Για να εξηγούμαστε από τώρα, για να μην παρεξηγούμαστε μετά…

Για να εξηγούμαστε από τώρα, για να μην παρεξηγούμαστε μετά…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ξεκαθαρίζει τώρα που είναι νωρίς, κάτι πολύ σημαντικό για την φετινή πορεία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έδινε το φιλικό με τον Ιωνικό, την ώρα που γραφόταν αυτό το blog, προκειμένου να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, οι παραμένοντες στα Σπάτα. Το κλίμα μετά την ήττα από τον Ατρόμητο δεν χάλασε, αφενός γιατί ήρθε η μεταγραφή του Τάνκοβιτς να «φτιάξει» την ομάδα και τον κόσμο και αφετέρου επειδή είχε προηγηθεί η σπουδαία πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, που ήταν το «do or die» παιχνίδι.

Όμως, για να ξέρουμε τι λέμε, αυτή πρέπει να ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά στη σεζόν, που ένα ευρωπαϊκό ματς πήρε στο… λαιμό του, ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Για την ΑΕΚ, από την ερχόμενη Κυριακή ξεκινά ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στον όμιλο του Europa League, η ομάδα του Καρέρα θα δώσει δεδομένα έξι παιχνίδια (ελπίζουμε και περισσότερα) ημέρα Πέμπτη, που σημαίνει ότι τρία (ή το πολύ τέσσερα) 24ωρα μετά, θα έχει ματς πρωταθλήματος.

Το κατάφεραν ο Χιμένεθ και ο Μαρτίνς…

Ως εκ τούτου, τα κλισέ του τύπου… «κουρασμένη από το ταξίδι», «επηρεασμένη από την υπερπροσπάθεια», «έμεινε στην ευρωπαϊκή νίκη» και τα συναφή, πρέπει να κοπούν μαχαίρι από όλους μας, αν θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ να διεκδικεί το πρωτάθλημα, που (πρέπει να) είναι ο βασικός της στόχος.

Και οι τρεις ομάδες που είναι δυνατές και που μπορούν να το διεκδικήσουν, θα παίξουν στην Ευρώπη. Και οι τρεις ομάδες που είναι δυνατές και που μπορούν να το διεκδικήσουν, θα έχουν το δύσκολο έργο να παίζουν μέχρι νεοτέρας σε άδειες κερκίδες. Όποια ομάδα δεν χρησιμοποιήσει δικαιολογίες, θα είναι και αυτή που θα πάρει το πρωτάθλημα. Απλά πράγματα.

Σε αυτό, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, οι προπονητές των ομάδων. Ο Χιμένεθ στην πρωταθληματική χρονιά της ΑΕΚ, όπως και ο Μαρτίνς του ΟΣΦΠ πέρυσι, πήραν πολύ καλό βαθμό σε αυτόν τον τομέα. Ακόμα και στις λιγοστές γκέλες που έγιναν, δεν χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία, την ευρωπαϊκή… κόπωση.

Ευκαιρία για αγωνιστικό ρυθμό και όχι για… δικαιολογίες κόπωσης

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της, στο πρωτάθλημα, ματς εντός με τον ΠΑΟΚ, μετά εκτός τον ΠΑΣ, μετά εντός τον ΟΦΗ και μετά εκτός τον Άρη. Και στο μεσοδιάστημα αυτών των επικίνδυνων αγώνων, θα έχει την Μπράγκα εκτός, την Λέστερ εντός και την Ζόρια εκτός για το Europa League.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία και προφανώς θα τα παλέψει η ΑΕΚ για να διακριθεί και να προχωρήσει, πρέπει να της δίνουν έναν non stop αγωνιστικό ρυθμό για το πρωτάθλημα και όχι ευκαιρία για δικαιολογίες. Να εξηγούμαστε από τώρα, για να μην παρεξηγούμαστε μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X