Παραίτηση Κοντονή: Τσουνάμι αντιδράσεων για τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που ευνοεί τη Χρυσή Αυγή

Παραίτηση Κοντονή: Τσουνάμι αντιδράσεων για τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που ευνοεί τη Χρυσή Αυγή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα που έφερε ως κυβέρνηση και «ρίχνει στα μαλακά» τώρα τη Χρυσή Αυγή.

H Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε σοκαριστικές τις αποκαλύψεις του Σταύρου Κοντονή και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τις αλλαγές που έφερε στον Ποινικό Κώδικα πέφτει τώρα στα… μαλακά η Χρυσή Αυγή.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με τους χειρισμούς του κόμματος στον ποινικό κώδικα και λέγοντας ότι ουσιαστικά οι αλλαγές ευνοήσαν την ποινική μεταχείριση της Χρυσής Αυγής.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι χθες ζητούσε καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ενώ ως πρωθυπουργός «φρόντισε να πέσουν στα μαλακά».

«Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα. Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ενώ ως πρωθυπουργός φρόντιζε να “πέσουν στα μαλακά”. Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και, κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε σχετικά με τις αποφάσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πως: «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

ΚΙΝΑΛ: Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τον Τσίπρα

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ τα όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις δηλώσεις του προκύπτει  ότι οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μην στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι το είχε επισημάνει, προκύπτει ότι η επιλογή αυτών των απαράδεκτων αλλαγών ήταν απόλυτα συνειδητή. Γι’ αυτό και είναι υπόλογοι», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, εξαπολύει σκληρή επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι αυτοί που τόσα χρόνια «ξέπλεναν» τη Χρυσή Αυγή τώρα κουνούν το δάχτυλο.

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X