Παικταράδες!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταμετρά αφίξεις και αποχωρήσεις και βγάζει τη…σούμα

Η κλισέ απάντηση – που αποτελεί και πραγματικότητα όμως – είναι πως κάθε μεταγραφή κρίνεται μέσα στο γήπεδο. Αλήθεια είναι. Οσα χρήματα και εάν ξοδέψει μια ομάδα, όσο βαρύ βιογραφικό και αν κουβαλά κάθε παίκτης, αν δεν «κολλήσει» με τους υπόλοιπους και δεν ενταχθεί στο σύστημα, τότε δεν μπορεί να πετύχει. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, εμείς μπορούμε να ψηλαφήσουμε πως διαμορφώνεται η πραγματικότητα μέχρι τώρα.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν η ΑΕΚ ενισχύθηκε ουσιαστικά σε σχέση με την περυσινή – κάκιστη – περίοδο. Ο πιο απλοϊκός τρόπος, είναι να αντιπαραβάλεις όσους ήρθαν στην Ενωση με όσους έφυγαν. Με αυτήν τη λογική, η ΑΕΚ έχει τις εξής αλλαγές

  • Την αποχώρηση Μπάρκα, που καλύφθηκε εκ των έσω
  • Τον Χνιντ στη θέση του Βράνιες
  • Τον Νεντελτσεάρου αντί του Οικονόμου
  • Τον Ανσαριφάρντ στη θέση που πέρυσι βρισκόταν ο Γιακουμάκης και έπειτα ο Αραούχο
  • Τον Λιβάι αντί του Βέρντε
  • Τον Καρακλάγιτς αντί του Ντέλετιτς
  • Τον Ινσούα στο πόστο που κάλυπτε ο Χουλτ
  • Τον Τάνκοβιτς που κάλυψε τη θέση του Κλωναρίδη και έπειτα προσωρινά ο Ενομπακάρε

Σε αυτές τις προσθαφαιρέσεις, πρέπει να προσθέσετε πως η ΑΕΚ ενέταξε ακόμα στο ρόστερ τον Σάκχοφ για τη μεσαία γραμμή, τον πιτσιρικά Ραντόνια για δεξιά, ανέδειξε τον Μαχαίρα σε κομμάτι της πρώτης ομάδας, ενώ βέβαια επέστρεψε από δανεισμό και μπήκε στο σχεδιασμό και ο Βασιλαντωνόπουλος.

Γίνεται σαφές, πως η ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει βήματα προόδου. Υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά, καθώς ελάχιστοι έχουν γνώση των πραγματικών δυνατοτήτων της πλειοψηφίας των νεοαποκτηθέντων, αλλά εκτιμώ πως το πρόσημο είναι θετικό. Η ΑΕΚ προσέθεσε δύο παίκτες στο κέντρο της άμυνας, πήρε καλύτερο αριστερό μπακ, έβαλε έναν παίκτη με εμπειρία και ποιότητα στη μεσαία γραμμή, έβαλε ακραίους που δεν υπήρχαν καν και σχημάτισε δίδυμο φορ που προκαλεί θαυμασμό.

Ηταν το καλοκαίρι της μεγάλης αλλαγής. Το διάστημα που φαίνεται πως η ΑΕΚ επιτέλους αλλάζει προφίλ. Εκμοντερνίζεται και βγάζει από πάνω της προβλήματα και δυσλειτουργίες που την κρατούσαν στα ρηχά επί χρόνια. Μόνο και μόνο που η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι σταμάτησε να λειτουργεί στη λογική της ανακύκλωσης ονομάτων για μένα ήταν θετικό σημάδι. Το μέγιστο ζητούμενο, που αφορά την εξέλιξη και την πρόοδο μιας ομάδας δεν μπορούσε πια να εξυπηρετηθεί με τις συγκεκριμένες επιλογές.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X