέφτεται να γίνει μεγαλομέτοχος: «Όχι, δεν το σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο. Δεν μπήκα προς Θεού για να πάρω την ομάδα. Καθαρά η θέληση μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φύγει από την λάσπη, τίποτα παραπάνω. Δεν θέλω να εμπλακώ παραπάνω. Δεν ήρθα να κρατήσω καμία καρέκλα, έχω και τα άλογα μου και τρέχω στο εξωτερικό σε διεθνείς αγώνες. Πέρσι συμμετείχα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ως αμαξοδηγός, εκεί είμαι αθλητής και θέλω να παραμείνω αθλητής σε αυτό το επίπεδο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X